Güncel Bakım Masrafları

Hocam uygulama var da fatura evde, akşam gidince bakarım. Ama %25 indirim yaptırdık, onu hatırlıyorum. Bilgi verdiğin için sağ ol. Teşekkür ederim.
İndirim durumu orada net şekilde yazar o sebeple sordum. Geçmiş olsun.

O vakit servis sağ olsun. Kazıklamamış. Bilgi verdiğin için teşekkür ederim. Sağ ol kardeşim.

Rica ederim. Aynı parça bende de var. Başıma gelse ne yapacağımı net biliyorum artık sayende.

Muadil parçalar da 4000’e yakınmış. Herhangi bir yerde yaptırsan zaten 5000’e gelir. Düz ısıtma bujisi gibi ucuz ve yaygın eşdeğerleri yokmuş. Bu durumda servis en doğrusu olmuş.

IMG_7981.png

Arkadaşlar merhaba, geçtiğimiz hafta Manisa Demoto yetkili serviste aracımda 1 adet buji değişimi yaptırdım. Parça ve işçilik ücreti toplamda 5000 TL ödedim. Bir adet buji için bu ücret bana fazla geldi. Bu konuda bilgili olan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim. Kazıklanmış gibi hissediyorum, sizlere danışmak istedim. Parçanın Almanya'dan siparişle geldiğini söylediler. O da aklıma pek yatmadı.

Araç 2019 Golf 1.6 TDİ 116 Beygir
sensörlü ısıtma bujileri piyasada 3500-4000 civari zaten..bu motor tiplerinde ısıtma bujileri pek bozulmuyor oradan şansızlık olmuş..

Arkadaşlar merhaba, geçtiğimiz hafta Manisa Demoto yetkili serviste aracımda 1 adet buji değişimi yaptırdım. Parça ve işçilik ücreti toplamda 5000 TL ödedim. Bir adet buji için bu ücret bana fazla geldi. Bu konuda bilgili olan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim. Kazıklanmış gibi hissediyorum, sizlere danışmak istedim. Parçanın Almanya'dan siparişle geldiğini söylediler. O da aklıma pek yatmadı.

Araç 2019 Golf 1.6 TDİ 116 Beygir

"DELİYE" malum olurmuş

Öglen kızdırma bujisi üzerine uzunca yazılıp çizildikten sonra,,,

Aksam eve dönüş öncesi aracı çalıstırdım.
Marş aldıktan sonra "sarı" motor ikaz ışığının sönmesi lazım

Sönmedi !!!

Vayyy be dedim 7 yıl + 2 ay +105 bin km sonunda araç ilk kez hataya düstü error verdi

Hareket ettim biraz gittim durdum tekrar marş
Hata devam ediyor

Sarı yay arıza lambası yanmadı ,,sadece sarı motor arıza lambası yanıyor.

Yol üzerinde aydogdu vw yahya ustanın yerine ugradım.

Aracı cihaza bağladılar

Şaaaak ekranda ! 1 nolu kızdırma bujisi hatası

3 nolu kızdırma bujisi yukardaki mesajlarda bahsedildiği sekilde basınç sensörlü olan buji. (1,2 ve 4 nolu olanlar normal kızdırma bujisi)
Ve parca maliyeti yetkili servis dışında serbest piyasada 3000 tl ve üzerinde fiyatlanıyor

Neyse kaput acıldı
Sök tak 3 dakikalık işlemle 1 nolu kızdırma bujisi degisti

Aracın üzerinden fabrikasyon made in france bosch buji çıktı. Araca takılanda bire bir aynısı made in france bosch buji

Ngk yok zaten elimizde dediler

Maliyet işçilik dahil 500 TL

Bu tip Arıza / hata / errorlar bu maliyetteki külfetlerle eyvallah edilecek kabulllenicek tarzda.

2017 tdi manuel golf km 105 bin

Aractan çıkan eski buji , yeni takılan bujinin kutusu

IMG_20250228_180035.jpg

Geri