Güncel Bakım Masrafları

Tiguan da aractan çıkan filtreler

Yağ filtresi
Wunder (made in turkey)

Polen filtresi
Wunder (made in turkey)
Ayrıca araçtan çıkan eski polen filtresinin yönü ters takılmıs . Ok yönü aşagıya bakmalıydı

Hava filtresi
Eurofil (made in malezya)

Biz de made in germany Mann filtre takıcaz diye yırtınıyoruz yıllardır

Aynen katılıyorum. Videoyu izlemiştim. O dandik polen filtresini içeri “deperken” şeklini bozdu. Bir kaç parmak boşluk var şimdi. Klima sistemi eşanjör ve yolcuların ciğerleri toz ve pislik dolacak.

Arkadaşlar yeni konu açmak yerine buradan sorayım dedim. 2015 1.2 tsi ibiza aldım. Mobil esp 5-30 yağ kullanmışlar aldığım araçta. Kontrol ettim ufak eksilme var. Bizim aile aracında da liqui moly'nin 4200 top tec yağını kullanıyoruz. Bu yağdan eklesem sorun olur mu araç için?

Arkadaşlar yeni konu açmak yerine buradan sorayım dedim. 2015 1.2 tsi ibiza aldım. Mobil esp 5-30 yağ kullanmışlar aldığım araçta. Kontrol ettim ufak eksilme var. Bizim aile aracında da liqui moly'nin 4200 top tec yağını kullanıyoruz. Bu yağdan eklesem sorun olur mu araç için?
Olmaz

Teşekkür ederim. Yağın çeşidi aynı sadece marka modeli farklı. Yola çıkacağım, çıkmadan biraz ekleyeyim araca.

Bugün Ümraniye Avek'den üçüncü yıl bakımı için fiyat aldım. Yağ, yağ filtresi, hava filtresi, cam suyu, yağ tapasının contası, adını unuttuğum bir şey indirimi ile 7900 tl. Fren hidroliğini de değişelim dediler, gerek yok dedim, onu da değişirlerse ilave 2500 tl daha. Açıkcası pahalı geldi, yağ değişimine 7900 tl?? epey bi para. Tanıdığım, güvendiğim usta olsa hemen giderdim ama yok, kararsız kaldım bekliyorum.

Bugün Ümraniye Avek'den üçüncü yıl bakımı için fiyat aldım. Yağ, yağ filtresi, hava filtresi, cam suyu, yağ tapasının contası, adını unuttuğum bir şey indirimi ile 7900 tl. Fren hidroliğini de değişelim dediler, gerek yok dedim, onu da değişirlerse ilave 2500 tl daha. Açıkcası pahalı geldi, yağ değişimine 7900 tl?? epey bi para. Tanıdığım, güvendiğim usta olsa hemen giderdim ama yok, kararsız kaldım bekliyorum.

hava filtresi değişiyorsa yetkili servis için ucuz bile sayılır fiyat.

hava filtresi değişiyorsa yetkili servis için ucuz bile sayılır fiyat.
Orjinal hava filtresi 1200, yağ filtresi 750, 4 litrelik castrol 0/20 yağ 1700, conta ve cam suyuna da 250 diyelim, toplam malzeme 4000 tutuyor. Dört litre yağa servisler 3000 tl yazıyor böyle olunca da malzeme fiyatı 5500 oluyor. Zannedersem işçiliğe de 3000 yazıyorlar.
Özeti şu şekilde; 1700 tl lik yağ, serviste 3000 tl, yağ değiştirme işçiliği 3000 tl, diğer orijinal malzemelerle toplamda 8500 tl lere varmış oluyor.
Sizce ucuz mu bu fiyat?

Son düzenleme:
yetkili servis için ucuz....

tercih sizin.
10tlye de çay var, 100tlye de.
sonuçta hepsi çay..

Selamlar
Bugün aracımı acarlar dan aldım. Aracımın 120.00km ağır bakımları da yapıldı.Dün arandığımda devir dayimde su kaçağı olduğu söylendi ve devir dayimin değişeceğini söyledim. Onay verdim fakat devir daime dair ne pompa görebiliyorum ne de bilgi görebiliyorum. Sadece devir daim pompası söküldü takıldı yazıyor. Yakın tarihte devir daim sorunu yaşayan varsa servis faturasını paylaşabilir mi

Ekli dosyalar

• IMG_0627.jpeg
    IMG_0627.jpeg
    287.5 KB · Görüntüleme: 62
  • IMG_0628.jpeg
    IMG_0628.jpeg
    89.6 KB · Görüntüleme: 59
  • IMG_0630.jpeg
    IMG_0630.jpeg
    41.9 KB · Görüntüleme: 59
Doğru söylüyorsunuz ama 10tl lik çayı 100tlye satmak var bir de.Yetkilinin kullandığı orijinal ekipmanların piyasadaki fiyatını kastediyorum.
Orjinal Ekipman yedek parça ile piyasada satılan OEM yedek parçaları (en kalitelisi bile olsa) karşılaştırmayınız,

Orjinal Ekipman Yedek Parçalar dünyanın neresinden alırsanız alın her zaman pahalıdır.

Misal VW kutusunda (Orjinal Ekipman Mann marka Hava Filtresi) 100 birim fiyata satılıyorsa,

Dışarda OEM Mann marka Hava Filtresi 50-60 birim fiyata satılır,

Kalite olarak;
Orjinal Ekipman Yedek Parça —>OEM Yedek Parça ile aynı kalitede olabilir veya daha kaliteli olabilir, bunu araç üreticisinin önceden belirlediği standartlar belirler.

Selamlar
Bugün aracımı acarlar dan aldım. Aracımın 120.00km ağır bakımları da yapıldı.Dün arandığımda devir dayimde su kaçağı olduğu söylendi ve devir dayimin değişeceğini söyledim. Onay verdim fakat devir daime dair ne pompa görebiliyorum ne de bilgi görebiliyorum. Sadece devir daim pompası söküldü takıldı yazıyor. Yakın tarihte devir daim sorunu yaşayan varsa servis faturasını paylaşabilir mi
Faturada yazan 05E121111AB kodlu parça devirdaim pompasıdır.

Selamlar
Aleykümselam.
Devirdaim pompası termostatla birlikte olmalı. Yani termostat yuvası aynı zamanda devirdaim anlamı taşıyor.

Geri