sonradangolfcu
Üye
@CaptainJava herhangi bir kaçak yok yağı napıyor bilmiyorum öyle yüksek devirlerde de kullanmam aracı normal kullanırım.
Ayni durum 1.5 tsi passat araçta da oldu. 6000 km de yag seviyesi kontrol edin uyarısı çıktı. Bende uzun yol yaptım arka arkaya. Castrol yag ekkedim 400 ml kadar. Bakım Kasım ayında.[mention=101]iamalegend[/mention] 1.5 tsi 150ps de yağ azaltıyormuş tecrübe edinmiş oldum. Henüz 15bin bakımına girmeyen aracım 10.700km de yağ seviyesi uyarısı verdi. Ben de sizin gibi VW yol yardımı aradım bana uyarı rengini sordu. Sarı dedim. Kırmızı olması kritikmiş. Sarı olduğu için yola devam edebileceğimi ek olarak yağ özelliklerini söyledi ve ilk benzinlikten almamı söyledi. Ki uzun yoldayım. Kabul etmedim ekip istedim gelsinn eklesinler ve muadil yağ kullanmak istemediğimi servistekini kullanmak istediğimi söyledim. 1lt castrol 5w-30 ııı longlife VW damgalı yağdan getirmişler yarım lt ekledik. Kalanı da 15bin bakıma kadar bagajınızda dursun uyarı verirse yine eklersiniz dediler. 140₺ sadece yağ ücreti ödedim. Garanti kapsamında olduğu için yol yardım ücreti talep edilmedi. Bu arada 2.5 ayda 6000 km yaptım uzun yol. Sürekli uzun yol yapan tsi araçlarda daha çabuk azalma olur diye söyledi yol yardım. Şimdi 12bindeyim erken bakıma sokucam 15bin beklemiyorum. Bana zaten saçma geliyor yağ rengi değiştiğinde özelliğini kaybetmiştir. 5000 km ye kadar rengi açık yeşilimsiydi. Uzun yolda özelliğini kaybediyor