2012 1.4 tsi comfortline

ygtekn

Yeni Üye
İsim
Yiğit
Arkadaşlar 85 bin tl bütçem var. Golf 7 e kafayı taktım ve almayı düşünüyorum. 2012 comfortline 1 parça lokal boyalı 100 bin kmde temiz ve içime sinen bir araç buldum. Sizce Golf 7'de 2012 almalı mıyım veya siz olsanız ne yapardınız? İyi forumlar herkese

Arkadaşlar bu benim ilk vw deneyimim olacak. Yorumlarınızı esirgemeyin lütfen

@ygtekn Fiyat için yorum yapamam ama 1.4 TSI kendisini ispatlamış bir motordur. Aracın herhangi bir sıkıntısı yoksa alıp zevkle kullanılacak bir arabadır.

@arimayacik ilginiz için teşekkürler. Asıl sorum 2012 ile 2014 2015 kasalar arasında ciddi fark var mı? 2012 golf 7'nin ilk kasası olduğu için soruyorum

@ygtekn Motor güçleri farklı, haliyle ufak tefek farklar olabilir ama bu arabanın değerini düşürmez. Tavsiye edeceğim bir araba.

@ygtekn

forumda model yılı değişiklikleri için şöyle bir konu var;

eklenip çıkarılanlar genelde highline donanımı etkilese de yine de size bir fikir verecektir.

Piyasasını çok bilmesem de 91.000₺ Ye sanırım 45-60.000km de 2015 highline manueller var. (Şanzıman tercihinizi belirtmemişsiniz)

3 yaş, 50.000km ve highline donanım için fark 6000 ise zorlamaya değebilir.

motor gücünde ki 122hp 125hp olayını kafanıza takmayın. (Sahibinden de insanlar 122lik ile kıyaslamayın, gidişi farklıdır diyenler olduğu için söylüyorum. :)  )

@Utku Lekesiz 91.000 TL ye 2015 1.4 TSİ Higline 50.000 km civarinda varsa 3-4 adet alabilirim, bahsettiğiniz fiyat galericinin bile verdiği fiyatın altında, 105-110 dan asagisina boyasız hatasız 2015 higline manuel bulan hemen alsın hele de cam tavanlı bulursa.

Aynen fiyatlar uçmuş gitmiş. Dediğiniz gibi olsa 6 bin tl zorlamaya değer. Ama en az 15-20 bin tl daha çıkmam gerekiyor oda benim için imkansız. Dediklerinizden Comfortline ve 2012 model iş görür yeterli sonucunu çıkardım. Arabada panoramik cam tavan yok oda önemli değil benim için çünki cam tavanlı bulmak zor.

@Serkanasn piyasasından hiç haberim yokmuş o zaman :)  sanki forumda 2015 siyah bi highline vardı 96 ya veriyordu. Altında da 91 e kadar inildiğinden bahsediliyordu gibi hatırlıyorum. Ancak ilgilenmediğimden  hızlıca bakıp geçmiştim sanırım yanlış anlamışım. 

Piyasa o hale gelmişse elimin altındakini biraz daha dikkatli kullanayım. :)  

Hocam malum siteye girseniz durumun vahimliğini görürsünüz. Ben saat başı bakıyorum günlerdir. İçim karardı :)

@Utku Lekesiz Araba bulmak veyahut almak inanın satmaktan daha zor, ikinciel de yeni araç alır gibi araç aradığımız için gerçekten yeni gibi olan araçlarda zaten yeni fiyatına yakın gidiyor, birde aradığınız şey önemli şimdi adamda geri görüş kamerası varsa bu appconnect uyumu var demektir ki bu önemli bir durum fiyatını opsiyonunda bağımsız arttırır, cam tavan bugün vergisiz fiyatı 5.000 tl civarında vergilerle birlikte 9000 tl ye geliyor sizce önemli bir opsiyon dğilmi 2013 araç satıyorum adam beni arıyor ve diyor ki aynısını 82 ye veriyorlar cam tavan var mı diye sordum yok ama ne olacak ki dedi iyi bende git onu al ne diyim sana cam tavansız fiyattan mı vereyim dedim:) yani böyle bir durum şimdi benim aracımda hem cam tavan hem durban var sizce malum sitede cam tavanı olmayan ve dijon jantlı araçtan 5000 tl fazla yazmalımıyım?

durban değişimi için sırf janta 3000 verseniz daha bunun yayı var kldı ki yay da yetmez amortisörü vs var cam tavanı geçtim, 2013 ile arasında 15.000 fark var dyior bir arkadaş yahu 2013 dijon jantlı katlanır aynası olmaan led stopu olmayan 5.8 inç ekranlı aracı zaten bu hale getirmeye kalksam 15.000 tl den fazla gider aradaki yaş farkını saymıyorum bile, vel hasıl araçların fiyatları sizin ne beklediğiniz ile alakalı 2014 led stopsuz katlanır aynasız dijon jantlı ve cam tavansız bir araç belki 95.000 tl eder ama opsiyonlar birleşip birde 2015 olunca fiyat normal olarak yükseliyor.

@Serkanasn Tamamen haklısınız üstelik işin hesabını da ortaya koyarak yazmışsınız. İnsanlar araba alırken o görünmeyen masrafları fark edemiyor. Birinin adı 2014 Highline diğerinin adı 2015 Highline ama arada 15.000 lira fark var, aracın üzerinde değişiklik yapmayı düşünmeyen veya tümden ilgisiz insanlara sadece 1 yıl için bu fiyat farkı anlamsız geliyordur. Kimi insanlar da orijinalim değerini bilmiyor, biz 18 jant sonrası yaylarla birlikte daha sağlıklı olur diye amortisörleri de değiştirsek mi diye düşünürken adam gidip yaya pres yaptırarak aracı yere yakınlaştırıyor ya da o farkı zamanla öderim şimdilik bi bineyim diyerek 2015 2016 modellere pazarlık yaparken 2014 modeli örnek gösteriyorlar. 

Golf'ü ileride satarım diye değil binerim diyerek aldığım için piyasasını hiç takip etmedim, ama sadece binip gitmelik 99 Model Astra'yı satarken bile bu konular geçerli, pazarlık yapacağım diye işin suyunu çıkaranlar da az değil :)  

Bu devirde araba satıp almak zor iş, küçük aile arabası diye geçen Golf bile ilinize bağlı olarak küçük bir ev edebiliyor. Size aracınızı satarken @ygtekn'e de araba arayışında kolaylıklar dilerim :)  

@Utku Lekesiz  :) Bir düzeltme yapayım ben bir önceki aracım olan 2013 golf 7 tsi aracımı satarken ki maceralarımdan bahsettim şuan kullandığım 2015 golf tsi aracımı satmayı pek düşünmüyorum bir ara bayilerde bulunan indirimli araçlardan alma düşüncesi ile satmayı düşündüm ama 3 yaş kayan led ve hayalet ekran için 30.000 tl verilmez diye vazgeçtim, şuan satma düşüncesinde değilim belki golf 8 geldiğinde full bir 7,5 alabilirim son gelenlerden güzel bir indirimle.

Geri
Üst Alt