Yaklaşık 4 aylık parça tedarik ve bilgi toplama sonrasında acc ve lane asist montajını yaptım, bu başarılı projelerin arkasında tabiki bir ekip var aslında biz 3 kişiyiz
) retrofit ekibimiz
@murat644@Vanery ne kadar uzaktada olsa sürekli irtibat halindeyiz onlara burdan teşekkür ederim
Acc ve lane kolay gibi gozuksede çok meşakkatli bir iş parça tedarik süreçleri araştırmalar vs , alacağımız radar icin bile ciddi araştırmalar yaptık.
Acc & Lane assist Montaj icin lazim olan malzemeler
Acc radar
Tampon demirine takılacak radar sabitleme demiri
Acc radar kapağı
Kablo tesisatı
Acc tuş takımı
Acc tampon ızgarası
Lane asist kamerası
Kamera trimleri
2017 şase hariç arabalarda abs sensörü
Kablo tesisatı
Malzemeler şu şekilde
Malzemelerimiz bu şekilde hepsini topladığımıza göre montaja geçebiliriz
Önce acc montajını yaptık çünkü lane asist için çatlak olan ön camın kamera destekli yenisi ile değiştirmek gerekliydi onun servise gelmesini beklerken accyi aradan çıkardım kablo tesisatlarını çektim ve lane asist icin olani hazır şekilde bıraktım
Ön tamponu söküp accyi takacağımız yeri hazırlıyoruz kaynak yapilacagi için boyayi temizlemek gerekiyor
Darbe demirinin arkasındaki orjinal yerine montaj yapicaz, acc demirini orjinal bulup kestirdiğim için hersey olmasi gerektiği gibi oluyor
Kaynak işleminden sonra radarı fabrikasyon yerine taktık
Montaj işimiz bitti kablo tesisatını çekiyoruz
Acc ve lane asist kablolari birbirine bağlı olduğu icin gatewaye girecek olan kabloları gruplandırdım
Şimdi işin en zor kısmı diz hava yastığını sökmeden gateway de aflnin bulundugu pinlerini söküp araya acc ve lane kablolarını paralellemek abartmadan söylüyorum 2 pin için 45 dakika uğraştım gaz pedallarının oraya ters yatip çalışmak gerekiyor iş bittiğinde kollarımda 10 dakika his kaybı yaşadım
Paralleldiğim soketleri direksiyon kolonu arkasındaki kablo tesisatına bantla sabitledin
İşlemler bu kadar ertesi gün dükkan önünde kamera ve acc radara enerji verip sistemde hata olup olmadığını kontrol ettim
Sistemde sorun gözükmüyor sürüş asistanlarina donanımlar geldi
Daha sonra karmaşık gözüken kablo tesisatını bez bant ile sararak derli toplu hale getirdim ve bcm üzerine topladim lane asist icin tavana çekeceğimiz kamera soket ve ısıtıcı fişini tabanda bıraktım
Servisten cam için telefon geldi ertesi gün sabah erkenden yola çıktım saat 10’da söktüler gerekli işlemler yapildiktan sonra yeni ön cam takıldı , cam takılmadan kablo tesisatı orjinal yerden yürüttük ve yağmur sensörü kablosunun yanina getirdik
Lane asist montajımız bu kadar şimdi acc aktivasyon ve kodlama işimiz kaldı ondan sonra şerit takip kodlaması ve kalibrasyonu
Acc aktivasyon yapıyoruz , aktivasyon ve kodlama yaklaşık 5 saat sürdüğü için aküye booster bağladım
Aktivasyon bittikten sonra lane asist kalibrasyonu yaptim
İşlemler bu kadar... bu uğraşlar sonucunda aracımıza adaptif hız sabitleme ve ön bölge asistanı , şerit takip , trafik işareti okuma ve uzun far asistanı özellikleri kazandırmış olduk. Kullandığımız radarın desteklediği özelliklerde aktivasyon sırasında açılmış oldu
Trafikte bekleme asistanı,
Otomatik hızlandırma asistanı,
Sollama asistanı,
Sollama önleyici asistanı
Hız limiti asistanı (tabelaya göre)
Viraj algılama asistanı
Şimdilik bu kadar okuduğunuz için teşekkürler, başka bir projede görüşmek üzere
))
Sent from my iPhone using Tapatalk