@forzaGilles hocam asosyal medyada gördüm köpüklenme var diyor şahıs neden olabilir,bilgimiz olsun.
Yorumcular conta yanmış,yağ soğutucu gitmiş gibi yazmışlar.
Soğutma sıvısına yağ karışıyor.hocam asosyal medyada gördüm köpüklenme var diyor şahıs neden olabilir,bilgimiz olsun.
Ben serviste devirdim arızası yüzünden antifiriz değişimi yaptırdım. G12 koydular. Öncesinde eksilmeye karşılık yedekte g13 vardı. Bunu kullanabilir miyim, dediğimde onu artık kullanmayın, ikisi farklı özellikte dediler. Ben de yedekteki antifirizi iade ettim. Allah'tan kapağını açmamıştım. Evet motul pahalı 1lt 280 TL.Arkadaşlar golf7 antifiriz eksiltiyor elimde önceki polo dan kalma g12 var azaldıkça ekliyorum birşey olur mu ?
Siz acilen yetkili servise gidip komple antifrizi değiştirin , güzelim arabaya çeşme suyu koyulur mu ? Bari içme suyu koysaydınızMerhabalar Scala 1.0 TSI için hangi antifriz kullanmak gerekiyor g12 Evo yazıyor klavuzda nette g12 Evo bulamadım kfs13=g13 veya Castrol Radicool Si-OAT g13 karşılığı kullanılır mı 2.5 yıl oldu yarım litre kadar en fazla çeşme suyu ekledim ölçümde -5 çıktı dayanıklılık seviyesi bu normal mi
Merhabalar Scala 1.0 TSI için hangi antifriz kullanmak gerekiyor g12 Evo yazıyor klavuzda nette g12 Evo bulamadım kfs13=g13 veya Castrol Radicool Si-OAT g13 karşılığı kullanılır mı 2.5 yıl oldu yarım litre kadar en fazla çeşme suyu ekledim ölçümde -5 çıktı dayanıklılık seviyesi bu normal mi
G11 | 1994 | Volkswagen TL 774 C |
G12 / G12+ | 1996 | Volkswagen TL 774 D/F |
G12++ | 2005 | Volkswagen TL 774 G |
G13 G12 EVO | 2008 2018 | Volkswagen TL 774 J (OEM Parça Numarası: G013A8J1G) OEM Parça Numarası: G12E050A2 |
Arkadaşın da dediği gibi motor soğutma sistemine çeşme suyu, içme suyu, erikli su koyulmaz..!! Eksiltme yaptıysa saf su koyulmalıdır.!!Merhabalar Scala 1.0 TSI için hangi antifriz kullanmak gerekiyor g12 Evo yazıyor klavuzda nette g12 Evo bulamadım kfs13=g13 veya Castrol Radicool Si-OAT g13 karşılığı kullanılır mı 2.5 yıl oldu yarım litre kadar en fazla çeşme suyu ekledim ölçümde -5 çıktı dayanıklılık seviyesi bu normal mi
Serviste ölçüm yapıyorlar -25 derece izmir için yeter yeter diyip geçiyorlar
Peki derece olarak tamam ama sistemde kalan eski antifrizin korozyon önleyici özelliği hala varmıdır , yani sadece -35 , - 45 oldumu korozyonu önler mi , birde bunu ölçmek için alet lazımBu gibi durumlarda iş başa düşüyor, kendi işimizi kendimiz halletmek durumundayız.
Eczneden en büyük boy şırınga alıp, geneleşme kabındaki bütün suyu şırınga ile boşaltıyoruz.
Boşalan genleşme kabına Max. seviyeye kadar, konsantre ( su karıştırılmamış ) antifriz dolduruyoruz.
İlave ettiğimiz antifriz seyir esnasında termostat veya devirdaim açıldığında sisteme karışacak ve antifriz ölçümü -35 derecelere ulaşacaktır.
Gerekirse, ( 30 - 32 derecelerde kalırsa ) genleşme kabından 300 ml kadar daha su çekip , 300 ml daha konsantre ( su karıştırılmamış ) antifriz ilave edilir.
-35 ila -45 arası antifriz ölçümü, paslanma koruması için ideal seviyedir.
.
-25 °C derece sistemde (%40 antifriz / %60 saf su) olduğu anlamına gelir., ve bu oran korozyon önleme için yeterlidir., araç üreticisi soğutma sisteminde en az %40 oranında antifriz olmasını tavsiye eder, Ancak motor sürekli ısınıp-soğuması kaynaklı sıvının donma derecesi ve korozyon koruması kötüleşeceği için çok sıcak iklimler Adana, Hatay, Antalya, Orta Doğu gibi bölgeler hariç %40 oranı pek önerilmez., bu oran sadece sıcak tropikal iklimlerde kullanılması önerilir.Serviste ölçüm yapıyorlar -25 derece izmir için yeter yeter diyip geçiyorlar
Peki derece olarak tamam ama sistemde kalan eski antifrizin korozyon önleyici özelliği hala varmıdır , yani sadece -35 , - 45 oldumu korozyonu önler mi , birde bunu ölçmek için alet lazım
CLH ve CAY dizel motorların kapak contası kolay bozulmaz. İlk akla gelen yağ soğutucusuSoğutma sıvısına yağ karışıyor.
Acilen yapılması gerekiyor.
Yağ soğutucusu patlak olabilir. Yağ eksiltme yapar bu olursa..
Motor kapak contası olabilir. Genleşme kabının seviyesi yükselir sık sık ..