Eğer kemer takılı değilse bırakmıyor olabilir. Senaryo şöyle olur genelde. Durursunuz auto hold çalışır kemer çıkarılır.Gökhan dedi:Yokuşlarda araç geri kaydırmıyor fakat normal kalkış yapıyorum bir türlü gitmiyor A.hold bırakmıyor bir türlü aracı.. dün ve geçen hafta 2-3 kere yaşadım bu sorunu acaba bilemediğim bir şey mi var
Kapatın gitsin hocam ben hiç sevmedim zaten. Aracı çalıştırınca elimi oraya atmama rahatlığı yetiyor bana.Gökhan dedi:
Değerli Hocam;Gökhan dedi:Yokuşlarda araç geri kaydırmıyor fakat normal kalkış yapıyorum bir türlü gitmiyor A.hold bırakmıyor bir türlü aracı.. dün ve geçen hafta 2-3 kere yaşadım bu sorunu acaba bilemediğim bir şey mi var
Hocam sorun tam olarak ne ?emrzemrz dedi:Hocam sorununuzu nasıl çözdünüz ,bu aksam banada oldu aynisi ,araç gitmedi resmen
ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Değerli Hocam;emrzemrz dedi:Şöyle anlatayım hafif eğimli bir yolda autohold devredeyken u dönüşü yaparak geriye dönmek istedim araç silkelendi ve park frenine geçti niye böyle yapti anlamış değilim azmi gaz veriyorum yada bilmedigin başka birseymi var çözemedim
ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam kemer çıkarmış olabilirsiniz. Kapıyı açmış olabilirsiniz. Araç stop etmiş olabilir. Yada gerçekten bir sorun olmuşturemrzemrz dedi:1 saniye debriyaj olayını anlamadım hocam
adım adım anlatayım
1-Eğimli yolda sağ şeritte durdum araç autoholdda durdu
2-sol şeride u dönüşü yapmak için debriyaja bastım vitesi 1 e taktım
3-ayağımı debriyajdan hafif kaldırırken gaza yüklendim ,araç park frenine geçti