Güncel Bakım Masrafları

güncel fiyatlar uçtu gitti..kasko ne olur acaba..benim 1 ay sonra servisim var bakalım nasıl olacak

Bugün aracımın ön arka balatalarını eco seri olmayan orijinal artık tam tabiri hangisi bilmiyorum, serviste 1540 tl %25 indirmli fiyata değiştirdim, piyasaya göre servisin fiyat kalite olarak uygun olduğunu düşünüyorum. Şu an ate marka sadece ön balata piyasada 1200 lü rakamlara ulaşmış durumda. Değişimden önce parçadaki arkadaşa balataların hangi marka olduğunu defalarca sormama rağmen her yetkili servis çalışanı gibi vw logolu orijinal deyip geçiştirdi, neyse ısrar etmedim eco seri istemediğimi belirttim. Değişimden sonra kutularda ön balata UK üretim ferodo arkalar markasız vw logolu germany üretim çıktı. İlgilenen arkadaşlar için foto ekliyorum.

Ekli dosyalar

• 1B4A6D5D-3867-471B-B9E8-56CF6801D6FE.jpeg
    1B4A6D5D-3867-471B-B9E8-56CF6801D6FE.jpeg
    188.8 KB · Görüntüleme: 84
  • 199FAA3E-DA69-48BA-94E9-410C18C48316.jpeg
    199FAA3E-DA69-48BA-94E9-410C18C48316.jpeg
    350.1 KB · Görüntüleme: 85
  • E7BD0AB0-D2F1-4068-BB2C-01457257EAC3.jpeg
    E7BD0AB0-D2F1-4068-BB2C-01457257EAC3.jpeg
    255.3 KB · Görüntüleme: 75
Bugün aracımın ön arka balatalarını eco seri olmayan orijinal artık tam tabiri hangisi bilmiyorum, serviste 1540 tl %25 indirmli fiyata değiştirdim, piyasaya göre servisin fiyat kalite olarak uygun olduğunu düşünüyorum. Şu an ate marka sadece ön balata piyasada 1200 lü rakamlara ulaşmış durumda. Değişimden önce parçadaki arkadaşa balataların hangi marka olduğunu defalarca sormama rağmen her yetkili servis çalışanı gibi vw logolu orijinal deyip geçiştirdi, neyse ısrar etmedim eco seri istemediğimi belirttim. Değişimden sonra kutularda ön balata UK üretim ferodo arkalar markasız vw logolu germany üretim çıktı. İlgilenen arkadaşlar için foto ekliyorum.
önler ingiliz malı ferodo (kesin) arkalar alman malı ama markasını çıkartamadım...üzerindeki adres baunataldaki vw fabrikanın adresi (zaten bilen bilir o adres meşhurdur) orada balata üretimi yapılmadığına göre bence balatalar ya ferodo yada atedir..(kesin değil)

Son düzenleme:
Endişe etmeyin, kutunun üzerinde balata üreticisinin markası nedir yazması gerekmiyor., Benzer durum servisten alınan (Orjinal Ekipman) filtreler için de geçerli., neden çünkü VW AG o filtreyi Mahle ‘ye de ürettirebilir, Hengst ‘e de ürettirebilir.,

Yani kutunun üzerinde marka yazmaması o yedek parçanın markasız olduğu anlamına gelmez ancak kutuyu açtığınızda zaten üretici kim miş kolayca görülebilir., Arka fren balatalarınız %90 ihtimalle Ate veya %10 Textar markadır.

Ön fren sisteminiz (288 mm TRW tip) bu sebebten üretici TRW, Ferodo veya Jurid olabiliyor.

Şuan benim filtre seti evde 7 senelik var 🤭 Motor yağı da hazır +100 lira= 400 🤭🤫🧿 Forum dışı çevremdeki arkadaşlar bana 6-7 senelik filtre seti aldığım için gülüyorlardı ama hala bazı şeylerin farkında değiller...
her şey tamam da filtreler özelliğini yitirir. nemli bölgedesiniz, nemli havayı da, kuru havayı da sevmez filtreler. sonuçta kağıt çeşidi.
7 yıl orta nemli yerde nasıl muhafaza edeceksiniz merak ettim.

