@forzaGilles yarın akşam çekip paylaşırım ama bugün yağmurlu havada inanın önümü göremedim aracın farları temiz yeni yıkattım toz toprak bişey yok far kapalı mı açık mı anlaşılmıyor fazla yağmur da yok yerler ıslak kapkara ışık denen bişey yok sanki fayda etmiyor yanımdan geçen jettayı durdurup soracaktım farınız ne diye resmen ak sakallı dede gibi nur saçarak yanımdan geçti sisleri zorda kalmadıkça yakmam artık mecburiyetten yaktım şehir içine girene kadar, yarın fotoları değişik açıdan paylaşırım servise gidince yolunmak da istemiyorum idare ederse biraz daha kullanalım olay far olunca mecburiyete giriyor.
Far ayarı yaptırmak için yetkili servisten korkmayınız., O cihaz ile ayar yaptırmaya kesinlikle değer/değecektir., zaten bi far ayarı için ucuk rakam vermezler 50-60 lira dan fazla değildir! hadi olsun max. 70-80 tl. dışarda eski üsül analog makina ile yaptırsanız zaten 50 den aşşağı yapmazlar., 50 'yi verip sonuç alamamaktansa 2-3 fazla vermek en mantıklısı.,
Xenon ve Led farların en büyük sıkıntısı yağmurlu havada ve ıslak zeminde asfalta vuran ışık yansıma yapar ve bu aydınlatması düşürür., Özellikle Xenon farların en büyük ve tek dezavantajı da budur., Bu sorunu alt etmek için son zamanlarda Osram ve Philips yansıması daha düşük olan ampüller çıkardılar.,
Yağmur, kar gibi havalarda en iyi aydınlatmayı beğenmediğimiz sarı ışık veren halojen farlar sağlar..
İlk başta merceğin lekelerine bakıp bir karar vermek en mantıklısı olacaktır.
Ayrıca Bi-Xenon 'lu araçlarda mercek lekelenmesi sorunu kronik bir arıza olduğu için pek çok arkadaşımız farlarını ücretsiz olarak değiştirdi., Evet çoğunun aracı garanti kapsamındaydı., Ancak bu sorun kronik bir sıkıntı olduğundan VW Almanya bile kabul etmiş durumda bu olayı., Sırf bu sorun için farlarda revizyona giderek yeni farlar ürettirdiler., Forumda garantisi bitmiş olan 1-2 arkadaşta sadece işçilik ücreti ödeyerek farlarını değiştirmişti., Yani servis ile konuşup durumu anlatmanızda yarar var çünkü sorun kronik ve Doğuş Oto bile bu olayın farkında olduğundan tüm ülke genelindeki servislere bu sıkıntıyı yaşayan müşterilerin aracın garantisi devam eden veya bitmiş olsun veya olmasın farlarını değiştirilmesi için servis bülteni yayınlamışlardı.,
Özetle konuya hakim bir servis danışmanı ile farlarınızı değiştirmede sıkıntı çıkarmıyacaktır., Anlattığım gibi konuyu aynı şekilde kendilerine anlatıp., ve forumdaki ilgili konuda farlarını değiştiren arkadaşların bazıları araçlarının plakalarını paylaşmışlardı., Servis danışmanı iyi niyetli olursa ve zaten istese o plakalara bakınca bilgisayardan görecektir., Zaten kendilerinde Doğuş Oto nun gönderdiği yazı sistemde mevcuttur., Sırf ona bile baksalar zaten tek kelime etmeden değiştirirler., Yani bence değişmemesi için bir neden yok.