Arkadaşlar merhaba, geçtiğimiz hafta Manisa Demoto yetkili serviste aracımda 1 adet buji değişimi yaptırdım. Parça ve işçilik ücreti toplamda 5000 TL ödedim. Bir adet buji için bu ücret bana fazla geldi. Bu konuda bilgili olan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim. Kazıklanmış gibi hissediyorum, sizlere danışmak istedim. Parçanın Almanya'dan siparişle geldiğini söylediler. O da aklıma pek yatmadı.
Araç 2019 Golf 1.6 TDİ 116 Beygir
Arkadaşlar merhaba, geçtiğimiz hafta Manisa Demoto yetkili serviste aracımda 1 adet buji değişimi yaptırdım. Parça ve işçilik ücreti toplamda 5000 TL ödedim. Bir adet buji için bu ücret bana fazla geldi. Bu konuda bilgili olan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim. Kazıklanmış gibi hissediyorum, sizlere danışmak istedim. Parçanın Almanya'dan siparişle geldiğini söylediler. O da aklıma pek yatmadı.
Araç 2019 Golf 1.6 TDİ 116 Beygir
Bu faturada indirimi yok. Ama araçta başka parça değişimi de yapıldı sanırım diğer faturada bütün indirimleri yaptılar. %25 indirim konusunu görüştük. Yapmışlardır diye tahmin ediyorum. Servisi aradım, tekrar sordum. Bu buji sensörlü olan pahalıymış. Diğer üç tanesi sensörlü değilmiş ve onların fiyatları daha uygunmuş. Öyle dediler.Faturada İndirimde yok ? (%25)
Niye yok ?
Yetkili servise gidiyorsanız ? Herseyi en bastan kabullendim kağıdını imzalamışsınızdır
5000 çok mu ?
10 binde olabilir di
Hatta 20 bin ?
Araçta başka parça değişimleri de yaptırdım. Gitmişken hepsini birlikte yaptırayım dedim. Yoksa tek buji olsa dediğiniz gibi yapmak mantıklı olabilir. Ama aracımı bu vakte kadar hep servise götürdüm. Açıkçası bu yaştan sonra da dışarı göstermek istemedim. Bildiğimiz güvenebileceğimiz bir usta maalesef yok. Etraftan da hep kötü yorumlar duyunca psikolojik olarak servise endeksleniyoruz.Orijinal parça fiyatı bu seviyede. Yaş indirimi görünmüyor, belki de yansıttılar. Bilemiyorum.
Aynı durumda olsam üzerinden çıkan parçanın üreticisinin kendi sattığını alır, özelde veya mümkünse kendim değiştirirdim. Kanaatimce illa VAG logolu olması ve/veya yetkili serviste değişmesi gereken kritik bir parça değil.
İş emri görseli var mı? Uygulama üzerinden ulaşabilirsiniz.Servisle bu konuda görüşme yaptığımda 1.6 TDİ araçlar için buji değişimi yıl ve km bazlı yapılmıyor. Ömürlük olduğunu ve sorun yaşanması halinde değişim yapıldığını ifade ettiler.
Araçta başka parça değişimleri de yaptırdım. Gitmişken hepsini birlikte yaptırayım dedim. Yoksa tek buji olsa dediğiniz gibi yapmak mantıklı olabilir. Ama aracımı bu vakte kadar hep servise götürdüm. Açıkçası bu yaştan sonra da dışarı göstermek istemedim. Bildiğimiz güvenebileceğimiz bir usta maalesef yok. Etraftan da hep kötü yorumlar duyunca psikolojik olarak servise endeksleniyoruz.
Valla hocam, şöyle bir baktım. Sadece parça olarak dahi piyasada daha pahalı. Bence servis şartlarında ucuz bile olmuş sanki. OEM muadilini kısa aramada göremedim, araştırmak lazım.
Hocam uygulama var da araç hanımın üzerine olduğu için bendeki uygulamada KVKK nedeniyle faturayı açmaya izin vermiyor. Kağıt fatura evde, akşam gidince bakarım. Ama %25 indirim yaptırdık, onu hatırlıyorum. Bilgi verdiğin için sağ ol. Teşekkür ederim.İş emri görseli var mı? Uygulama üzerinden ulaşabilirsiniz.