@necatiabinin verdiği bilgiler ve tarifi üzerine ben de gerçekleştirdim
çok teşekkür ederim kendisine gerçekten
Sol ön kapıyı 1.5 sene kadar önce yapmıştım fakat diğer kapılar üşengeçliğim yüzünden kalmıştı. Geçenlerde fırsat olunca onları da taktım. İşlemler konu içeriğinde açıkça tarif edilmiş. Emeği geçen herkese teşekkürler tekrardan rehberlikleri için
Aliexpressten almıştım malzemeleri. Parça numaralı set olarak almıştım. İçerisinde dipsiz ampül ile gelmişti. Dipsiz sarı ampülle veya sadece beyaz ledle kullanınca istediğim görüntüyü alamadım.
Standart dipsiz ampül görüntüsü şöyleydi
Dipsiz ampülü söküp bir abimin hediyesi olan kapı aydınlatma için yapılmış olan şu ledleri taktım. Yere bakan kısımları beyaz, arkaya bakan kısımları ise kırmızı ledden oluşuyor
Böyle iki iş niye yaptın direk böyle hazır ledlileri satılıyor daha uygun fiyata vs diyenler olabilir. Hazır ledlileri kullananlarda hem daha hızlı bozulma durumu yaşadıklarını duydum hem de arka kapıda kısık yanma durumu oluşabiliyormuş(yanlış biliyorsam kullananlar düzeltirse sevinirim). Hal böyle olunca led patlarsa bile dipsiz ampül-led markette bile satıyor resmen alır takarım dedim
Arka kapıları takarken zor oturdu. Aydınlatmanın girdiği iç kısımda aydınlatmanın üst kısmı bir plastiğe değiyor ve yuvaya oturamıyor. O kısmı fotolamayı unutmuşum. Böyle olunca da o değen yeri traşlayınca direk oturttum, işlem tamamlandı.
4-5 gündür kısık yanık kalma durumunu takip ediyorum. Araç çalışırken kapılar kapalıyken de baktım, aracı kilitleyip eve giderken de evden araca geldiğimde kilitleri açmadan da baktım. Arka kapılarda yanık kalma durumu ile karşılaşmadım.
Sonuç şu şekilde oldu