Evet hocam 30 bin km de bir hava ve polen filtresi değişiyorlar Volkswagen için.filtrelerin degisimi kilometre olarakta mi iki bakim oldu?
Yani diyelimki bugun bakim yaptirdim, 3 ay ve 15000 km sonra tekrar bakima gittim, sadece yag ve yag filtresi mi degisiyor?
1 sene 13000km de gidince degistirmemisler, bence degismesi lazimdi.
ozellikle yazmamistim ama golf icindi mesajimEvet hocam 30 bin km de bir hava ve polen filtresi değişiyorlar Volkswagen için.
Audi için böyle birşey yok, 15 bin km de bir hava ve polen değiştirmeye devam ediyorlar diye biliyorum.
Gittiğiniz yerler nasıl, Türkiye'den özlediğiniz şeyler oldu mu
Aynı şekilde bende araçımı 1500tl ye bakım yaptırdım koydugum yag ise Liqui Moly 5-30. bujilerde değişti. Araçım ilk defa özel bi yerde yapıldı. Bu arada yağ orjinal 2022 yılı üretimiydi. Egemot Otomotivden aldım. Yağı deneyin hepinize tavsiye ederim.hemen yan tarafinda bulunan ozel serviste 2015 model 1.4 tsi tum filtreler dahil arti kendi aldigim bujinin montaji ile beraber 1500₺ odedim
Ben oncekilerden birine itelediler dedim kizdi arkadas halbuki yumusak bi soylemdi bence. sen koklemisler diyorsun bu da normal cunku o zamandan bu zamana fiyatlar daha da yukari gitti.@Doctor
Hersey iyi güzelde,
Şu polen filtresi?
Biontech den daha koruyucu algısı ile köklemişler fiyatını
558+kdv
658...........
Sifir 1 serisi ile Golf arasinda fiyat olarak cok birsey yok. Marka adi var.Bu arada ?
Bmw1 teslimatı bekleyen bir arkadaşım var ?
Halen 2016 golf 1.2 tsi kullanıcısı,,(Dsg)
2016 dan beridir aracı yetkili servis bakımlı
Bmw yi alınca ilk bakıma 5200 mecbur sallıycaz.
2. Bakım zamanı geldiginde zaten 2 yıllık garantide tam bitmiş olacak. (2. Bakıma gitmeye gerek yok)
Sadece 5200 lira ilk bakıma para kaptırarak borusana veda planını yapan arkadaşın planı bu sekilde.
Sıfır Bmw alacak param var ama Borusana servis parası ödeyecek param yok diyebilmek?
Teknik olarak gereksiz bir davranış olur başka yağ kullanmak.Selamlar, aracım Golf 1.4 TSI 122 CMBA motor, 87.000 km' de. Bugüne kadarki tüm servis geçmişi Doğuş, her bakımda özellikle parça kodlarını dahi teker teker kontrol ederek yaptırıyordum. Bugün Doğuş Ankara'da Ön Balata + Disk yedek parçada da yaş indirimi ile beraber 2080 lira gibi bir fiyat aldım (eko seri değil, ikisi de OEM olanlar) olacak şekilde. Avrupa üretimi diğer markaların balatalarını bulmakta bazen zorlanıyorum, yakın zamanda Passat ve A3 araçların bakımını dışarıda yaptırdık. ATE ya da Hella Pagid balata ve disk almak istediğimde dışarıdan temin aslında daha yüksek meblaya denk geliyor, güven faktörü, vakit kaybı gibi etmenler de cabası. Bu yüzden bakım için yine servisi tercih edeceğim sanırım, birkaç ekstra kontrol, ufak tefek küçük işler ve nazımızın geçmesinden ötürü.
Sorum şu ki,
1) bu bakımda Castrol Professional LL-30 yağ yerine Motul Specific veyahut Liquimoly 4200 TopTec alıp, yanımda götürdüğümde bu yağın konulmasını tercih edebilir miyim? Forumdaki entryleri okudum fakat yine de kullanıp, memnun kalan ve serviste halen bu yolu izleyenler varsa belirtirse mutlu olurum.
Hava filtresi değil 2 yılda 1 defa, yılda 2 defa değişmeli Türkiye'de. Çok önemli. Ben olsam mutlaka değiştirtir veya kendim değişirdim. Kendiniz değiştirecekseniz filtremarketim.com dan orijinalini satın alabilirsiniz.2) Servis her filtreyi değiştirmek istemiyor; servisin belirlediği liste, Castrol yağ ile periyodik bakım 1980 TL ve aracın da son bakımdan beri 13-14000 km yaptığını varsayarsak benim içime tabii ki sinmiyor. Tüm filtreler ile beraber fiyat 2860 TL. Filtreler sarf malzeme olduğundan söküp takma tecrübem de olduğundan kendim değiştirmem uygun mudur?
Bence yetkili servis.Bir diğer seçenek ise, bakımı artık dışarıda yaptırmayı tercih etmek. Doğuş'a devam sebeplerim arasında Wastegate değişimi ve sonrasında yapılan ayarlar, diğer araçlarımızda ve aracımda yaşadığımız bazı problemlerde (aslında göreceli ve yaşı dolmuş araçlar için her zaman işlediğine emin ol-a-madığım) iyi niyetten yararlanmış olmam var. Önerilerinizi bekliyorum.