Güncel Bakım Masrafları

Merhaba bende 3 gün önce yaptırdım hocam formentor aracıma 15 bin bakımını. Gaziantep Döşman yetkili servisi 10.000 tl. Ayrıca bakim süresince ücretsiz makyajlı kasa formentor vzline paket ikame araç verdiler

Yağ + yağ filtresi degisimi 10.000 olmuş öylemi?

"Mafia" olsam direk çökülecek yerler listesinde ilk sıraya alırdım bu servisleri.

deniz kenarı bar cafe restoran ne ugraşcam ?

Liqui yağ mann marka hava yağ polen filtresi 4 tane Bosch marka double platinium buji liqui marka engine flush karter tapası ve 3 litre Castrol antifiriz klima bombası 6.700 TL (1lt yağ ve bujileri farklı yerlerden aldım 1lt yağ 500 bujilerde 2000 tuttu) İşçilik vermiyorum kendim yapıyorum bakımı.

Yani 4 litre yağ koyup 3 tane filtreye 10 bin küsür lira almak nedir ya ? Hiç ne yapıyorsunuz siz diyen yok mu bu adamlara ? Bu parçaların toplam maliyeti 2000 lira bile değil servislere.Neden geliş fiyatina ve satış fiyatına bakmıyorlar hiç birşeyin ? Sağ olsunlar öyle bir piyasa oluşturdular ki usta oldum sayelerinde her şeyi kendim yapıyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_20250122_123012.jpg
    IMG_20250122_123012.jpg
    111.1 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleme:
Tanıdığın Audi A5 ine fare girip kabloyu kemirdi servisin biri 12 binlira diğeri 5.500 lira demiş sonra tamam yapın diye bırakan tanıdığa teslimat aşamasında siz sürekli servise geliyorsunuz iyi niyetten ücretsiz değiştirdik diye para almamışlar.. Şaşılacak durum bakımda 50 tane civata pul takıyorum diye faturayı şişiren firmadan beklenmeyen bir durum.. :)

• Beğen
Tepkiler: SCC
Tanıdığın Audi A5 ine fare girip kabloyu kemirdi servisin biri 12 binlira diğeri 5.500 lira demiş sonra tamam yapın diye bırakan tanıdığa teslimat aşamasında siz sürekli servise geliyorsunuz iyi niyetten ücretsiz değiştirdik diye para almamışlar.. Şaşılacak durum bakımda 50 tane civata pul takıyorum diye faturayı şişiren firmadan beklenmeyen bir durum.. :)

Yavvv hep aynı hikaye ....

Önce idam cezası

Sonra iyi halden tahliye ....

Baştan niye fiyat veriyorsunuz maddi külfeti müsterinin yüzüne çarpıyorsunuz?

Eşinize çocugunuza kardesinize annenize babanıza dogum günü hediyesi aldığınızda ? HEDİYENİN fiyatını tebliğ etmeyi unutmayınız.

Liqui yağ mann marka hava yağ polen filtresi 4 tane Bosch marka double platinium buji liqui marka engine flush karter tapası ve 3 litre Castrol antifiriz klima bombası 6.700 TL (1lt yağ ve bujileri farklı yerlerden aldım 1lt yağ 500 bujilerde 2000 tuttu) İşçilik vermiyorum kendim yapıyorum bakımı.

