İşte Benim Golf'üm

@frknyldrm Özellikle gece sürüşlerinde görüş kabiliyetinin azalması ve şiddeti az olan ışıkların veya çok aydınlık bölgede bulunmayan cisimlerin farkedilmesinin zorlaşması gibi handikapları var cam filmlerinin. koyuluğu ne kadar artarsa o kadar görüşü engellemeye başlıyor. Bence ön cama film yaptırmamak en iyisi

geçmiş olsun hocam bana da yaptırması söktürmesi cezası pahalıya patlamıştı geçenlerde üzücü bir durum
Teşekkürler hocam

@frknyldrm Özellikle gece sürüşlerinde görüş kabiliyetinin azalması ve şiddeti az olan ışıkların veya çok aydınlık bölgede bulunmayan cisimlerin farkedilmesinin zorlaşması gibi handikapları var cam filmlerinin. koyuluğu ne kadar artarsa o kadar görüşü engellemeye başlıyor. Bence ön cama film yaptırmamak en iyisi
Hocam bu yorumunuzu hangi filmli aracı kullanarak yaptınız bilmiyorum ama ben kullandığım filmden bahsedeyim;

Ben daha önce Air80 filmli araba da kullandım, şu an PP60 filmli araba kullanıyorum. Görüşü zerre kadar etkilemiyor, zaten siyah film değil bunlar. Sürüş camı için özellikle tavsiye edilen filmler.

Adamlar kafa patlatıp görüşü etkilemeyip sıcağı ve uv ışınlarını kesen cam filmi tasarlayıp üretiyorlar, biz de dünya kadar para verip uygulatıyoruz ama üzerine kafa yorulmamış bir kanun maddesi yüzünden maddi manevi zarara uğruyoruz.

Cam filmi sürüş güvenliğini tehdit ediyorsa polis araçları ve diğer kamu araçlarına da yapılmasın, ben bir polis aracının filmden ötürü fark edemeyip bana çarpmasını istemiyorum, bana verilmeyen bu hakkı polise kim nasıl veriyor? Ön camı dahil simsiyah filmle gezen polis araçları var.

Cam filmi sürüş güvenliğini tehdit ediyorsa polis araçları ve diğer kamu araçlarına da yapılmasın, ben bir polis aracının filmden ötürü fark edemeyip bana çarpmasını istemiyorum, bana verilmeyen bu hakkı polise kim nasıl veriyor? Ön camı dahil simsiyah filmle gezen polis araçları var.
Burada 3 kriter arasında dolaşıyorlar.

Birincisi , sürücünün sürüş güvenliği , yani dışarıyı görüşü etkilememesi,  dolayısıyla diğer sürücüleri de tehlikeye atmama..

İkincisi dışarıdan içerisi görünmeme durumu, güvenlik amacıyla sürücüsü ve yolcuların görünebilirliği.. 

Üçüncüsü de yaya güvenliği , herhangi bir yaya kazasında filmsiz cama yapılan kafa darbesi ile filmli cama yapılan kafa darbesi tahmin edersiniz ki fark gösterecektir. Filmli camın sönümlemesi daha az olacaktır.

Bir memur birini diğeri ise diğerini söyleyebiliyor.

Bana kalırsa ikinci duruma yönelik uygulama ağır basıyor , tepki gelirse de sürüş güvenliği açısından diyerek yumuşatıyorlar.

Yukarıdaki 3 durum da mantıklı..

Ancak nasıl ki halojen tasarım farlar led takıldığı gibi , maalesef abartılı koyu film kullanan araçlar da çok fazla.. 

Açıkçası ben de düşünüyorum yıllardır ön cam filmi ama düşündüğüm cam filmi ülkemizde yok. Bu sebeple de herhangi bir cezayla da karşılaşmıyorum. 

Bazen net olmayan durumlar kafa karıştırabiliyor ancak şuan için net olan galiba ön cama herhangi bir film yapıştırmanın cezasının olabileceği ve yukarıda sıraladığım 3 durumun da emsalleri olduğundan olumsuz sonuçlar doğurabileceği gerçeği..

Moderatör tarafında düzenlendi:
@frknyldrm hocam harika olmuş, maşallah dipçik gibi

Spacerlar kaçlık ve jant ofset ölçüsü nedir?

Moderatör tarafında düzenlendi:
@frknyldrm hocam harika olmuş, maşallah dipçik gibi

Spacerlar kaçlık ve jant ofset ölçüsü nedir?
Teşekkürler hocam

Jantlar 7.5J ET40

Spacer yok

Arkaya 12mm takmıştım ama arkada 2 kişi otururken kasisten geçtiğimde çamurluk içine sürtme yapıyordu çıkarttım. 6-8 mm spacer olsa daha iyi durur. Fotoğrafta iyi durmuş ama arkası biraz spacer istiyor.

@frknyldrm Hocam spacer olmadığı halde böyle duruyorsa çok iyi, hatta hiç takmayın derim, jantların oftset ölçüsünden kurtarıyor. 

Geri
Üst Alt