Ekli dosyayı görüntüle 61462
Golf 7 tdi Ankara içi uzun dönem yakıt tüketimi, çoğunlukla performanslı kullanım yapılmıştır.
Yakıt kalitesi önemli, bide yol engelli ise yada yol zıkzaklı ise yokus - rüzgar bunlar yakıtı baya etkılıyor klima vs eğer bunların hiçbiri yoksa ortalama 4.5 kadar inmesi lazım. Ayarladan ortalsma tüketini sıfırla tekrar düz bi yola cık baktır istersenMerhaba arkadaşlar Mart ayında aldığım 1.6 TDI manuel comfortline aracımın yakıt tüketimi bana fazla geliyor, yoksa normali mi bu mudur?
Aracı sıfır aldım ve şuan 8700 km'de araç. Misal bugün Keşan-Tekirdağ arası git gel yaptım (110-115 km hızla) eve döndüğüm zaman ortalama hız 92 km yakıt tüketimi ise 5.3 idi. Araçta 2 kişi varız ve bagaj boş. Bu tüketim hep bu şekilde oluyor, şehir içi ise 7/8 litrelerde geziyor. Sizlerin araç da bu şekilde mi? Yeni diye bu kadar çok yakmamalı ya Daha 1 depo yakıtla 800 km'yi geçemedim ben. Edirne-mersin yaptım onda bile 5.5 / 5.6 yaktı.
full depo harcama tablosu 2full depo harcama tablosu
1.6 tdi 110 hp
1100 km ortalama
yol uzerinde benzinlik olsa tamamlardim 1100 km ye ama riske girmedim
genelde cc 100 km/h sehir ici/disi karisik kullanim
4.7 lt ortalama 1100 km de 51.7 lt yakit
depo 55 litre oldugunu dusundugumuzde 3.3 lt yakit nerede
arac 100 km lik yakiti buharlastirmis
1 depo yakitla bir gun kontak kapatmadan suremiyoruz
Fabrika verisi 4.4 sanırım gayet güzel duruyor.Golf7 1.2tsi tek kişi bagaj yok klima sadece düz uzun yolda açık sakin kullanım %70 düz uzun yol %30 yüksek virajlı köy yolu gidiş dönüş