Yani 4 litre yağ koyup 3 tane filtreye 10 bin küsür lira almak nedir ya ? Hiç ne yapıyorsunuz siz diyen yok mu bu adamlara ? Bu parçaların toplam maliyeti 2000 lira bile değil servislere.Neden geliş fiyatina ve satış fiyatına bakmıyorlar hiç birşeyin ? Sağ olsunlar öyle bir piyasa oluşturdular ki usta oldum sayelerinde her şeyi kendim yapıyorum.
Hocam senin vergin işçi maliyetin dükkan kiran olmadığı için sen zannediyorsun ki kara geçtim.
Birde hafta sonun veya izin gününde 2-3 saat araba ile uğraşarak gününü harcıyorsun.
Sonrada 10bin tuttu diye servise götürmüyorsun aracı Yetkili değil de sanayide bir ustaya götürsen 1 saatte yaparlar. Yetkilinin yarı parası işçilik verirsin.
Ama iyi hal indirimin yukardaki Audi örneği gibi ücretsiz işçilikler gider.
Bende bazı şeyleri kendim yapıyorum elimden geldiği kadar ama garantili ve full yetkili bakımlı aracım olursa bakımları vb. işleri yetkiliden devam ettiririm. Yapılan her iş faturalı ve garantili yapılıyor.

Hocam senin vergin işçi maliyetin dükkan kiran olmadığı için sen zannediyorsun ki kara geçtim.
Birde hafta sonun veya izin gününde 2-3 saat araba ile uğraşarak gününü harcıyorsun.
Sonrada 10bin tuttu diye servise götürmüyorsun aracı Yetkili değil de sanayide bir ustaya götürsen 1 saatte yaparlar. Yetkilinin yarı parası işçilik verirsin.
Bende bazı şeyleri kendim yapıyorum elimden geldiği kadar ama garantili ve full yetkili bakımlı aracım olursa bakımları vb. işleri yetkiliden devam ettiririm. Yapılan her iş faturalı ve garantili yapılıyor.

Hocam haksızsınız diyemem. Ama ipin ucunun hem yetkili de hem özelde kaçtığı açık.

Yarım saat dahi sürmeyen, bakım dahi sayılmayan, aracı lifte kaldırıp yağı boşaltıp yeni filtreyi takıp yeni yağı doldurmaktan ibaret bir işlem için 1000-1500 lira işçilik istenmesi normal mi? Kira falan demeyin, yamuk kara betonlu, her tarafı yağ içinde dandik sanayi dükkanı bu.

Saatlik personel maliyeti 150-250 lira bu arada, sigortası yolu yemeği dahil. Çalışana güzel para verseler gam yemem, ama şahsen böylesi zoruma gidiyor.

Bu arada, herkes kirayı bahane ediyor da, kimsenin fahiş kirasına ortak olmak zorunda değiliz. Bir de, hiç mi mal sahibi yok? Kime sorsan kiracı. :) Yersen.

Hocam genel toplam giderlerine bakacak olursak daha kötü iş.Ben sadece bakım kısmından bahsediyorum.Evet dükkan kirası vergisi işçi calistirmasi vs doğru söylüyorsun.Ama yetkili servisler sadece tamirat tadilattan para kazanmıyor.0 araç satıyorlar onun kârı var daha da kârlısı 2.el de satıyorlar orijinal parça satıyorlar onun kârı var.Var oğlu var yani ve artık işçilik parça tutarınin da önüne geçecek neredeyse.Yukarida arkadaşın dediği gibi iyi niyet adı altında yetkili servis ölümü gösterip sıtmaya razı ediyor insanı.Tercih meselesidir kimseye birşey diyemem ama benim arabama benden daha iyi bakamaz kimse özel olsun yetkili olsun.

Saatlik personel maliyeti 150-250 lira bu arada, sigortası yolu yemeği dahil. Çalışana güzel para verseler gam yemem, ama şahsen böylesi zoruma gidiyor.
Hocam size sonuna kadar katılıyorum işçilik pahalı diyorlar ama senin araca bakım onarım yapan eleman yemeği ve işe gidiş/geliş yol ücreti cebinden veriyor sigorta yok. Verdikleri para asgariden 2k fazla. Herkes kiracı demişsiniz çok dogru sanayi de 3 dükkan sahibi firma var bildiğim ve iş yok diye aglıyor işçiye verdiği para zoruna gidiyor benim yanımda küfür ediyor. Keşke hakkını verseler elemanların tamam deriz. Ama yok ustalar gözü doymuyor

Kiralik lift ve malzemeler sunan büyük bir fabrika alanı olsa. Takıldığımız yerde yardım/fikir isteyebilsek. Güzel bir saat ücreti ile tüm bu olanakları kiralayıp, arabalarımıza bakabilsek..

