fcsrn
Moderatör
Evet, bugün Golf'ün ilk muayenesini yaptırdım. 16:00'da randevum vardı, Sivas'tan geldiğim gibi eve Focus'u bırakıp Golf'ü alıp gittim muayene istasyonuna. İşlemler yapıldı egzoz muayenesi için arka tarafa geçtik, egzoza cihaz bağlandı, motora devir sensörü tutturuldu. Eleman veriyor gazı bilgisayara gidiyor geliyor bişeyler yapıyor felan. "Katalizör değişti mi?" diye sordu. "Hayır tamamen orjinal" dedim, "Allahallah" dedi. "Hayırdır" dedim, "Karışımı tam yapamıyor fakir kalıyor karışım, lambda sensörü bozuk olabilir." dedi. bir iki kez daha denedik sonuç aynı sistem onay vermiyor muayeneye. "Sizin cihazın ayarsız olma olasılığı ne?" dedim, "İmkansız her sene kalibrasyonu yapılıyor." dedi. "Valla 3 senelik araba daha 13300 km'de, servisten başka bi yere gitmiyor, zaten en ufak arızada uyarı veriyor, araçta da sıkıntı olduğunu düşünmüyorum." dedim biraz daha ilerledi muhabbet ortam gerildi.. @EMRAH ATTS Abimi aradım "Dışarda yaptır egzoz muayenesini." dedi. Gittim bosch car servise, adam kağıdı doldurdu verdi yolladı. Boşuna 58 TL gitmiş oldu. Benim anlamadığım, dizel Focus Sivas'ta tek seferde sorunsuz geçti, benim yanımda 90 model man çekici sorunsuz geçti. Neredeyse sıfır araç fakir karışımdan geçemedi. Sonuç olarak "Yangın tüpü kontrol süresi geçmiş." ve "Plaka lambası yetersiz, plaka okunmuyor." hafif kusurları ve boşuna giden 58TL dışında sorunsuz geçtik. Plaka lambası da kameralı olan yanmadı bir türlü, sanırım bozuk.
Bu arada, mesai saatinin bitimine az kaldığı için muayeneye girmeden çakarlı sinyal ve selektörde sislerinde yanmasını kapatıp girdim, amerikanları menüden kapatımştım zaten.. Muayene bitince görevliye sordum, "Amerikan park olsa ama sinyalde tam yanıp sönse geçer mi?" diye "Geçer." dedi. "Peki sinyalle gündüz farı veya arka stoplar çakarlı yansa geçer mi?" dedim, "Sinyal işlevini yerine getirdiği sürece her türlü geçer." dedi.
Bu arada, mesai saatinin bitimine az kaldığı için muayeneye girmeden çakarlı sinyal ve selektörde sislerinde yanmasını kapatıp girdim, amerikanları menüden kapatımştım zaten.. Muayene bitince görevliye sordum, "Amerikan park olsa ama sinyalde tam yanıp sönse geçer mi?" diye "Geçer." dedi. "Peki sinyalle gündüz farı veya arka stoplar çakarlı yansa geçer mi?" dedim, "Sinyal işlevini yerine getirdiği sürece her türlü geçer." dedi.