Size sonuna kadar katılıyorum. Saydığınız araçların hiç biri öncelikle golf kadar ferah değil. Günümüzde artık mercedes ve bmw'nin belirli başlı modelleri dışında bir premium marka havasının kalmadığını düşünüyorum. Kalite açısından karşılaştırdığımda marka değerinin dışında farklar belki muhakkak ki var; fakat opsiyonsuz en dolu dizel otomatik cam tavanlı vw golf, bmw 1 serisi dizel ve a serisi dizelden 30 ve 35 bin TL daha uygunken, o premium markaların bazı modellerinin 30-35 milyar değerinde daha kaliteli olduğuna kesinlikle inanmıyorum. CLA ve A serisini canlı deneme imkanında bulunmuş biri olarak söylüyorum kesinlikle paralarının arabaları değil. BMW'ye gelirsek; 1 serisinin 3'ün yavrusu olarak nitelendiriyorum kendimce, en basitinden 1 serisi ile yine arasında 30 bin TL fark var. Burada daha önce golf'ten 1 serisine geçmiş birisi bahsetmişti, golf'ün de üstün olduğu yanlar var, bmw'nin de diye Her iki markanın da kesinlikle üstün olduğu hiç bir yanı yok. +/-'ler birbirini bir şekilde dengelerken; Mercedes - Bmw alacak durumum da varken ben tercihimi golften yana kullandım, hiç de pişman değilim. Kedi ciğer konusuna gelecek olursak; bu forumda sizle aynı görüşü ben de belirtmiş olabilirim keza benim gözümdeki kalite ve premium algısı da sizinle aynı. Herkes özgür iradesiyle görüşünü bildirebilir elbette. Ama kimse imkân, maddiyat gerektiren konularda bu şekilde nahoş bir yorum yapmamalı diye düşünüyorum. [emoji4]