Güncel Bakım Masrafları

@Hemsir33 Hocam kesinlikle dava açın. Kapı gibi kamera kayıtlarınız var, bu yapılanlar hukuki olarak cezası olan, etik anlamda da ayıp olan şeyler. Yalnızca işlem bedelini talep etmeyin, iyi bir avukatla kötü sayılmayacak bir tazminat alırsınız.

Hangi şehir/yetkili servis paylaşın lütfen, uzak duralım.

*Konu dışı *
Maalesef bu mekatronik revizyon süresince bir takım sorunlar yaşadım. Aracımda hem airtag hem araç içi güvenlik kamerası mevcut. Teslim almadan 1 gün önce airtag dan farklı zamanlarda aracımı sanayide ve çarşıda olduğunu farkettim. Onarım bittikten sonra kamera kayıtlarını izlediğimde ;
1 -personel benim aracımla evine gitmiş gelmiş
2- başka müşterinin aracının parçası benim aracımla sanayiye taşınmış
3- kırmızı ışıkta geçmişler
4- sol dönüş + u dönüş yasak olan yerde dönülmüş mobesede direk görüyor
5- Test güzergahı dışında kullanılmış
6- personel aralarında şakalaşırken ön cama bir şey atıyor

Videolarla birlikte genel merkeze email attım hızlı dönüş sağladılar . Bayiye kalsa çam sakızı çoban armağanı bir hediye verelim diyorlar bende işlem bedelini iade edilmesini talep ettim . Düşünmek içim zaman istediler , bekliyorum. Muhtmelen dava açacağım gibi gözüküyor . Süreç devam ettiği için video paylaşamıyorum .
Vay be trajedi resmen.
İl veya bayiyi paylaşmanız mümkünse seviniriz.

*Konu dışı *
Maalesef bu mekatronik revizyon süresince bir takım sorunlar yaşadım. Aracımda hem airtag hem araç içi güvenlik kamerası mevcut. Teslim almadan 1 gün önce airtag dan farklı zamanlarda aracımı sanayide ve çarşıda olduğunu farkettim. Onarım bittikten sonra kamera kayıtlarını izlediğimde ;

Videolarla birlikte genel merkeze email attım hızlı dönüş sağladılar . Bayiye kalsa çam sakızı çoban armağanı bir hediye verelim diyorlar bende işlem bedelini iade edilmesini talep ettim . Düşünmek içim zaman istediler , bekliyorum. Muhtmelen dava açacağım gibi gözüküyor . Süreç devam ettiği için video paylaşamıyorum .
çok geçmiş olsun. Ayrı bir konu açılmalı buna. Takip ...

Son düzenleme:
Merhaba, bugün Kocaeli Ark OTO yetkili servisten 2016 1.2 TSİ Golf için Triger, V kayışı,Buji ve Fren hidroliği bakımı için 13500TL fiyat aldım, bazen bu teklifin 1-2 bin tl üstü olabiliyormuş bakım sonrasında. Taksit en fazla 2 oluyor dediler o da banka problem yapmazsa diye belirtti servis danışmanı. Sizce fiyat uygun mu ?
Ayrıca forumda devir daim pompasıyla ilgili kronik problemler okuyorum trigerle birlikte değişimi öneriliyor. Aklımdaydı ama fiyat alırken sormayı unuttum. Aracımda devir daim pompası triger tarafında mı bulunuyor v kayışı tarafında mı bilmiyorum, bilen varsa bilgi verirse sevinirim. Duruma göre tekrar fiyat teklifi almam gerekecek.

@Holigan @thelordof @apranaxi Bahsi geçen bayi; Trabzon Bahadır Otomotiv ( Vw-Seat-Audi Yetkili Bayi) . Eş dost akraba varsa aman aman mutlaka uyarın .

İyi niyetli davramaya çalışarak sadece işlem ücretini talep ettim ; bu işlemi bana ücretsiz yaptınız sayın jestiniz karşısında şikayetimi kapattırayım dedim ama onlara 23bin fazla geldi/ kendileri bilir sadece avukatlık masrafı 15-20bin tl ödemek zorunda kalacaklar .

@Holigan @thelordof @apranaxi Bahsi geçen bayi; Trabzon Bahadır Otomotiv ( Vw-Seat-Audi Yetkili Bayi) . Eş dost akraba varsa aman aman mutlaka uyarın .

İyi niyetli davramaya çalışarak sadece işlem ücretini talep ettim ; bu işlemi bana ücretsiz yaptınız sayın jestiniz karşısında şikayetimi kapattırayım dedim ama onlara 23bin fazla geldi/ kendileri bilir sadece avukatlık masrafı 15-20bin tl ödemek zorunda kalacaklar .
Beter olsunlar. Lakayit davranışlarının cezasını çeksinler. Sonuna kadar arkanızdayım

2023 Golf Life 15.000 Bakımı için 6.400 TL teklif aldım. Uygun mu sizce?

*Konu dışı *

airtag bluetooth teknolojisi ile çalışan bir alet değil miydi? Buda maksimum 100 150 metrelik bir alanda işe yarar demek olmuyor mu?
Gps özelliği ekledi mi bu cihaza? Eklendi ise mesafe sınırsız mı oldu?
Kullandığınız cihazın linki varsa ekleme şansınız var mı?
Bu tarz sınırsız mesafe özelliğine sahip airtag varsa araçlarımıza ekleyelim. Şimdiden teşekkür ederim.

airtag bluetooth teknolojisi ile çalışan bir alet değil miydi? Buda maksimum 100 150 metrelik bir alanda işe yarar demek olmuyor mu?
Gps özelliği ekledi mi bu cihaza? Eklendi ise mesafe sınırsız mı oldu?
Kullandığınız cihazın linki varsa ekleme şansınız var mı?
Bu tarz sınırsız mesafe özelliğine sahip airtag varsa araçlarımıza ekleyelim. Şimdiden teşekkür ederim.

