Bu işlerin suyunu çıkartmada ben elebaşıyım sayılır.Şimdi be yılda 20 bin yapıyorum.
Hava filtresi 40 bin civarı dayınırmı bilemedim. Polen dayanmaz zatende.
Nasıl olcak yetkili abiiii
Bence bu bakim aralığı tasarruf değil en azından ulkemiz ekenomsinde...Bu işlerin suyunu çıkartmada ben elebaşıyım sayılır.
Maximum zorlayarak kanırtarak maksimum 20 ay / 18-19 bin km olacak sekilde
Hem yağ hem filtreler icin üstten ben bile sınır koyuyorken
24 ay / 40 bin km hicbir hava filtresi / polen filtresi dayanmaz. (Yağdan zaten hic bahsetmeyelim)
Güncel:
18 ay bitti en son bakımdan bu yana
Yapılan km :13.500
18 ay/13500 km devam ediyorum.
20 ay /14.500 de pit-stopa giricez tabiki
Motul+mann!!!!
Bakım aralığı kısmını geçecek olursak hesaplama hatalı Hocam. 12 ayda bir bakımlar 16-18 ayda bir yapılan bakım ne kadar enflasyonist ortam da olsa maliyet anlamınfa 16-18 ay daha hesaplı olacaktır. Olayı uzun vadeli düşündüğünüz takdirde dediğim durum gerçekleşecektir. Örneğin 12 ayda bir bakım ve tutarı 1000₺ olsun enflasyonda her yıl için %50 kabul edelimBence bu bakim aralığı tasarruf değil en azından ulkemiz ekenomsinde...
12 ayda bir bakım yapsanız ortalama cebinizden aynı miktar para çıkar nasıl mı?
Filitreler her 3 ayda bir zamlaniyor yağ deseniz aynı...
12 ayda bir bakım yapsanız atıyorum filitre yağ bakımı vermiş olduğunuz tarihler için ortalama söylüyorum abim
Şu anda 18. Aydasiniz 6 ay önce bakim ücretini 800 tl civarı olacaktı şu anda 1.200tl civarı bekledikçe de artacak yilbaşı geliyor daha artacak...
Maddi olarak pek bir faydası olmadığına inanıyorum detaylı bakılırsa belki 200 300 tl kar gibi görünebilir fakat alınan risk?
Hatta her 2 yilda bırakım yapılacağına sizin durumdan örnek verelim 18 ay önce yedek yağ ve filitre almış olsaydınız 12. Ayda değişim yapsaydınız şu anda hem çok karlı olurdunuz maddi acidan hemde kışı rahat çıkarırsınız taze yağiniz filitreniz olurdu...
Motor yaptırmak şu anda hele hele düzen tutması çok zor maddi manevi yıpratıcı süreç... alına risk inanılmaz... fayda maliyet analizi dahi yapılamaz alınan risk çok büyük...
Tabi belki sizin için risk olmaz ama aracı satarsınız alan kişi den de çıkabilir bu test sonucu....
Sonuçta yarım milyondan daha değerli araçlar şu anda çoğumuzun aracı...
Ben de her 6 ayda bir km max 7 -8 bi km de değsim yaptıriyordum sonradan gereksiz olduğunu düşündüm 12 ay 15 bin km bence ideal 4 mevsim olan ulkede tozu toprağı bol yerlerde...
zaten 10 bin km den sonra yağ gerçekten çok yipraniyor...
İllaki çok araştırdiz bu kararı aldınız fakat önümüz kış sabah ilk çalıştırmada 18 aylık yağ bence büyük çok büyük risk...
Ankarayi çok iyi bilirim ayazini da kışını da yazını da 1 yil km yapamadan dursa motorun içinde bence o yağdan hayır gelmez siz 13 bin km yapmissiz...
Taktir sizindır fakat bu bakim aralığını bence kimse denemesin atı besleyen yemini düşünmesin milyonluk arabalarimiz demeye az kaldı her geçen gün artıyor 12 ayda bir yağı filitreyi çok görmeyelim derim 1 depo yakıt fiyatına bakim çok rahat yapılıyor sonuçta...
