Benim arkadaş beykoz acarlar genelde daha uygun fiyat veriyor demişti. Ümraniye avek ya da acarlardan almayı planlıyorum ben de. Sen fiyat alabildin mi hocam? Bir de telefondan fiyat bilgisiyle birlikte hangi yağı filtreyi koydukları bilgisini alabiliyor muyuz acaba?
Filtre
Kutunun içinden çıkanı sizin için depoya inip bakmazlar, Araç üreticisi Mann, Mahle, Hengst, UFi vs.. oek çok farklı firma ile çalılır tek bir markaya gebe kalmamak için tüm araç üreticileri bu şekilde planlama yapar,
Golf 1.0 TSI ve eTSI motor için kutunun içinden şu markalar çıkar;
Hava Filtresi: Mahle
Yağ Filtresi: FİL Filtre
Polen filtresi: Mann, Mahle, MicronAir, Valeo, Denso vs. bu konuda sizün seçeceğiniz Eko seri yedek parça ve orjinal ekipman (orjinal yedek parça) sizin tercihinize göre polen filtresinin markası değişkenlik gösterir.
Servis siz özellikle belirtmezseniz bakım paketi dahilinde olan eko seri polen filtresi kullanır, yok ben orjinal yedek parça istiyorum derseniz, polenin fiyatı 3-4 kat artar.
Eko Seri Yedek Parça
Orjinal Yedek Parça (Orjinal Ekipman)
Her iki yedek parça tipi de Orjinal VW yedek parçasıdır.
Eko seri polen filtresi çok kalitesiz değildir orta kalitede diyebiliriz, dışardan alacağınız Bosch, Filtron vs.. markalar düzeyinde bir düzeyinde oluyor,
Bunun en mantıklı çözümü poleni sene de bir değiştiriyorsanız —>6 ay servisin taktığı eko seri poleni kullanırsınız, kalan 6 ay dışardan Mann alıp kullanırsınız, servislerin yeni uygulanaya geçtiği 2 sene de bir hava-polen değişimi periyoduna uyuyorsanız, 6 ay servisin taktığı eko seri poleni, 1,5 sene de dışardan aldığınız poleni kullanırsınız.
2 sene de bir hava ve polen filtresi değiştirmenizi asla önermem.!