@asdfg112 dediğine kesinlikle katılıyorum., aracınızın 4 litre yağ kapasitesi var ve şuan bunun 1 litresi diğer bir değişle (%25 'i) farklı bir yağ ve tekrardan kontrol ettim koyulan yağ vw specs 'lerinin
hiç birini karşılamıyor.,
bakımları yetkili serviste yaptırıyorsanız BP benzincilerden veya güvendiğiniz bir yerden 4 litre Castrol Edge
LL 5W-30 yağ alın., servisten hiç servis danışmanı ile uğraşmadan direkt olarak yedek parça bölümüne gidip plaka veya şasi numarası üzerinden yağ filtesini ve 1 adet yeni karter tapası alın.,
Yanlış hatırlamıyorsam yağ filtresinin parça kodu: 04E115561H idi., teyit için faturanıza bakarak kontrol ediniz., En son 35-37 lira gibi bir fiyatı vardı.,
1 adet yeni karter tapası (
contası ile beraber alınız bazen contasız çıkabiliyor) parça kodu: N90288901 her yağ değişiminde değişmesi gerekir., bakımlarda servis faturaya yansıtır ama değiştiriyorlar mı diye sorarsanız hiç zannetmiyorum., karter tapası fiyatı 7-8 lira gibi bişey
Dışarda güvendiğiniz bir yerde veya tanıdıkta değiştirin olsun bitsin., yağ filtresi ve conta 'yı servisten aldım diye sistem aracın kayıtlarına bu gözükür mü diye endişe etmeyin çünkü aldığınız parçaların aracın kayıtlarına işlenebilmesi için bakımın serviste yapılması gerekmekte diğer türlü aracın kayıtları işlenerek değil bilgileri verilecek kişi üzerine fatura edilir., bundan %100 eminim ama çok titizlenirseniz eşinizin veya kardeşinizin isim ve tc bilgileri ile faturayı kestirirsiniz olur biter..
Allah bir daha göstermesin bir daha bu olay ile karşılaşmamak adına 1lt. 'lik Castrol Edge LL 5W-30 yağ alıp her ihtimali göz önünde bulundurarak bagajınıza koymanızı öneririm..,
Not: Yağ alırken mümkün mertebe 7-8 ay dan eski yağ almamaya özen gösteriniz sayın hocam., kutunun üzerinde üretim tarihleri yazmaktadır
Castrol Edge LL 5W-30 temsili resim; (kutu üzerinde LL yazan alınacak, LL 'nin anlamı LongLife)
Ekli dosyayı görüntüle 15399
Ekli dosyayı görüntüle 15400