Araç Muayenesi ve araç bakım genel paylaşım konuları

@Olcay Hocam; Arka silecek ilk günden buyana hep ötüyor,duymazdan geliyorum:) çirkin de bir sesi var s=ohmygod benden başkası bu sesten rahatsız oluyor. Ön silecekler çok iyi   İz,ses yok :'(

Aka silecek bildim bileli kulaninca ses yapiyor ama on silecekler bosh un almis babam cok guzel 

Geçtiğimiz hafta salı günü bakıma gittiğimde aracın değiştirilen polen filtresi ve hava filtresi, araç mayıs 2015 trafiğe çıkışlı, 15400 km'de bakıma girdi.

Polen filtresi,

Hava filtresi,

arkadasda doğuş otodan aldı 591tl dediler 15000 bakımı 1.4 tsi dsg...acaba extra indirim çıkarmı?

@cradlemelih Polen filtresini bazen şöküp temizliyorum,tozlar havada uçuşuyor. hava filtresini de temizlemek iyi olur. bazı hava filterlerine ulaşmak kolay bazılarını sökmek uğraştırır,golfun hava filtresini hiç sökmedim,özel aparat almak lazım olabilir. civic'in hava filtresini sökmek için anahtar almıştım. toyota yaris ve astar g kasa kolaydı,yandan mandallı. golfun polen filtersini sökmek kolay. hava filtresi zor gibi görünüyor,kelepçeler hortumlar uzun iş. Bakımdan  hemen sonra,aşırı yoğun  tozlu yollarda 5km kullanmak bile hava filtresini kirlenmesine sebep olbilir. 

@cradlemelih Polen filtresini bazen şöküp temizliyorum,tozlar havada uçuşuyor. hava filtresini de temizlemek iyi olur. bazı hava filterlerine ulaşmak kolay bazılarını sökmek uğraştırır,golfun hava filtresini hiç sökmedim,özel aparat almak lazım olabilir. civic'in hava filtresini sökmek için anahtar almıştım. toyota yaris ve astar g kasa kolaydı,yandan mandallı. golfun polen filtersini sökmek kolay. hava filtresi zor gibi görünüyor,kelepçeler hortumlar uzun iş. Bakımdan  hemen sonra,aşırı yoğun  tozlu yollarda 5km kullanmak bile hava filtresini kirlenmesine sebep olbilir. 
O zaman ara ara kontrol edip dikkatli şekilde p filtresi temizlenebilir? Bir de polen filtresine koku sıkıyorlar araç içi güzel koksun diye.

Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaşlar merhaba internet üzerinden volkwagenim benime üye oldum lakin TC numarası bulunamıyor diye hata veriyor. aynı hatayı alan var mı ? 

@cradlemelihhocam ben o polenin üflediği kısıma klıma kokuları var kagıt gibi kopartıp sıkıştırıyorum çok güzel kokuyor :'(

arkadaşlar merhaba internet üzerinden volkwagenim benime üye oldum lakin TC numarası bulunamıyor diye hata veriyor. aynı hatayı alan var mı ? 
bugun kayıt oldum sistem çalışmaya başladı arkadaslar...online randevuda aldık..

Adsız.jpg

@trgy

Değerli Hocam, 

Çoktandır kapalı bu kısım. Arıza değil de mevcut sisteme uyumsuzluk diyelim. Çünkü online bilgi verilmiyor artık TC kimlik numarası konusunda.

Vw müşteri hizmetlerini veya bayinizi arayıp kayıt açtırmak mümkün.

Yıllık bakım için veya diğer konularda.

hocam bugun açıldı sistem yukarıda resmi paylaştım aracımı kaydettirdim arkadasın arabasınıda keydettirdim randevuda aldık..

hocam bugun açıldı sistem yukarıda resmi paylaştım aracımı kaydettirdim arkadasın arabasınıda keydettirdim randevuda aldık..
aynen hocam bende görünce girdim hemen :)  kayıt işine hallettim bir an önce yine gider falan aman ha :)

tüm bilgiler var..telefon numarasına kadar araç rengi yok tabii.. :)  servis tarihleride yazılmış..anladığım kadarıyla servis bilgileride girilecek.. gayet güzel bence..arkadas servis randevusu aldı hemen aradılar indirminizi tanımladık dediler.. :)   

1.6 TDI aracımın 30000km bakım zamanı geldi... şu an araç 28bin km'de fakat ilk bakım erken yapıldığı için araç bakım uyarısı vermeye başladı bile...

siZlere danışmak istediğim soru şu 30bin km bakımı serviste 787tl dışarda aynı bakım 370tl kullanılan filtrelerde ( mahle ve hengst ) yağ castrol edge 5w30 DBF ( partifikul filtreli araçlar için ) orjinal parçalar yani...

arada 417tl fark var sizin düşünceniz nedir?

Servis mi Özel servis mi?
898698f4a15675ba124cf9b22d11d893.jpg

Geri
Üst Alt