9 Aralık'ta arka balataları değiştirdim, ekstra olarak aldığım fiyatta 801 TL'ye düşüldü. eski balatalarım 1000-2000 km daha idare eder gibiydi ama işimi garantiye alıp değişeyim dedim.

Ekli dosyalar

• B1.jpg
    B1.jpg
    218 KB · Görüntüleme: 42
  • B2.jpg
    B2.jpg
    250.7 KB · Görüntüleme: 42
  • B3.jpg
    B3.jpg
    218 KB · Görüntüleme: 43
  • B4.jpg
    B4.jpg
    182.8 KB · Görüntüleme: 45
  • B5.jpg
    B5.jpg
    144 KB · Görüntüleme: 158
9 Aralık'ta arka balataları değiştirdim, ekstra olarak aldığım fiyatta 801 TL'ye düşüldü. eski balatalarım 1000-2000 km daha idare eder gibiydi ama işimi garantiye alıp değişeyim dedim.
b5-jpg.53198

Kaç km de bu hale geldi bilmiyorum.
Ancak 50.000-60.000km de geldiyse en 15.000-20.000km daha gideri varmış.
Bence Mehmet hocam.

her şey tamam da filtreler özelliğini yitirir. nemli bölgedesiniz, nemli havayı da, kuru havayı da sevmez filtreler. sonuçta kağıt çeşidi.
7 yıl orta nemli yerde nasıl muhafaza edeceksiniz merak ettim.
Özelliğini yitirir mi orasını bilmiyorum ama lazım olacak diye almıştım. Güneş görmeyen kapalı kolide muhafaza ediyorum. 6-7 Yıl tabir-i caise desemde bazen km ye yada aracın sağlığı için yılda 2 bakım yapabiliyorum. Temin etmiş olduğum yer ile görüşeyim bakalım ne diyecekler...

b5-jpg.53198

Kaç km de bu hale geldi bilmiyorum.
Ancak 50.000-60.000km de geldiyse en 15.000-20.000km daha gideri varmış.
Bence Mehmet hocam.
60.000 km de bu hale geldi. servisin dediği 2000 km daha yapar abi dediler, diske zarar vermeyeyim diye değiştirdim bende.

Özelliğini yitirir mi orasını bilmiyorum ama lazım olacak diye almıştım. Güneş görmeyen kapalı kolide muhafaza ediyorum. 6-7 Yıl tabir-i caise desemde bazen km ye yada aracın sağlığı için yılda 2 bakım yapabiliyorum. Temin etmiş olduğum yer ile görüşeyim bakalım ne diyecekler...
Aldığınız yer birşey olmaz diyecektir. ne nemli tutun ne de kurutun filtreleri, bildiğiniz puro gibidir. çok nemlenirse tad vermez kuru olunca da hiç yanmaz

60.000 km de bu hale geldi. servisin dediği 2000 km daha yapar abi dediler, diske zarar vermeyeyim diye değiştirdim bende. 2000 güvenli limitte olabilir belki ama 10 ayda 15,000 km yaptığım için işi sağlama alayım dedim. Auto holdu çok sık kullanırdım, son zamanlarda bıraktım kullanmayı, aslında ihtiyaçta yoktu auto hold'a dsg yi koruma düşüncesi mi ağır bastı nooldu kullandık.:cool: aracı sert kullanıp sert fren yapan birisi değilim, bir önceki aracım manueldi, onda hiç kullanmamıştım, aracı 110,000 km'de sattığımda üzerindeki balatalar fabrikasyon du.

60.000 km de bu hale geldi. servisin dediği 2000 km daha yapar abi dediler, diske zarar vermeyeyim diye değiştirdim bende.
Değiştirmekle iyi yapmışsınız. Sizin kullanımınızla 2000 km den fazla gideceği kesin.
Ben de muhtemelen yaz başı değiştireceğim. Tamamen kullanıma bağlı bu arka balatanın bitmesi. 125 bin km civarlarindayım ve halen üzerinde gelen balata var. Sizin görsellerden tahminen 3 mm fark var ya da yok. (Tabii ki malzeme farklılığı vs. varsa orasını bilemem)

Geri
Üst Alt