Benim kireç lekeleri ve tozlu yağmur ile ilgili bir sorum var Mahmut Bey'e;
Artık yağış rejimi değişti. Yerli yersiz şiddeti belirsiz yağmurlar yağmakta. Bunları bazıları çöl tozu taşıyan yağmurlar... Bunun yanı sıra arabayı yıkatmak çare değil, çünkü yıkatıyosunuz akşamına yine yağmur yağıyo ya da gece tozlu yağmur geçişleri oluyo, sabah güneş açıyo, gecenden kalan lekelr bir güzel kuruyo.. Bir de bahçe sulama sistemlerinin yanına park etmiş arabalardaki kireç lekeleri... Bu iki etken tarafından kirletilmiş aracımı nerdeyse is güç yoğunluğu, "yağmur yağar yine..!" vs gibi nedenlerle 2 ay yıkatamadım.. Bu lekeler araç üzerinde güneşin de etkisiyle ömür boyu çıkmayacak hale gelir mi bu tür uzun süreli ihmallerde?
Fırsat buldukça Meguiars su lekesi çıkartıcı ile lokal uygulama yapıyorum, geçen kireç lekesinden neredeyse görünmez hale gelen arka camı bu şekilde pırıl pırıl yaptım ama bunun için yüzeyin hem temiz olması hem de zamanınızın olması gerekiyo.. Zor iş yani benim gibiler için.. Sürekli aracı bu şekilde bırakmak/kullanmak/ilgilenememek beni tedirgin ediyo.. Belli aralıklarla detailing çalışan yerlerde aracımı su, kireç ve tozlu yağmur lekelerinden arındırma yoluna gitsem bu soruna çözüm olur mu _?Su lekesi hep var yani