forzaGilles
Moderatör
- İsim
- Ali
- Araç
- Golf Mk7 1.6 TDI 110ps Highline /Tungsten Silver Metallic
Sayın hocam eksiltme yaptığınızda yağı kontrol ederken yağın rengi (koyu kahve-siyahımsı) bir renge çalıyorsa., yağ eskidir yani değiştirmeyi unutmuşlardır (iyimser düşünürsek)Maalesef garanti kapsamında değil, aracım 2013 model. Yarın serviste yağı da değiştirteceğim. İnanın çok oldum o kadar az yağ görünce.
Hocam önerinizi dikkate alarak yarın yağı değiştirteceğim serviste. Rengi koyu sarı gibiydi hocam. Neden bu kadar az kalınca uyarı veriyor araba, biraz daha erken uyarması gerekmez miydi ?
Yağ uyarısı verdikten sonra yaklaşık 100 metre kadar ileride ancak park yeri buldum ve hemen stop ettim aracı hocam. 1 lt ilave ettikten sonra c ile b arasındaki yere geldi çizgi dediğini gibi bir süre çalıştıktan sonra ölçmüştüm.
Yani duman geliyor ama dip gaz giderken çok az bi miktarda. Yakıyor mu diyorsunuz?
Valla yarın servise götüreceğim. 2 ayda nasıl bu kadar edildiğini bana açıklamalarını bekliyorum. Bakımda koymamışlarsa sıkıntı çıkartacağım orda...
Kontrol ettiğinizde yağ sarı bir renkte ise yağ yenidir ama yanlışlıkla veya dalgınlıktan eksik yağ koymuş olabilirler.,
Yağ seviyesini kontrol ederken her zaman düz bir zeminde ve motor stop ettikten 1-2 dk. içinde en fazla 3-4dk. içinde kontrol ediniz (motor ve yağ sıcak iken) soğuk motor ve yağ soğuk iken yapılan ölçüm hatalı sonuç verir bu kullanım klavuzunda da yazar., Eskiden yağ çubuğunun bir tarafı soğuk ölçüm için diğer tarafı sıcak ölçüm için farklı yapılırdı ama artık sadece pahalı premium d segmenti araçlarda bulunuyor.,
Evet araç fazla yağ eksiltmiş ama şanslısınız motora zarar verecek kadar az yağ yokmuş araçta sınır değerde eksiltme olmuş
3. defa soruyorum hocam araç 2 ay önceki bakımdan sonra kaç km yol yaptı söyleyebilir misiniz.?
@asdfg112 hocamın da dediği gibi yapacağınız yağ değişiminden sonra aynı problem ile bir daha karşılaşmazsanız araca ya eksik yağ konulmuştur yada yada yağı değiştirmeyi unutmuşlardır özelliğini kaybetmiş olan eski yağ da eksiltme yapmıştır.,
Not: Yağı değiştirirken mutlaka yağ filtresini de değiştirin yoksa yapılan değişimin bir anlamı olmaz., yağ filtresi 35-40 lira bişeydir zaten., Aklınızda bulunsun diye söylüyorum herhangi bir sebebten ötürü yağı değiştirecekseniz yağ ister 2bin km kullanılmış olsun isterse 15bin km her zaman yağ filtresi ile beraber değiştirin., Yeni yağ ve değişmeyen yağ filtresinin hamamda yıkanıp tekrardan kirli çamaşırları giymekten farkı yoktur
Yeni yağ 1. ve 2. resimdeki gibi berrak ve açık renktedir., peçete ile sildiğinizde hafif koyu bir renk alır., Eski yağ ise koyu sarından siyaha çalan bir renk tonundadır., eski yağın fikir vermesi açısından için 3. resmi inceleyiniz., Dizel araçta sıfır motor yağını koyun 250-300km sonra bakın yağ da siyahlaşmanın başladığını görürsünüz., Ancak benzinli araçta yağ hemen koyulaşma veya siyahlaşma olmaz., 3-4bin km sonra kararmaya ve devamında iyice koyulaşarak kararır., Serviste aracın başında duramadığımızdan bakım sonrası her zaman yağ çubuğunu çekerek yağın rengini kontrol etmenizi alışkanlık haline getirmenizi öneririm., Bu size yağı değiştirip değiştirmediklerini öğrenme açısından fikir versin diye anlatmak istedim., Yani bmw borusan da bile böyle çakallık yaptıklarını duymuşluğum vardır., ama fark etmesi çok kolaydır yağ kendini hemen ele verir
3. resim eski yağa örnek;
Moderatör tarafında düzenlendi: