Burada pek çok arkadaşım tutturmuş bir dizelin gürültüsü titreşimi gidiyor ya bizler farklı araçlar kullanıyoruz ya da Golf'ün iç gürültü seviyelerine bakan olmamış hiç. Yıllarca benzinli araç kullandım 2016 yılından bu yana da hem 7 hem de halen facelift 7 dizel kullanıyorum. Evet rolantide dizel oluşu bariz belli oluyor ancak normal hızlarda kesinlikle ve kesinlikle benzinli golften daha sessiz. Yakıt tüketiminde de kullanılan yakıtın doğası gereği dizelin ürettiği kalori fazlalığından mütevellit her zaman daha az yakacaktır. Aradaki yakıt farkının azalmış olması hala dizelin alınabilirliğini ortadan kaldırmış değildir.
Resimdeki değerler sırasıyla rölanti, 50 km/h, 80 km/h, 100 km/h ve 120 km/h hızlardaki iç gürültü seviyesidir.
Ekli dosyayı görüntüle 19446
4-5 senedir VAG grubunda 1.6 TDI kullandım ve kullanıyorum. 1.6 TDI en gürültülü ve titreşimli dizel motorlardan birisi. Misal Reno'nun dci'ları çok daha sessiz ve titreşimsiz çalışıyor. Arkadaşımın Rapid 1.2 TSI'ı bile Golf TDI'dan sessiz. Yolda giderken vites oranlarından dolayı motor sesi az yansıyor ama şehiriçinde kafa şişiriyor. Ayrıca benzinlinin sesinden bir keyif alıyorsunuz dizelin sesi traktör.