Hocam bu online yedek parça veya benim filtre temin ettiğim xxxxxx isimli başka bir n11 satıcısı sahte ürün satıyor olsa bunu tespit edemezsiniz....
@forzagillesin önerdiği site evet mann yetkili bayisi !
Sizin veya benim filtre temin ettiğim xxxxxx isimli n11 satıcıları ürünleri direk istanbul bölge distribütorlüğünden temin ediyorlar ...ama yetkili satış bayii değiller .....serbest piyasada al sat işi yani . ..sahte ürün satıyo olsalar n11 deki bu yetkili bayi (forzagillesin önerdiği) onların çoktan icabına bakıp mann malzeme alış satış isim hakkı kullanma haklarına çoktan baltayı indirirdi.
Evet ortada bir mann yetkili bayii var
Diğer tarafta yetkili sertifikası olmayan n11 serbest piyasa internet satıcıları....
Mor ışığın altına tutupta filtrenin içinde dans eden fligranda yokki içimiz rahat olsun....
Yani sahte korkusu tabi her şeyde olabilirde fazlası obsesyon yapar !
Beni kuşkulandıran benim önerdiğim yetkili bayi ve aynı zamanda ana tedarikçi konumunda olan firma 1.2 tsi motor için filtre setine 194 lira isterken., nasıl oluyorda al-satçı olan bir firma ana tedarikçiden daha ucuza satabiliyor., belki mantıklı bir açıklaması vardır ama işin içinde olmadığımız için ne nedir tam bilmiyoruz.,
1.6 tdi motorun yağ filtresinin kutusundan çıkan contalardan anlaşılabiliyor (daha kalitesiz oluyor.)
2.ci kontrol edilmesi gereken ürünün kutudaki üretim yeri ile filtrenin üzerinde yazan üretim yerini karşılaştırmak., birbirinden farklı ülke yazıyorsa direkt çakma ürün..!! (bu pek çok insanın gözünden kaçar.)
Kutunun üzerindeki orta ve küçük boyutlu yazıların baskı kalitesini incelemek., şayet yazı fontlarınlarında tutarsızlık veya hafiften bile olsa bazı harf karakterlerinde silik font veya harflerde düzgün olmayan baskı kalitesi varsa sahte olma ihtimali çok çok yüksek.,
Filtrelerin üzerindeki marka logosu, parça kodu gibi yazıların baskı kalitesini kontrol etmek., silik şekilde olanlara şüpheli yaklaşın
Hava filtresindeki turuncu renkli kauçuk malzemenin her yeri dikkatlice kontrol edilmeli., şayet bazı bölgelerde kauçuk/lastik artığı veya fazlağı varsa kesin sahte ürün.!! veya bazı bölgelerde turuncu lastik malzeme düzensiz hatlarda ise filtre kağıdına taşma yaptıysa yine sahte ürün.!!
Hocam al sat yapan firmalar taze meyve ile çürük olanı karıştırır mı valla olmaz diyemeyiz.. işin içinde olan çalışan birisi daha iyi bilir..