ultraghost
Üye
- İsim
- Emre
girmişken media ünitesine de girişmeyi düşünürler miyusuf dedi:@Rust
Hocam sokak arasında 100 liralık şey için cam indirmezler herhalde. Anca metal kapakları çalıyorlar
snoppy dedi:Hocam bende şu an GS90C ve GS98C var. İkisi arasında uçurum yok, zaten aynı işlemciyi (Ambarella A7LA70) kullanıyorlar. Aynı anda iki kamerayla aldığım kayıt örnekleri var, alttaki linkten indirip karşılaştırabilirsiniz:
https://mega.nz/#F!I5ZlUa7S!kTZwvWmu5nqkUfhnN1YvcA
1) Dome D201 kamearası yeni çıktı, henüz hakkında fazla birşey bilmiyoruz. Daha uygun fiyatlı olan "mini 0806" bu kameraya güzel bir alternatiftir, onu da inceleyin.
2) Maalesef "görüntü olarak dikkat çeksin" düşüncesini araç kameraları için doğru bulmuyorum. Kameranız dışarıdan ne kadar "az" dikkat çekerse o kadar iyidir. Mazallah o kamera için öncamı kırıp hırsızlık yapanlar olabilir.
3) GPS şu açıdan önemli olabilir. Olur da "hızlı gitmediğinize dair" kanıt göstermenizi gerektirecek bi olay gelirse başınıza GPS'li bir model almadığınıza pişman olabilirsiniz. GPS'li kameralarda aracın gerçek hızı (kadrandaki hız değil) video üzerine işlenir.
4) Alacağınız kamerada "Motion Detection" özelliği varsa görüntüde bir hareket algılandığı anda kayıt altına almaya başlar. Bu özellik disk alanından ciddi tasarruf sağlar, fakat kamerayı sürekli olarak elektrikle beslemek gerektirir. Tam bilgim yok maalesef.
@snoppy , facebook gearbest Türkiye den aldığım bilgiye göre,
GS98C modeli ile d201 in görüntü kalitesi ayniymis ama d201 in gece cekimleri nin daha üstün oldugunu söylediler. D201 İndirim kodu ile neredeyse gs98c ile aynı fiyata geliyor.
Şimdilik d201 e sıcak bakıyorum biraz daha arastiracagim.
Hocam bende şu an GS90C ve GS98C var. İkisi arasında uçurum yok, zaten aynı işlemciyi (Ambarella A7LA70) kullanıyorlar. Aynı anda iki kamerayla aldığım kayıt örnekleri var, alttaki linkten indirip karşılaştırabilirsiniz:
https://mega.nz/#F!I5ZlUa7S!kTZwvWmu5nqkUfhnN1YvcA
1) Dome D201 kamearası yeni çıktı, henüz hakkında fazla birşey bilmiyoruz. Daha uygun fiyatlı olan "mini 0806" bu kameraya güzel bir alternatiftir, onu da inceleyin.
2) Maalesef "görüntü olarak dikkat çeksin" düşüncesini araç kameraları için doğru bulmuyorum. Kameranız dışarıdan ne kadar "az" dikkat çekerse o kadar iyidir. Mazallah o kamera için öncamı kırıp hırsızlık yapanlar olabilir.
3) GPS şu açıdan önemli olabilir. Olur da "hızlı gitmediğinize dair" kanıt göstermenizi gerektirecek bi olay gelirse başınıza GPS'li bir model almadığınıza pişman olabilirsiniz. GPS'li kameralarda aracın gerçek hızı (kadrandaki hız değil) video üzerine işlenir.
4) Alacağınız kamerada "Motion Detection" özelliği varsa görüntüde bir hareket algılandığı anda kayıt altına almaya başlar. Bu özellik disk alanından ciddi tasarruf sağlar, fakat kamerayı sürekli olarak elektrikle beslemek gerektirir. Tam bilgim yok maalesef.
Bende araç içi kamera almayı düşünüyorum artık ama bu konuya oldukça yabancıyım.
Araç içi kamera seçiminde nelere dikkat etmemiz gerekiyor ? GPS özelliği olan modellerin ne avantajı var ? Yüksek fiyata sahip hareket sensörlü modellere yönelmeli miyiz ?
Konu hakkındaki son güncellemeleri almak isterim.
Forumdaki golf severlerimizin sahip oldukları ürünler:
1- @philadelphos , Gearbest.com - G1W - (40$)
2- @snoppy , Gearbest.com - Dome GS90C - (66$)
3- @newspeed , Gearbest.com - Dome GS98C (92$)
3- @erkanz , ebay.com - Shadow GT680W - (100$)
Teknolojik ürünlerde görsellik çok dikkatimi çeker. Bu ürün de görüntü olarak dikkatimi çekti.
- Gearbest.com'dan Dome D201 GPS li modeli (139$) hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyim ?
Diğer husus, hareket sensörlü araç içi kameralara bir örnek
Hepsiburada da hareket sensörüne sahip BlackSys CL-100B 2CH modeline 860TL vermeye değer mi ?
@major24 Ömer Hocam günaydın, diğer arkadaşlarım detaylıca paylaşmışlar sağolsunlar. Benim kullandığım Shadow GT680W hareket sensörlü ve harici gps adaptörlü bir model ve 1080p çözünürlülükte kayıt yapabiliyor. Konunun başlarında detaylarını kısmen de olsa paylaşmıştım.Bende araç içi kamera almayı düşünüyorum artık ama bu konuya oldukça yabancıyım.
Araç içi kamera seçiminde nelere dikkat etmemiz gerekiyor ? GPS özelliği olan modellerin ne avantajı var ? Yüksek fiyata sahip hareket sensörlü modellere yönelmeli miyiz ?
Konu hakkındaki son güncellemeleri almak isterim.
Forumdaki golf severlerimizin sahip oldukları ürünler:
1- @philadelphos , Gearbest.com - G1W - (40$)
2- @snoppy , Gearbest.com - Dome GS90C - (66$)
3- @newspeed , Gearbest.com - Dome GS98C (92$)
3- @erkanz , ebay.com - Shadow GT680W - (100$)
Teknolojik ürünlerde görsellik çok dikkatimi çeker. Bu ürün de görüntü olarak dikkatimi çekti.
- Gearbest.com'dan Dome D201 GPS li modeli (139$) hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyim ?
Diğer husus, hareket sensörlü araç içi kameralara bir örnek
Hepsiburada da hareket sensörüne sahip BlackSys CL-100B 2CH modeline 860TL vermeye değer mi ?
Güle güle kullanın hocam şimdiden.snoppy dedi:Ben de bugün arka kamera olarak kullanmak için 45$'dan A118C sipariş verdim. Kapasitörlü ve iyi gizlenen bir kamera: http://www.gearbest.com/car-dvr/pp_142025.html
Hayırlı olsun. Şu kameram gelsin bir ara arkası için bir kamera siparişi vereceğim.yusuf dedi:Güle güle kullanın hocam şimdiden.Ben de bugün arka kamera olarak kullanmak için 45$'dan A118C sipariş verdim. Kapasitörlü ve iyi gizlenen bir kamera: http://www.gearbest.com/car-dvr/pp_142025.html