Herkese merhaba arkadaşlar bugün projektörleri tamamladım.
Montaj esnasında resim çektim bolca çünkü burada ki paylaşımların çok önemli olduğu düşünüyorum.
Ustalarımın affına sığınarak yaptıklarımı anlatayım.
Aliexpresten aldığım ürün bu 20 günde geldi gayet memnunum.
Tavsiyem klipslerden almanız çünkü kırılabiliyor ürün kodu: 7L6868243
İlk olarak sürücü kapısı ile başladım ve orada amatörlüğümü attım.
İlk iki resimdeki kabloları söktüm ve döşemeyi komple çıkardım ama buna hiç gerek yok diğer resimlerde anlatacağım.
İlk kez yaptığım için ilk kapıda çok zorlandım 3 saatimi aldı ve
@Ender hocam imdadıma yetişerek telefonla olayı çözdü çok teşekkür ediyorum
Bu 32 pinli soket çok kablo var ben burda hata yaptım.
Ve en baştan anlatayım arkadaşlar
Kahverengi kablo -, kırmızı kablo +. Bu dünyada böyleymiş
@Eren hocamdan öğrendim çok teşekkür ederim.
Kahverengi kabloyu kestim ucundan.
plastik aparat yardımıyla kapının kolundaki kapağı tam bu kısımdan çıkarıyoruz.
sonra T30 anahtar ile vidaları çıkarıyoruz.
kapının alt kısmındaki bu siyah vidayı sağa doğru çeviriyoruz ancak çıkarmıyoruz.
sonra plastik aparatla sağ ve soldan biraz güç kullanarak döşemeyi söküyoruz ama klips kırmamaya dikkat ediyoruz.bu kadar açıklık yapana kadar açıyoruz.
sonra döşemeyi yukarı doğru kaldırarak çıkarıyoruz ancak bu köşe kısma dikkat edin deri kısım yırtılıyor sol kapıda deneyim kazandığım için en az hasar verdim bu kapıda.
kapıyı bi takozun üzerine bu şekilde koyuyoruz ve kapı kilit kablosunu çıkarıyoruz.
meşhur 32 pinli mavi soket bu. Alttaki tırnağa bastırarak pembe kısmı çekip çıkarıyoruz. Ardından siyah kelepçeyi kesiyoruz ve pini çıkarmak için soldaki mavi tırnağı iterek beyaz pini dışarı alıyoruz
hata yaptığım kısım burası beyaz pinin çıkıntılı kısmını kapıya doğru çevirerek 16. pine kırmızıyı takıyoruz 5. pindeki kahverengi kabloya kahverengi kabloyu ekliyoruz. Lehim makinam yoktu ben sardım ve bantladım.
Soketleri yerine taktım ve çalışıyor.
kablolar kısa geldi bende arka kapılardan çıkan kabloları ekleyip öyle yetişti montaj yerine.
şimdi arka kapılarda sıra burada döşemeleri sökeceğiz ancak alttaki kırmızı lamba yerini çıkarıyoruz ve içindeki siyah vidayı sağa çevirip sonra kapıyı sökemeye başlıyoruz ve alttan başlayarak söküyoruz kabloları soket yerlerinden tırnaklardan çıkararak döşemeyi komple çıkarıyoruz.
döşemeyi ters çevirip projetörü kabloyu içeriden geçirerek takıyoruz yoksa montaj yapması çok zor.
kabloların ikisininde ucunu kesiyoruz ardından sağ arka kapı için kapı kilidine giden soketteki 5 nolu pine eksi(kahverengi) uçlu kabloyu, cam motoruna giden soketin 2 nolu pine de artı(kırmızı) kabloyu ekliyoruz.
Sol kapı için kapı kilidindeki sokette 2 nolu pine eksi, cam moturu soketine ise 2 nolu pine artı kabloları sıyırarak ekliyorız.
ve sonra kapı döşemesini üstten takarak aşağı doğru bu klipsleri bastırarak kapatıyoruz.
MUTLU SON
BEN OLAYI BİRAZ ABARTTIM VE VİDEO HALİNE GETİRDİM