[mention=4213]asdfg112[/mention] Elbette uygun hocam., Varil yağı şöyle düşünün öyle 40-50 litrelik tenekeden değilde tanker yanaşıyor servisin yağ deposuna yağı boşaltıyor., ordan da benzin pompası gibi bir tabancayla araçlara dolduruluyor.,
[mention=167]erkanwrc[/mention] hocam Professional olan yağ üretilirken mikro filtreleme tekniğiyle üretiliyor., ben bakımlarda bu zamana kadar hep Edge Professional kapalı kutu yağ kullandım., bir gün kafama tak etti gittim BP 'den 1lt. Castrol Edge LL yağ aldım., Bakımda araca 4,6lt. yağ koyduklarından 1lt. Edge Professional yağın yarısı durduğundan., her iki yağı da plastik bardağa az miktar koyduğumda renklerinin bile farklı olduğunu gördüm.,
Mikro filtreleme tekniği dedikleri; yağ üretilirken çift filtrasyon aşamasından geçiyor., ve sonraki aşamalarda yağın "her bir litresi" optik cihazlarla mikro/makro boyutta görüntülenerek yağın kararlılığı inceleniyor., Bu sisteme fabrikasyon ilk dolum yağı deniliyor., Eskiden bu teknik Formula 1 araçları için üretilen motor yağlarında kullanılırdı., Sonrasında premium araç üreticileri için de bu teknikle yağ üretimi yapmaya başladılar., Sonrasında VW 'de ilk dolum yağı kalitesinde motor yağı tercih etmeye başladı., Yani VW 'nin Wolfsburg ana fabrikada araçlara dolum aşamasında kullandığı yağ ile Edge Professional yağ birebir aynı yağdır.
Peki bir motor yağına bi dünya para vermeye değer mi; aracı uzun yıllar kullanıcaksanız değeceğini düşünüyorum., yok 2-3 sene kullanıp satarım gibi düşünceniz var ise boşuna israf gerek yoktur.,
Bakımı dışarda yaptıranlara için Motul veya Liqui Moly kullanmalarını öneririm.,
Uygun olanlar;
Motul 8100 X-clean+ 5w-30 (yalnız motul 'de güvenilir veya bilindik bir yerden almakta fayda var, sahtesi çok olan bir yağ)
Liqui Moly TopTec 4200 5w-30