Oncelikle cok tesekkurler
@OKAN7716 aracim benzinli, su kacagi yok dogrudur fakat ilave su eklemesinde bulunmadim yakin zamanda ve bu problem yaklasik 1.5 2 senedir devam etmekte. Bu sure zarfinda birkac sefer yag su degisikligi yaptim ve bu hatayla karsilasmaya devam ediyorum. Umarim sorunun cozumunu buluruz. Aracimdan cok memnunum fakat sicaklik arttigi icin bu tarz gozum surekli gostergede kullaniyorum araci. Artinca sicaklik haliyle insanin morali bozuluyor ve o an frene basmak durumunda kaliyorum. Bazen akan trafikte bu sekilde frene basip yavaslamam tehlikeli olabiliyor. Umarim devirdaim pompasiyla alakalidir. Bu cumartesi gunu goturecegim. Bir sorum olacak eger ilave edilen belirli miktarda sogutma sivisindan kaynaklanan olusan havanin mevcudiyeti araci bilgisayar'a baglayinca cikar mi? Simdiden cok tesekkurler.
Su ilavesi yerine antifriz kullanmanız iyi bir şey fakat koyduğunuz antifrizin saf antifriz mi yoksa kullanıma hazır dediğimiz (ready to use / fabrikada şişelenmeden önce seyreltilmiş antifriz) mi bunu bilmeniz lazım., saf antifriz soğutma sisteminin optimum seviyede çalışmasını sınırlar., tabii bu ilave 250-300 ml. gibi az bir miktar ise o kadardan bişey olmaz.,
İstanbul gibi bir şehirde (%50 antifriz %50 saf su /distile su) şeklinde kullanıyoruz.,
Ama Dubai gibi aşırı sıcak bir iklimde (%40 antifriz %60 saf su) şeklinde dolum yapılmalıdır., Ve asla çeşme suyu, içme suyu vs.. kullanılmamalıdır., (saf su / distile su / de-iyonize su / demineralize su)
**Diğer önemli şey; kullandığınız antifriz tipi G13 tip olması gerekiyor., piyasada satılan her kırmızı/pembe renkli antifriz bizim araçlar için uygun değildir..!! G13 antifriz bulamazsanız., G12 Evo kullanmalısınız.
Not: G12+ ve G12++ uygun değildir.!! G13 veya G12 Evo olmalı. (öncelik G13 olmalı)
Dubai 'de bilmiyorum ama Türkiye 'de yetkili serviste bilee pahalı olmayan bişey
G13 antifriz parça kodu: GA13A8JM1 (saf olanı)
Piyasada yedek parça vs.. satan yerlerde de çok rahat bulabilirsiniz..
***Not 2: bu bahsettiğim G13 tip antifriz VW/Audi araçların Avrupa ve Amerika için üretilen araçlarda kullanılıyor., Orta Doğu için üretilen araçlarda da muhtemelen G13 kullanılıyordur ama siz yine de her ihtimale karşı aracın kullanım klavuzuna bir göz atmanız iyi olur.