( bakim maliyeti acisindan yetkili servis hariç zaten bu süreleri yetkili servis kabul etmez yeni araclari garantiden çıkarır eskiler de gitmiyor artık yetkili servise nadir dir.... )
Yanlış anlama değerli abim evet sen yapıyorsun incelikleri biliyorsun belki ama forumda başka biri denemesin başı ağrımasın die yazdım saygılarımla
erken bakım yaptırmaktan zarar gelmez hatta ne kadar erken o kadar az bakım ücreti. malum günü gününe tutmuyor artık fiyatların.Selamlar, 15bin bakımını araç şuan 13bin kmdeyken yaptırmak 15bini beklemekten mantıklı mıdır ? Hem kış öncesi bakım açısından hem de maliyet açısından yaptırsam diye düşünüyorum ama karar veremedim.
Baya karda siniz abim...@Mmt0634
@celikomerfaruk un dediği gibi
Enflasyonist hesab yanlış oluyor.
Düzenli 12 ayda bir bakıma giden araca göre
12-24-36 aylar sürecinde
36 ay sonunda net sekilde 24 üncü aydaki bakım bedava geliyor. (Ya da daha dogru sekilde ben 24. Ayda masraf etmiyorum)
Birinde 3 bakım
Digerinde 2 bakım var.
Bu heapları ben?
Ben daha aracı almadan 1 önce yaptım
Manuel vites rahatlıgıyla
1-Yetkilye posta koymak
2-Bakımları 18 aya göre ayarlamak.
Düzenli sekilde Dsg aracını 12 ayda bir yetkili servis garaj ictimasına çıkartmak zorunda olana göre
Küçük Pimpirik hesaplarımın ne kadar kayda deger meblağlara ulaştığı hesap etmeye gerek yok sanırım.
Evet Ben manuelciyim .
Verin bana legal bozulmama garantisi 8 yıl olan stronic yeni a3 advance sedan
Niye otomatik vag araç kullanmayım?
Ben düzenli 12 ayda bir servise para döküyorsam
Bana yok iyi niyet icin almanyanın tweet atmasını bekliyoruz.
Yok hesap 48 bin ama düzgün eşgaliniz ve efendi iyi hal durumunuzdan dolayı şu kadar inicez bu kadar düsücez hikayeleri benim başımı ağrıtır.
Hocam bu dsg konusunu çok kafanıza takmanıza gerek yok aslında servis dışında da çoğu servisten daha kaliteli hizmet alabileceğiniz birçok yer var artık. Dsg konusu kanımca çözüldü artık@Mmt0634 hocam?
Bu arada ? Hani şu her koyun kendi bacağından.... muhabbeti yaptım yukardaki mesajlarda
BenimBirader manuel 2012 sıfırdan beridir kullandığı passat b7 aracını
2012 den 2019 a 220.000 kmye kadar yetkili ye götürdü.
2019 da işleri biraz bozuldu da maliyet anlamında mecbur yetkiliye veda etti.
Ana baba bir
Bir evlat 12 ayda bir düzenli yetkilici (araç manuel oldugu halde)
Digeri
13 ocak 2018 trafiğe çıkardığı aracını 6 ayda 15.000km ye getirip yetkiliye nezaketen ilk bakıma gittikten sonra
12. Ayda 30.000 e geldiğinde (daha legal garantinin bitmesine 1 yıl daha varken) sanayiye götürüp legal garantiyi yakmış
Her koyun .....hikayesi......
aklıma 307 min 2008 de sanayide değiştirttiğim balataları geldiAnkara
Yazlık kışlık lastik +balans degisim tarifesi
Sanayi lastikcilerinde 180
Sosyetik,, marka lastik showrrom satış dükkanlarında 250 olmuş
Benim kıslıklar hazır replika jantlı sök tak 5 dakkalık işi var. sanayideki ustama götürdüm . 50 lira atıcam isin sonunda.
Eee altı üstü bijonları sök tak
Usta isini gücünü bırakıp benim ise bakacak degil
2 genç çırak el birligiyle el attı işe
Araç başında Dikkatle izliyorum .
Bijonlar söküldü
4 yazlık söküp 4 kışlık yerine takılacak
Ön sol tamam , arka sağ tamam
Ön sağ,, arka sol ????
Yer değistirmesi lazım!!
Niye?? rotation (lastik diş yönü) ters oldu onlarda çünkü
Dedim çırağa bunları birbirirlyle degistir.
Hani deniyor ya ?
Yetkili servisler herseyi biliyor
Sanayide aynı bilgi beceri yok.
Bilgi / uyanıklık / farkındalık bende
Havalı bijon tabancası onlarda
İş bölümü !!!
çoo iyi fiyatGolf 7 1.2 tsi 2015 yıllık bakım