Değerli [mention=537]ansolak[/mention] hocam 2015-2016 model ikinci el 3.20iED aklıma düştü. Fiyat maksimum 140bin civarına çıkabilirim. Yakıt tüketimi gibi bir önceliğim yok. Sunroof olmazsa olmaz.Hangi paket alınmalı? İkinci eli nasıldır? Performans için yorumunuz nedir? (Kağıt üstünde teknik veriler harika)
Hocam budget ta sportline araçlar var. 1-2 gün kiralayın test edin derim.Ben ne kadar anlatsam az.
Golf nasıl VW markasının yüzü ise.
3 serisi de BMW için öyle.
Sınıfında referans araç.
3.20 ied lerden alırsanız performans müthiş zaten. Şanzıman ZF 8 ileri olduğu için ve oranları çok iyi ayarlandığı için. Arabanın gaz tepkisi-yüksek süratlere çıkma isteği ve buna bağlı yakıt tüketimi çok iyi ayarlanmış.
Tutulan bir araç olduğu için 2. Eli iyi durumda.
Net tüketim olarak
D segmenti 0-100 ü 7.6 sn olan performanslı bir araç için komik rakamlar ile seyahat edebiliyorsunuz ayağınıza hakim olursanız.
Uzun yol 5
şehir içi 7-7.5 civarı.
Malzeme kalitesinde vakit geçirmeden içinde yanıltıcı olabiliyor. Showroom da inceleyenler malzeme kötü diyebiliyor fakat detaylı bakınca öyle değilmiş diyorlar.
Ceplerin tasarımdan dolayı size bakan değil kapıya bakan kısımları hep halı kaplı. Ceplerin diplerinde farklı yumuşak bir kaplama var.
Kapıların su koyduğunuz en alt bölmesi bile yumuşak malzemedir.
Sürüş hissi için kesinlikle kiralayıp vakit geçirin. Anlatmakla olacağını düşünmüyorum.
2. El BMW alırken
-Sunroof ve xenon kesinlikle olmalı.
-Mümkünse Line lı modeller tercih edilmeli( Luxuryline-sportline)
Hem daha dolu hem 2. El de bilinen değer biçilen modellerdir.
-Türkiye paketinde opsiyon ne geldiğini tam bilmediğiniz için çok farklı kombinasyonlar oluyor. O yüzden satarken Türkiye paketi diyip boş araç muamelesi görebiliyor dolusu olsa bile.
- 2. Elden kimden aldığınız çok ama çok önemli. Bakımlarına dikkat etmeden,motor sıcaklığına bakmadan devamlı arabayı yoran, devamlı yanlayan kişilerden kesinlikle BMW almamak lazım. Yetkili servis bakımlı olması da çok önemli. Mutlaka servis kayıtlarına baktırmak gerekiyor.
Ben şuan kullandığım aracı 4 Ay boyunca aradım. Hem renk kombinasyonu hem temizlik açısından.
Mümkünse içini Bej veyahut Beyaz almayın.
Çok çabuk kirleniyor. Taba yada Siyah en güzeli.
Şuan piyasada en dolu araçlar 40. Yıllar onlarında fiyatları yüksek.
Onlardan sonra Luxuryline gelir doluluk olarak. 40. Yıl ve luxuryline larda koltuklar gerçek dakota deri gelir. Kokusu-dokunuşu dayanıklılığı çok üst noktadadır.
Diğer modellerde sensatec deri döşeme gelir(suni deri birçok markadaki gibi)
Donanım paketleri
-Sportline.
-Modernline.(parçalı deri ortalar kumaş gelir)
-Türkiye paketi.
Olarak azalarak gider.
Msportlarda var ama onlarda sportline gibi düşünebilirsiniz.
Ben araba premium dursun biraz ağırlığı olsun diye Luxuryline seviyorum ve tercihimi o yönde kullandım. Neden?
Çoğu 3 sahibi genç 3-5 bin verip taiwan tampon marşpiyel taktırıp msport yapma sevdasında. Kafamı çevirdiğim çoğu yerde görüyorum ve hoşuma gitmiyor.
O yüzden krom ağırlıklı luxuryline ı tercih ettim.
BMW de retrofit olayı çok iyi durumda.
Çoğu parçayı burdan yada Almanya dan getirip aracınıza takıp kodlayarak yolunuza devam edebilirsiniz.
NBT
Harman Kardon
M direksiyon
Koltuk ısıtma
Ön park sensörü
ACC
Elektrikli Vakumlu kapılar
Elektrikli bagaj kapağı
Hepsi yapılmakta.
Biraz uzun oldu.
Aklınıza ne takılırsa sorabilirsiniz.
Araba tutkusu ile kalın.