2012 1.4 tsi comfortline

@ygtekn Bu petrol fiyatlarıyla bizi üzmeyen araba kalmadı. Agresif kullanırsanız TDI motorlar bile çok yakıyor. Ben de 1.4 TSİ kullanıyorum, bagaj tam dolu, 4 kişi ve sürekli klima açık yakıt harcamam fotoğraftaki gibi. Fotoğrafı dün çektim. Tasarrufu çok dikkate almadan kullandım. Gemlik - Bozüyük arasında. Ama elbette 1.2 TSI daha tutumlu olacaktır. 

D762CE05-3829-4FA0-9148-ED91BB08FF8B.jpeg

Moderatör tarafında düzenlendi:
7 nin motorlarinda her yil iyilestirmeler (!) yapilmakta imis.. Mesela, 2016 ile 2017 ayni motor deilmis.. Ben bi ara forumda 2016 1.4 TSI Manuel'in rölantideki hafif titreşiminden yakınmaktaydım (ki 2013 7'mde bu hiç yoktu) servis bakımında yetkili bana "her yıl farklı bir 7 geliyor, müşterinin bilemeyeceği birçok iyileştirmeler yapılıyor, o yüzden 2013 7'niz titremez ama 2016 7'niz titreyebilir, olağan dışı bir şey yok" gibisinden bir şeyler demişti.

Yakıt meselesini bir süredir takip etmekteyim çünkü evimin yanındaki iş yerim artık 25 km uzakta ve günlük 50 km yapıorum..

İlk denemem şehir içi +şehir  dışı ve sakin/agresif kullanılma oldu. 585 TL lik benzinle (Shell V-Power) 1514 km yaptım.

İkinci denemem tamamen Ankara içi işe git gel oldukça dikkatli ama nadiren agresif (trafike kalma, güzergah değişkliği, kısa mesafe git gel dahil) 300 TL ile 820 km yaptım (burda ilginç bir şey oldu, depo ışığı yanerken 75 km menzil göstermekteydi, depoyu 300,52 TL'ye doldurdum, 820 km menzil gösterdi ve gerçekten de 819-820 km de tekrar ışık yaktı 80 km menzil gösterdi)

Üçünü denemem için yine depoyu doldurdum ( bu sefer 341,74 TL'ye doldu; Shell V-Power 6,340 'tan 6,990'a çıkmış). Km sıfırladım. 70 km menzil göstermekteyken (sabah işe gidişte 819-820 km 'de ışık yanmıştı gösteriyodu ışık yanınca akşam eve dönerken benzin aldığımda 841 km olmuştu) 800 km menzil gösterdi. 22,3 km yapıp eve geldiğimde otoparkta 810 km menzil göstermekte şu an..  :)

(Bu arada, tüm değerlerde klima full açık, kişi sayısı ve yük değişmekle birlikte çoğunlukla tek kişi kullanım)

"Yakıt alındığından" ve" başından beri" kriterlerine göre yakıt tüketim bilgilerim 5.4 ve 5,6 olarak görünmekte.. Ama 1.4 TSI Man bir 7'yi normal şartlarda şehir içinde karma ort.'da 7 lt nin üstünde yakarak kullanacağımı tahmin ediyorum...

Sent from my LG-H870 using GolfTutkusu mobile app powered by Tapatalk

@arimayacik Şehir içi de 8 lt civarı yaksa 1.4 tsi gibi performansı tatmin edici bir motor için normal diyebiliriz o zaman

Ikinci denememde 1.4 tsi manuel le 300 tl ile 820 km yaptim sadece sehir icinde. Depoyu yine doldurdum simdi 3. Denemem. Ilk denemde 585 tl ile sehir ici sehir disi karisik1514 km yapmistim.

Sent from my LG-H870 using GolfTutkusu mobile app powered by Tapatalk

ilk denemenizde agresif ikinci ise biraz daha sakinmiş gibi geldi. Benim şaşırdığım asıl konu altında 1.4 tsi gibi bir motor olup sakin kullanmanın imkanı var mı :)  

ilk denemenizde agresif ikinci ise biraz daha sakinmiş gibi geldi. Benim şaşırdığım asıl konu altında 1.4 tsi gibi bir motor olup sakin kullanmanın imkanı var mı :)  
Evet bu doğru, 1.4 TSI oldukça gaza getiren bir motor, kolaylıkla kendinizi makas atarken bulabiliyorsunuz (sonra pişmanlık tabi yani çok tehlikeli bişi bu.. yapılmamalı), ışıklardan ilk siz fırlayıp o geyik sürüsü gibi gelen trafiği dikizden izlemek garip primitif bir zevk veriyo insana :D

Dediğim gibi, emekli Albay gibi kullanırsanız belirttiğim değerler, emekli Albayın oğlu gibi kullanırsanız 7-8 lt çok rahat görürsünüz :D

@Golf835 İşte bu anlattıklarınızdan sonra bu araç için 7-8 lt gayet normal ve göze batmaz diye düşünüyorum :)  Emekli albay gibi olacaksak reno symbol lere bakardık :)

@ygtekn Karma tüketimde biraz dikkat ederseniz sonuç şu şekilde.

BB220E5A-353B-42DF-AE3F-27D1E0C57DA2.jpeg

Tabii daha az tüketim değeri de elde edenler vardır, ama çok dikkat ve sabır lazım :)

fiyat tuzlu heleki 100,000 2012 arac icin daha iyisni alabilirsiniz o fiyata alacaksiniz 

@Golf835 bende 1.2 tsi düşünüyorum günlük nerdeyse sizinki gibi bir menzil var Ankara trafiği ama güzergahım 3 km dur kalk hariç o da her zaman değil akıcı şu an ki atmosferik aracım aylık 1000 km ortalamam 6.5 geçmiyor sizce 1.2 aynı şartlarda daha az yakar mı 

@Golf835 bende 1.2 tsi düşünüyorum günlük nerdeyse sizinki gibi bir menzil var Ankara trafiği ama güzergahım 3 km dur kalk hariç o da her zaman değil akıcı şu an ki atmosferik aracım aylık 1000 km ortalamam 6.5 geçmiyor sizce 1.2 aynı şartlarda daha az yakar mı 
Ort. 6.5 lt'den daha az yakma ihtimaliniz %100 desem abartmış olmam.

TSI orta devir yüksek vites seven bir motor. Ben şehir içinde gerek Ankara Bulvarı gerek Sabancı- Bağlıca Bulvarı olsun araç kendini huzursuz hissetmediği sürece 6. vitesde kullanırım. Bazı yerlerde trafik tedirginliği nedeniyle daha çevik manevralara ihtiyaç duyarım belki die 5 ya da 4'e indiğimde yakıt tüketim ortalamasının da arttığını gördüm.. Zaten bilgi ekranında da sürekli bir sonraki vites uyarısı gelir (Her ne kadar kullanım kılavuzunda vites geçişlerini mantık çerçevesinde yapın gibisnden bir uyarı olsa da) 7'ler  yüksek vitesi sever...

Gel gelelim 1.2'yi zorlarsanız (yani 1.4 gibi kullanmaya çalışırsanız) aynı şartlarda 1.4 kadar yakabileceğini de unutmamak gerekir... Down size motorların "umulmadık" performanslarını turbo desteğinden aldığını da akılda tutarsak " aa ne güzel basıyorum gidiyo 1.2 !!" diip çok yüklenirsek yakıt tüketimindeki artışın 1.4'ün aynı şekilde kullanımadaki artışa oranla yine "umulmadık" olduğunu görebiliriz..

Geri
Üst Alt