2012 1.4 tsi comfortline

Ankara güzergahım istasyon caddesi Söğütözü tarafı düz bi yol hep tek kişi kullanıyorum yılda bir tatil 1.4 tsi mi almalıyım sizce yakıt çok farketmezse 

Ankara güzergahım istasyon caddesi Söğütözü tarafı düz bi yol hep tek kişi kullanıyorum yılda bir tatil 1.4 tsi mi almalıyım sizce yakıt çok farketmezse 
Kişisel fikrim şu ki; ben down size motor sevmem (dizel de sevmiyorum) psikolojik olarak bu böyle belki ön yargılarımı yenemiyorum... İki 7'mi de 1.4 TSI tercih ettim. Hatta olabilse 1.5 TSI alırdım belki de... 1.4 TSI'ın normal şehir içi kullanımı 7-8 lt lerdedir. Kullanım alışkanlıklarınız, tercihleriniz, güzergah, lastik basıncı, trafik, sıcaklık, yük  vs bi sürü etkenle belirlenen yakıt tüketimi için optimum akıllıca bir karar vermek bana göre gerçekten zor.. Hemen hemen kullanım şekliniz bana çok yakın. Yukarıda da paylaştım, klima açık 5.3 lt lik değerlerle kullanıyorum, klima kapalıysa 4.9-5.0 lt lere indiğim oluyo sabahları özellikle...  Standartlarınız çok değişmeyecekse ben 1.4 tavsiye ederim... Ne var ki bahsettiğiniz  güzergahta 1.2 ile çok daha az yakmanız olası.. Ama yarın bigün uzun yola çıktığınızda da 1.4'ün çok daha istekli ve rahat olduğunu görüceksiniz   :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Tartışmasız. 1.0 TSI 

1.4 artık tarih oldu. 1.5 motorlu olanlar geleceği için 1.4 TSI ın üretimine son verildi.

Ben olsam tercihimi 1.4 tsi dan yana kullanırım her ne kadar 1.0 motor yeni teknoloji de olsa daha soru işaretleri üzerinde ve kendini kanıtlaması gereken bir motor şuan için halen.Ayrıca  çok yakıt  farkı olacağını da sanmıyorum güzergahınızda.

Ankara da Soğuk havalar kar buz eksik olmaz  haliyle daha güçlü bir motor her zaman avantajlıdır  sizler için. iyi forumlar

85 bin bütçen varsa conforta binme derim o paraya hıghlıne alınır cıdden gorunum farkı var aracın bana göre hiçbir eksigi yok sorunuda allaha sükür olmadı bence renk olarak beyaz gri kırmızı dusun yapılınca dahada güzel oluyor 

Aman 1.0 TSI falan almayın :)  Zaten siz de 1.2 ile 1.4 arasında  tercih etmek için sormuştunuz yanılmıyorsam ;)   Gelirse 1.5 TSI alın hatta :D

Moderatör tarafında düzenlendi:
İçtenlikle verdiğiniz tüm yanıtlar için teşekkür ederim bi kaç konu başlığı daha açayım bari ☺️

Geri
Üst Alt