Sigorta ve Kaskonuzu Nerede, Ne Kadara Yaptırdınız?

Allah kimseyi sigortaya düşürmesin. Ben Anadolu Sigorta kasko yaptırıyorum. Hiçbir muafiyet olmadan en yüksek klozlarda 15k bile diyebilir. 2 hafta sonra belli olacak.

5800 iseçok çok düşük.

***Anadolu
***Axa
***Allianz

Bunların verdiği astronomik kasko tekliflerini

Ehliyetim 2-3 yıllık , genclik ateşi full + full gaza bastıkça delikanlılık hormonlarımın fışkırdığı zamanlarda degerlendirebilirdim ? (25 yıl önce yani)

Bir kaza ya benim hatamla yada karşı tarafın hatasıyla olacak ise ?

Zürich sigorta %50 bu herif kaza yapmaz zaten 24 yıldır yapmamış ! yapsa yapsa %50 karşı taraf yapar hesabını iyi analiz etmişki fiyatı gayet makul (kaza ihtimalim %50)

en yukarda belirttigim sosyetik sigorta şirketleri Nusret tarifelerinden fiyat verdi/veriyor. Kendileri bilir.

Hasar ödemelerinde farklılıklar olabilir ama. O yüzden kimsenin ihtiyacı olmaz inşallah.

@calik

Madem burda RİSK analizleri üzerinden konusuyoruz (risk analizini hem kaza yapma ihtimalim hemde kaza sonrası x?y?z? sigorta sirketinin ödeme kolaylığı üzerinden degerlendirelim kabul)

Peki hocam size kritik bir soru !

istanbul İkametli biri olarak Dask (zorunlu deprem sigortası ) dışında

Her hangi bir Baba sigorta sirketinden istege bağlı evinizin emsal / rayiç piyasa degerini tazmin edecek ödeme yapacak bir konut sigortası yaptırdınızmı ?

Ben ankaradayım gerekli görmedim.

konu hortlamış. 2024 mart 15 inde 11 bin tl ye kestirdim sigortayı 2015 model 1.6 dizel için. bakalım 2025 martta ne kadar çıkacak

@calik

Madem burda RİSK analizleri üzerinden konusuyoruz (risk analizini hem kaza yapma ihtimalim hemde kaza sonrası x?y?z? sigorta sirketinin ödeme kolaylığı üzerinden degerlendirelim kabul)

Peki hocam size kritik bir soru !

istanbul İkametli biri olarak Dask (zorunlu deprem sigortası ) dışında

Her hangi bir Baba sigorta sirketinden istege bağlı evinizin emsal / rayiç piyasa degerini tazmin edecek ödeme yapacak bir konut sigortası yaptırdınızmı ?

Ben ankaradayım gerekli görmedim.
Dask zaten rayiç ödemiyor.
Kredili ev olduğu için vakıfbank ın zorunlu kredi sigortasından da kurtulmayı başaramadım.

Yani dediğiniz gibi bir ev sigortası teklifi alamadım hiç.

Ancak konutta olmuyor diye aracı onunla niye kıyaslama yaptınız anlamadım.

Kaza riski konusu ayrı onunla ilgilenmiyorum. Benim 1. önceliğim hasarda araç yetkili servise gitsin, mümkün olan en fazla orijinal parça ile onarılsın.

Bu da şirketten şirkete fark ediyor.

(En pahalısı en iyisi demek değil tabi ki ama en ucuza da riskli olabilir)

Nasıl olsa 24 yıldır kaza yapmıyorum diyerek hiç kasko yaptırmamak gibi bi hataya düşmem/düşmedim

Ayrıca ucuz sigorta dandiktir (ya da dandik olabilir) sonucuna ulaşmamız icin kaza yapıp sonuclarını bizzat görmek lazım

Aynı şekilde fiyatı tuzlu ağa sigortalar icin kaza yaptım ultra hızlı hizmet aldım tecrübesi şart

Hic kaza yapmayan bu iyi sigorta bu kötü sigorta sonucuna ulaşamayacaktır.

1872 kuruluş tarihli İsviçre merkezli zurich sigorta ucuz fiyat verdi diye (5800)

11 bin fiyat veren BEREKET sigorta dan kasko yaptırsaydım daha mı iyi olurdu acaba seklinde pişmanlığım olur mu ? Kaza yapınca bakarız !

2016 model 1.4 dsg Comfortline Tiguan 150 hp

Kasko: 10.056 TL (Türkiye sigorta) 12 taksit
İMM: 10 milyon TL
İkame araç yılda 2 defa 15 gün
Tüm yetkili servisler/orjinal yedek parça orjinal cam
Hasarsızlık indirimi % 60 (son basamak)

Trafik: 7.000TL (Türkiye sigorta) 4 taksit (vakıf troya kendi bölüyor yoksa tek çekim)
Hasarsızlık 8. basamak

2013 1.6 TDI Midline Plus Man 90 (34 plaka)

Kasko: 14.290,00 TL (Anadolu Sigorta) 3 taksit
İMM: Sınırsız
Tüm yetkili servisler/orjinal yedek parça orjinal cam
Hasarsızlık indirimi % 60 (son basamak)

Trafik: 10.000TL (Anadolu sigorta) (tek çekim)

• Beğen
Tepkiler: SCC
7410 tl sigorta (6 taksit secenegi)
7350 lira da kasko tuttu.(9 taksit secenegi)
“5 milyon imm yetkili servis dahil tüm servisler 7 gün yılda 2 kez ikame araç cam değişimi orijinal”

• Beğen
küçük bir kaza yaptım, yetkiliye verdim 50-60bin hasar çıkacak.
son basamaktaydım bakalım bir sonraki yenilemede ne olacak, 1 ay sonra yenileme zamanı geliyor.

ayrı bir konu açmadım ama bu kasko konusu da tuhaf.
önden hafif bir dokunuş nedeniyle kasko kullanayım dedim. (kusurlu benim)
logo, panjur, tampon sacı, braket, davlumbaz kaplaması, tampon boyama v.b bir sürü şeyi değiştirdi servis şimdi önden kazalı muamelesi göreceğiz. (korna çalışıyordu onu bile değişmiş :oops:)
sanayide çıkma parçalarla yaptırsam satarken kimse anlayamazdı.
hatta bu haliyle sadece yeni logo takıp tampona pasta yaptırsam da olurdu. neyse giren girdi :)

şimdi hem yüksek kasko ücreti hem değer kaybı.

• Beğen
2023 Audi A3 SEDAN S-LİNE (35 plaka)

Kasko: 29,000 TL (Allianz Sigorta) Peşin
İMM: 5M
Her Şehirde en az bir tane Yetkili servis(Kapsamlı diye geçiyor.)/Cam anlaşmalı yetkili servis kapsamında(Anlaşmasız serviste %25 kesinti)
Hasarsızlık indirimi Yok

Trafik Sigorta Allianz 12,000TL Peşin

• Beğen

Geri