Kabloyu bantlayıp göndermiş olabilirler mi?

Kabloyu çıkar tak uzun iş. Ondan ücret artıyor. Tıpkı bagaj kapağı körüğün değişiminde komple bagaj trimleri sökülüp kabloların tekrar döşenmesi vs. Uzun iş..
Bana göre serviste işçilik fiyatlandırmada sorun var
Örneğin lastik sökülerek değişimi yapılması gereken bir durum varsa ek olarak lastik sök tak diye bir kalem eklenmemelidir.

Örneğin bir tampon boyanacak ve takılacak. İşin önemli kısmı onarılıp boyanması. Ama sonuca gelince tampon sök tampon tak fiyatı yapılan iş kadar.. böylece iki katı oluyor.

Kabloyu bantlayıp göndermiş olabilirler mi?

Kabloyu çıkar tak uzun iş. Ondan ücret artıyor. Tıpkı bagaj kapağı körüğün değişiminde komple bagaj trimleri sökülüp kabloların tekrar döşenmesi vs. Uzun iş..
Bana göre serviste işçilik fiyatlandırmada sorun var
Örneğin lastik sökülerek değişimi yapılması gereken bir durum varsa ek olarak lastik sök tak diye bir kalem eklenmemelidir.

Örneğin bir tampon boyanacak ve takılacak. İşin önemli kısmı onarılıp boyanması. Ama sonuca gelince tampon sök tampon tak fiyatı yapılan iş kadar.. böylece iki katı oluyor.
Sanmıyorum camlı bölmeden izlemiş gideceği bir yer olmadığından, belki pertlerden çıkan takıldı bilemem :).. Yetkili servis almanyaya bir şekilde faturalandırıyor eski çıkan parçaları da artık ne yapıyorlarsa bazen iyi niyetleri tutuyor bence audi olduğunda prestij kaybını önlemek için özellikle üst segmentlere kıyak geçiyor olabilirler.

Çok fazla Yetkili servisle işi olmayan birisi olarak merak ettiğim .. Bakımlarda onlarca vida somun civata o bu faturalandırılıp fiyat şişiriliyor 15-20 tane ürünü gerçekten değişiyorlar mı her bakımda değişmesi gereken onca ürün hangileri :)

Herkese iyi akşamlar, aklıma takılan bir konuyu sizlere danışmak istedim. Aracımı 13 ocak gibi y.servise 75k bakımı icin bıraktım. Sadece yağ ve yağ filtresi değişimini toplamda 5900 tlye yapmışlar. Hava filtresi değişmemiş. Hava filtresi 30bin km bir mi değişiyordu ? Arac 2017 1.4tsi dsg high

Kiralik lift ve malzemeler sunan büyük bir fabrika alanı olsa. Takıldığımız yerde yardım/fikir isteyebilsek. Güzel bir saat ücreti ile tüm bu olanakları kiralayıp, arabalarımıza bakabilsek..
Hocam çift kriko ile hallediyorum ben krikolarin altını kalas ile yukseltince aşağıda gayet rahat çalışma alanı oluyor.

Herkese iyi akşamlar, aklıma takılan bir konuyu sizlere danışmak istedim. Aracımı 13 ocak gibi y.servise 75k bakımı icin bıraktım. Sadece yağ ve yağ filtresi değişimini toplamda 5900 tlye yapmışlar. Hava filtresi değişmemiş. Hava filtresi 30bin km bir mi değişiyordu ? Arac 2017 1.4tsi dsg high
Evet 30k da bir yetkili servislerde

Geri