Çalışma prensibini şöyle biliyorum hocam örneğin ; aracınızda bir tane airtag var ve aracınızı otoparka bıraktınız . Aracınızın yanından geçen apple cihazlardan konum bilgisi alıp , bulunduğu konumu güncelleniyor .

Bende 1 tane apple airtag , 1 tane de muadili olan Onvec Smart tag var . onvec tavsiye ederim fiyatı uygun , görevini layıkıyla yerine getiriyor.

Onvec Smart Tag Akıllı Takip Cihazı (Apple uyumlu)
https://app.hb.biz/Wrxi0yDZ0hbl

Son düzenleme:
Merhabalar bende sizin gibi yaptırmayı düşünüyorum. Benim aracımda 1.4tsı 140bg. Siz hangi liqui moly markanın hangi yağını kullandınız? Ben liqui moly molygen 5w30 düşünüyorum.
4 senedir her bakımda Toptec 4200 kullanıyorum hocam. Bildiğim kadarıyla molygen bizim araçlara uyumlu değil. Aracınızda özel bir durum yoksa onaylı yağdan şaşmayın. Marka distribütörü Bornova’da Egemot Otomotiv, dilerseniz kendilerine de danışabilirsiniz.

*Konu dışı *

Geçmiş olsun hocam, gerçekten ''yetkili'' bir kuruluşun bu kadar başı boş, kafasına göre arabayı alıp çıkması, hem oradaki güvenliği, hem servis müdürünü, hem süren kişiyi yani kısaca herkesi ilgiliendiriyor. Şikayetinizi geri almayın derim. Şikayetvar sitesinede ekleyin şikayetinizi. Kamera görüntüleri en büyük deliliniz, itiraz edemezler.

Herkesin aracında kamera bulundurmasında fayda var..

Ayrı konu başlığı açabilirsiniz gelişmeler hakkında.

*Konu dışı *

Hocam çok kötü bir durumla karşılaşmışsınız geçmiş olsun. Araçlarımız düzgün muamele görmesi için yetkili servislere güvenirken yaşanan durumda servislere de ne kadar güvenmemiz gerekiyor tekrardan bir düşünmek lazım. Konu ile alakalı gelişmeleri paylaşmaya devam edersiniz umarım bizler içinde tecrübe olur. Bende aracıma yeni kamera takmış biri olarak bir sonraki serviste durumu dikkatle takip ediyor olucam. Umarım böyle bir manzara ile karşılaşmayız.

Merhaba, bugün Kocaeli Ark OTO yetkili servisten 2016 1.2 TSİ Golf için Triger, V kayışı,Buji ve Fren hidroliği bakımı için 13500TL fiyat aldım, bazen bu teklifin 1-2 bin tl üstü olabiliyormuş bakım sonrasında. Taksit en fazla 2 oluyor dediler o da banka problem yapmazsa diye belirtti servis danışmanı. Sizce fiyat uygun mu ?
Ayrıca forumda devir daim pompasıyla ilgili kronik problemler okuyorum trigerle birlikte değişimi öneriliyor. Aklımdaydı ama fiyat alırken sormayı unuttum. Aracımda devir daim pompası triger tarafında mı bulunuyor v kayışı tarafında mı bilmiyorum, bilen varsa bilgi verirse sevinirim. Duruma göre tekrar fiyat teklifi almam gerekecek.
1.2 TSi motorlarda devir daim pompası ve triger kayışı aynı yerde değil. trigeri söktüklerinde devir daime ulaşmış olmuyorlar. V kayışı motorun diğer tarafında. Ben ikisini farklı zamanlarda değiştirdim. Trigeri değiştirirken v kayışı ustada yoktu parçayı bulmaya uğraşmak istemedim. V kayışı değişimi faturasını 1 sayfa geride paylaştım oradan bakabilirsin. Benim devir daim pompası söküldüğünde sıfırı ile arasında neredeyse fark yoktu. 112 bin km değiştirdim. daha sonrasında da değiştirsem sorun olmazmış.

Türkiye Distribütör’nün resmi internet sitesinden almak satıcılardan elden almaktan daha güvenilir olacaktır,

Ayrıca resmini paylaştığınız (mor renkli bidon yağ) aracınıza uyumlu değildir.

Uyumlu olan yağ; Liqui Moly Top Tec 4200 5W-30

Golf Mk7 1.2 TSI yağ kapasitesi: 4 Litre https://www.liquimolyturkey.com/liqui-moly-5w30-motor-yagi-tam-sentetik-top-tec-4200-4litre-3715

Yağ Filtresi: Mann W712/95
Hava Filtresi: Mann C27009
Polen Filtresi: Mann CUK26009 veya Mann FP26009

https://www.filtremarketim.com/kategori/1-2-tsi-77kw-105hp-4
Hocam merhaba. Bende bakım yaptıracağım bu paylaştığınız yazıdaki filtreler ve yağ golf 7 1.4 tsi 122' lik içinde geçerli mi ? (2014)

Geri
Üst Alt