Güncel Bakım Masrafları

Arkadaşlar merhabalar 2013 1.6 tdi 100.000 km de ki aracımla maddi hasarlı kazamız oldu :( aracım yetkili serviste kazaya bağlı parçalar kaskodan, yıllık + ağır bakım değişiminin ücretini de kendim karşıladım. Servisteki arkadaş ağır bakım olarak triger i değişiriz (aslında 120.000 km ben ısrar ettim) + Devir daim Pompası nın parça + işçiliği pahalı zannedersem 15.000 TL gibi aklımda kalan ücreti, kaçırma sızdırma vb sıkıntı yoksa değişmeyiz dediler. Bende ağır bakım olarak ne gerekiyorsa bakım - değişmesini rica ettim. Sizlere güncel servis - parça- işçilik ücreti değerlerini atayım belki sizlere bir fikir verir fiyatlar hakkında. Bana servis yaklaşık %30 indirim uygulanmış 30.000 TL gibi fiyat çıkardı. Servisten sonra çok uzun zaman geçmedi ama ilk sürüş arabanın genel durumunda gayet güzeldi araç da sıkıntı yoktu. Hepimize kazasız keyifli sürüşler dilerim.

Ekli dosyalar

• servis1.jpg
    servis1.jpg
    111.4 KB · Görüntüleme: 39
  • servis2.JPG
    servis2.JPG
    61.5 KB · Görüntüleme: 39
  • servis3.JPG
    servis3.JPG
    16.1 KB · Görüntüleme: 39
Hem geçmiş olsun hem hayırlı olsun hocam.

ilk sürüş arabanın genel durumunda gayet güzeldi araç da sıkıntı yoktu.

En önemli kısmı da bu bence.

Özel serviste yapılsa belki 8-10 bin aşağı fiyatlar olacaktı ancak aynı sorunsuzluğu ve güven hissini alamayacaktınız belki de.

Triger değişimi özen ve dikkat gerektiren bir işlem, yetkili servis dışında değişimi yapıldığında yanlış sente ayarı ve düzensiz çalışma problemleri yaşayanlar olabiliyor.
İçlerinden biri de bendim.

Hem geçmiş olsun hem hayırlı olsun hocam.

En önemli kısmı da bu bence.

Özel serviste yapılsa belki 8-10 bin aşağı fiyatlar olacaktı ancak aynı sorunsuzluğu ve güven hissini alamayacaktınız belki de.

Triger değişimi özen ve dikkat gerektiren bir işlem, yetkili servis dışında değişimi yapıldığında yanlış sente ayarı ve düzensiz çalışma problemleri yaşayanlar olabiliyor.
İçlerinden biri de bendim.
Teşekkür ederim sayın GolfTutkulu yazınızı daha önce gördüm ama müsait olamamıştım. Umarım sizde triger sente probleminizi halledebilmişsinizdir. ( Servislerin her ne kadar pahalıda olsa triger vb parça değişimine 2 yıl garanti vermesi psikolojik olarak biraz daha rahatlatıyor insanı. ) Son yıllarda araba fiyatlarının bizlerin alım gücüne göre maalesef daha fazla artması tabiri yerinde ise arabalarımıza gözümüz gibi baktırtıyor! :) Arabamın sürüşü servisten sonra , fren balata nın değişiminden dolayı frenlemem , yalıtım dan dolayı sessizliği vb çok fark etti olumlu anlamda. Bulunduğum ilçede 6 ayda bir lastik değişimi yaptırtırken yada servisde yağ-filtre değişimi yapılırken balataların iyi-idare eder gerek yok deniyordu ama yaptığım kazayı acaba fren balatalar iyi olsaydı kurtarabilir miydim? dedirtiyor. :) (trafik kazasında karşı taraf asli kusurlu idi aniden benim önüme tali yoldan çıkmıştı!) Kısmet o yüzden önemli parçaların değişimi bakımlarını ihmal etmek bizlere daha sonra daha pahalıya mal olabiliyor. Allah daha büyük kaza vermesin ,kazasız belasız sürüşler nasip etsin herkese. (Bu forumdaki paylaşımlardan bende ara ara çok faydalandım bilgi paylaştıkça güzel emeği geçen arkadaşlara da ayrıca teşekkür ediyorum.) Selamlar.

2018 1,0 dsg golf araç..... bakım zamanı geldi. v kayış, triger, filtreler, buji, motor yağı vs... servis 30 bin lira istedi.... araba 97 binde.... bu fiyatlar acayip ya napcaz bilmiyorum.
Birebir aynı araç için ben de ağır bakım fiyatı aldım bugün 30 bin küsür dediler 41 binden düşüyormuş sanırım. Zubizuyu sordum artık Volkswagen uygulamasına özel indirim yapıyoruz dediler.

Geri