Güncel Bakım Masrafları

Ben 9 yaşında 155.000 de trigeri değiştim. Triger sapasağlamdı.
Antifiriz değişmedi. Çok az eklemeler yapıldı. Toplasam 1L anca. O da tamamen hiç değişmedi.
Netflix / horror filmelerine aldanmayalım.

Ustanın makbulü ilkokul terk olanıdır . Orası kabul tabi ama.

Çamur / kil / macun kıvamlı çesme suyuyla beslenmiş antifirizleri milletin gözüne sokup
Sapasaglam gülpempe antifirizleri de çöpe yollayacak kadar enayi degiliz.

Sogutma sivisi cok fazla isiya maruz kaliyor. Bu stres altinda zamanla bilesenleri parcalanir. Haliyle eskisinden daha az verimli olmaya baslar. Bu yuzden genel bir uyari olarak iki senede bir degistirilmesi soylenir.

Araba alinirken ilk kontrol edilmesi gerekenlerden biridir. Antifirize bakip rengi orijinal antifiriz pembesi veya yesil degilse ya da toz, yag parcalari varsa kosarak uzaklasilmasi gerekir. Araci sicak havalarda alsaniz da sicagi calisiyor mu kontrol etmek gerekir. Calismiyorsa biliniz ki pas, kirec, ozelligini yitirmis antifiriz borulari ve sivi sogutma elemanlarini hayvansi bir sekilde tikamistir.

Actirirsiniz ama sirasiyla, radyatorunuz, yag sogutucunuz, intercooleriniz, devirdaiminizin sirasiyla bozulmasi olasidir.

Ve israrla hala sebeke suyu koyanlar var. Lutfen yapmayin sunu.

Dogru mu bilmem ama bulunusu 2. Dunya savasina dayanir. Iyice soguga cekilen sscb ordusu karsisinda alman tanklarinij motoru soguga dayanamaz almanlar ilk darbesini buradan alir.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. Benimde servis günüm yaklaşıyor. Aracım 2015 model 74.600 km de. 2015 den bu yana yetkili servis bakımlı.
Ankara doğuştan bir fiyat aldım. Periyodik bakım,buji değişimi,fren hidrolik yağı değişimi olacak. Zubizu indirimiyle net 4140 TL. Fiyatlar haliyle tuzlu. Araç alıp satarken ilk dikkat ettiğimiz malesef yetkili servis bakımlı mı oluşu. Bu düşünce beni servise itiyor ancak maddi olarak özelde yarı yarı fark edecektir. Sizce ne yapmalı ? Fikirleriniz önemli. Teşekkürler

Merhaba arkadaşlar. Benimde servis günüm yaklaşıyor. Aracım 2015 model 74.600 km de. 2015 den bu yana yetkili servis bakımlı.
Ankara doğuştan bir fiyat aldım. Periyodik bakım,buji değişimi,fren hidrolik yağı değişimi olacak. Zubizu indirimiyle net 4140 TL. Fiyatlar haliyle tuzlu. Araç alıp satarken ilk dikkat ettiğimiz malesef yetkili servis bakımlı mı oluşu. Bu düşünce beni servise itiyor ancak maddi olarak özelde yarı yarı fark edecektir. Sizce ne yapmalı ? Fikirleriniz önemli. Teşekkürler
Eskiden buji değişimi ve fren hidroliği değişimi özel servislerle aynı fiyata geliyordu, eğer hala öyleyse ben olsam bu ikisini yetkili serviste yaptırırdım.

Ve periyodik bakım için yetkili servis yerine, Filtreleri mann, yağı liqui moly yada motul alır temiz bir yere değişimini yaptırırdım.

Arabanin bakimini 15 ay once yetkili serviste yaptirdim fakat 3000 bin kilometre gecti henuz dolayisiyla yaptirmiyorum motor yagi long life yag zaten 1.6 tdi aracim goruslerinizi beklerim cok mu yanlis yapiyoruz

Arabanin bakimini 15 ay once yetkili serviste yaptirdim fakat 3000 bin kilometre gecti henuz dolayisiyla yaptirmiyorum motor yagi long life yag zaten 1.6 tdi aracim goruslerinizi beklerim cok mu yanlis yapiyoruz

Hiç yanlış yapmıyorsunuz !!!!

Son bakımdan bu yana Şu an 15 bucuk ayı devirdim . Yaptığım km de 12 bini geçti ....bu sefer 20 aya geldigimde 14-15 bin km yi bulurum anca ....(20. Ayda değistiririm)

Daha önceki yağ değişimini 20 ay 19 bin km de yapmıstım.

Bir şirket clio sunun megane nı nın corollasının gecmiste / simdi nasıl hem ANASININ hem BABASININ Ağlatıldığını gördükce cevremde

Benim adabı nezaket sürüş stilimle
Motul yağın 1 yıl /1,5 yıl 20.000 km de halen kıyak kıvamda olacağından eminim. (Zaten öyle oldu geçmiş yağ değisimlerinde)

• Beğen
Tepkiler: SCC
+++

15,5 ay dır yağlama yapan MOTUL 12 aydan sonra ölmeye yanmaya perisan olmaya başlasa

bu ortalama hızlan bunu yakarmı bu araç ?

