Güncel Bakım Masrafları

araba 90 binde benim arkalar daha kötü ama daha 10 bin daha gider benimkiler bu balatlarla ben 30k yapardım

Aslında
Fabrikada
Adamlar ? (Mühendis Hans)

Ön + Arka esit bitsin! Değisimde ön+arka tek fasıl değişsin şeklinde planlama yapmışlar

Daha önce ön ve arka 70.000 km balataların durumu başliğıyla bir konu açmıştım.
Arkalar daha çok aşınmış ? Acaba auto hold nedenlimidir seklinde kendimde buna bağlamıştım olayı (yanılgı gibi evet)

Sonrasında zuladaki sıfır ön ve arka balatalara baktığımda
Sıfır Önlerin 3k
sıfır arkaların 2k
kalınlığında üretildiğini görünce
bunun esasında bir balance (dengeleme) olacağını anladım

önler frenlemede daha çok yük aldığından ve daha çok aşınacağından arkalara göre daha kalın üretilmiş sanki ?

yani demem odurki
Araç üzerinde önce önlere bakıp da? aaa? arkalar yıpranmış /kendini yemiş/cılız kalmış dememek lazım

Arkalar zaten doguştan CILIZ.IMG_20211222_201008.jpg

Değiştirmekle iyi yapmışsınız. Sizin kullanımınızla 2000 km den fazla gideceği kesin.
Ben de muhtemelen yaz başı değiştireceğim. Tamamen kullanıma bağlı bu arka balatanın bitmesi. 125 bin km civarlarindayım ve halen üzerinde gelen balata var. Sizin görsellerden tahminen 3 mm fark var ya da yok. (Tabii ki malzeme farklılığı vs. varsa orasını bilemem)

Aslında
Fabrikada
Adamlar ? (Mühendis Hans)

Ön + Arka esit bitsin! Değisimde ön+arka tek fasıl değişsin şeklinde planlama yapmışlar

Daha önce ön ve arka 70.000 km balataların durumu başliğıyla bir konu açmıştım.
Arkalar daha çok aşınmış ? Acaba auto hold nedenlimidir seklinde kendimde buna bağlamıştım olayı (yanılgı gibi evet)

Sonrasında zuladaki sıfır ön ve arka balatalara baktığımda
Sıfır Önlerin 3k
sıfır arkaların 2k
kalınlığında üretildiğini görünce
bunun esasında bir balance (dengeleme) olacağını anladım

önler frenlemede daha çok yük aldığından ve daha çok aşınacağından arkalara göre daha kalın üretilmiş sanki ?

yani demem odurki
Araç üzerinde önce önlere bakıp da? aaa? arkalar yıpranmış /kendini yemiş/cılız kalmış dememek lazım

Arkalar zaten doguştan CILIZ.Ekli dosyayı görüntüle 53219
Bende aynı fikirdeyim 👏

135 bin km yi deviren aracımızda 2 kere ön balata, 1 kere ön disk değişti ama arka fren sistemi hala fabrikadan nasıl çıktıysa öyle :) 139-140 bin km civarında bakıma girdiğimde durumuna tekrar bakarız :)

Değiştirmekle iyi yapmışsınız. Sizin kullanımınızla 2000 km den fazla gideceği kesin.
Ben de muhtemelen yaz başı değiştireceğim. Tamamen kullanıma bağlı bu arka balatanın bitmesi. 125 bin km civarlarindayım ve halen üzerinde gelen balata var. Sizin görsellerden tahminen 3 mm fark var ya da yok. (Tabii ki malzeme farklılığı vs. varsa orasını bilemem)
Orijinal fabrika çıkışta takılı olan balatalardan takıldı hocam, tabi dediğiniz gibi iki ürün arasında da fark olabilir. malum her geçen gün kaliteden ödün veriyorlar. Auto hold kapalıyken sanırım bu balatalarla 100.000 km yapılır. tabi seneye satmazsam aracı.

polen filtresini filtron kullanan var mı?
mann alacaktım ancak arada epey fiyat farkı var.
a4 için mann 312 filtron 150, ikisi de karbonlu

Son düzenleme:
Nereden alacaksınız?
Mann , karbonlu anti alerjik özellikli olan olabilir. 312 tl fiyat anca serviste olur. Filtron sadece karbonludur muhtemelen.
filtremarketim e baktım
anti alerjik olan 364
araç a4, serviste geçen sene 463 tl idi indirimki kdvli :)
üretici aynı malzeme aynı belki biraz boyut farkı vardır ama adı premium olunca fiyatıda premium oluyor :)

filtremarketim e baktım
anti alerjik olan 364
araç a4, serviste geçen sene 463 tl idi indirimki kdvli :)
üretici aynı malzeme aynı belki biraz boyut farkı vardır ama adı premium olunca fiyatıda premium oluyor :)

[/URL][/URL][/URL][/URL][/URL][/URL]
:)yani..
Bu filtreyi, A4'ten A8'e , Q7, Cayenne, Touareg de kullanıyor. Hepsi aynı fiyat aynı kod.

Bu biraz da örneğin 205 55 16 lastik çok araçta kullanıldığı için diğerlerine göre ucuz.
Golf'te kullanılan filtre epey fazla araç ile uyumlu olduğu için (aslında ucuz değil de) diğerlerine göre daha ucuz gibi bir şey sanırım.

Asıl soru filtron iyi mi, iyidir.
2 tane filtron da alınabilir.

Son düzenleme:
Kullandığınız filtre kodu neydi?
ben daha önce değiştirmedim. en son dayım dışarıda yaptırmıştı, bildiğim kadarıyla mann takıldı. geçen sene servis teklife 4M0819439A yazmış, yaptırmadım.
baktıklarımı soruyorsanız k1378a ve cuk31003

polen filtresini filtron kullanan var mı?
mann alacaktım ancak arada epey fiyat farkı var.
a4 için mann 312 filtron 150, ikisi de karbonlu
Hocam araç Audi olunca bir de üst segment A4 olduğu için fiyat yükseliyor malesef., bir de filtrenin üretim adedi B ve C segmenti araçlar kadar fazla olmaması da buna etki ediyor., illa ki Mann almanıza gerek yok., Mahle veya Hengst marka bakın., bu iki markada çok kalitelidir., Mann, Mahle ve Hengst filtre konusunda dünyada bu 3 markadan daha iyi filtre üreten başka firma yoktur.,

Hengst E4931LC (karbonlu) https://otoparcasan.com/polen-filtresi-hengstfilter-e4931lc

Geri
Üst Alt