Yakıt son 2,5 yıldır gözlemlerime göre 2 kez motul yağ değisiminden beridir bariz düstü düşmeye devam ediyorIMG_20220919_175330.jpg

Yıllanmış şarap/ yıllanmış motor yağı

slmlar aracım 2016 model servis bakımlı hava polen filtreleri dahil 2800 tl servis ücreti cıkıyor arac dsg ne yapayım arkadaslar butceyıde zorluyor

Tüm forum üyesi arkadaşlara selamlar,

2018 golf 7.5 1.0 tsi dsg highline için bugün/yarın Ankara'da 45.000 km bakım yaptıracağım.

*MOTUL yağ tavsiyeleriniz,
*Filtre ve fren yağı için tavsiyeleriniz,
*Takribi olarak toplam kaça mal olur,
* Ve bunları en ekonomik şekilde satın alıp/yaptırabileceğim Ankara'da güvenilir bir yer için tavsiyeleriniz,

Bu hususlar için kıymetli arkadaşlarımdan, üstatlardan görüş/öneri ve eleştirileri beklemekteyim.

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür eder, kolaylıklar dilerim.

slmlar aracım 2016 model servis bakımlı hava polen filtreleri dahil 2800 tl servis ücreti cıkıyor arac dsg ne yapayım arkadaslar butceyıde zorluyor

@Captka
Tüm forum üyesi arkadaşlara selamlar,

2018 golf 7.5 1.0 tsi dsg highline için bugün/yarın Ankara'da 45.000 km bakım yaptıracağım.

*MOTUL yağ tavsiyeleriniz,
*Filtre ve fren yağı için tavsiyeleriniz,
*Takribi olarak toplam kaça mal olur,
* Ve bunları en ekonomik şekilde satın alıp/yaptırabileceğim Ankara'da güvenilir bir yer için tavsiyeleriniz,

Bu hususlar için kıymetli arkadaşlarımdan, üstatlardan görüş/öneri ve eleştirileri beklemekteyim.

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür eder, kolaylıklar dilerim.
Motul icin
İnternet ten sahte olmadığına emin iseniz 550-600 e
Xclean+ olanını alabilirsiniz N11/Hepsiburada
Aksu madeni yağ Motul yetkili satıcısına gidip bizzat elden alabilirsiniz (ostim) orada 780 lira sanırım.

Hadi daha da abartıp motul orta anadolu bölge müdürlüğünden (Tuğsan) dan alayım derseniz o da ostimde aksuya 3 km mesafede
Orada 850 sanırım

Fren hidroligini
Gökcan balata Şaşmaz da halledin
Onların ATE hidrolik degisim cihazı var. Fren sıvısı alıp gitmeyin , zaten kendi ate fren hidroliklerini kullanıyorlar

Filtreleri Mann olarak

Filtremarketim
Uzman parca

Web sitelerinden alın

Yağ ve filtre değisimleri icin yer olarak

Önce bi alın sonra bakarız

Yanlız
Motul da
4 litre xclean+ üretimi satışı yok
Bosu boşuna 5 litre alacaksınız

1.0 tsi yağ hacmi 4 litredir 4 litre koyulur

@Captka

Motul icin
İnternet ten sahte olmadığına emin iseniz 550-600 e
Xclean+ olanını alabilirsiniz N11/Hepsiburada
Aksu madeni yağ Motul yetkili satıcısına gidip bizzat elden alabilirsiniz (ostim) orada 780 lira sanırım.

Hadi daha da abartıp motul orta anadolu bölge müdürlüğünden (Tuğsan) dan alayım derseniz o da ostimde aksuya 3 km mesafede
Orada 850 sanırım

Fren hidroligini
Gökcan balata Şaşmaz da halledin
Onların ATE hidrolik degisim cihazı var. Fren sıvısı alıp gitmeyin , zaten kendi ate fren hidroliklerini kullanıyorlar

Filtreleri Mann olarak

Filtremarketim
Uzman parca

Web sitelerinden alın

Yağ ve filtre değisimleri icin yer olarak

Önce bi alın sonra bakarız

Yanlız
Motul da
4 litre xclean+ üretimi satışı yok
Bosu boşuna 5 litre alacaksınız

1.0 tsi yağ hacmi 4 litredir 4 litre koyulur
Savatage üstadım,

Değerli ve detaylı yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Not ettim.

Motul yağ için tavsiye ürünün tam adını yazabilir misiniz ?

Tecrübelerinize dayanarak yağ için Motul yerine alternatif tavsiyeleriniz var ise de ayrıca öğrenmek isterim.
Zamanım kısıtlı olduğundan tüm bu parçaları direkt olarak elden satın alıp servis hizmeti alabileceğim bir yer önerinizi de duymak isterim.

Sizden gelecek bilgiye göre hemen işe koyulmayı planlıyorum.

Yanıtınız için teşekkürler.

Selamlar/kadir

Motul

Motul xclean+ 5-30 (mecburen 5 litre)

Alternatif

Luqui moly
Toptec 4200 5-30 4 litre

Elden almak istiyorsanız

Yine ostimde TİBOİL luqui moly yetkili satıcısı var
Ama onlarda bi hava civa var
850 liradan aşağı vermezler 4 litrelik luqui moly yi

Buradan alınabilir
İnternet yetkili satıcı

https://www.liquimolyturkey.com/liqui-moly-5w30-motor-yagi-tam-sentetik-top-tec-4200-4litre-3715
Aydınlatıcı bilgi için tekrar teşekkür ederim. Emeğinize sağlık. Not ettim.

Ankara’da servis hizmeti alabileceğim bir adres belirtebilirseniz memnun olurum.

Geri
Üst Alt