Arkadaşlar merhaba,
Son yaşananları sizlere aktarmak için bu mesajı yazıyorum. Uzun uzun yazılarımla sizleri başından beri sıktığım için özür dilerim.
Öncelikle amfim yanmıştı ve zor bela yenisini taktırmıştım. Bu sabah eski amfinin kutusunu bırakmak için tamirciye gittim, hem yeni amfimin kutusunu istedim hem de fatura istedim. Öncelikle yeni kutuyu vermek istemedi. Neyse onu aldım bir şekilde. Sonra faturaya gelince dedim 9200 TL ödeme yaptım bunun faturasını istiyorum. Bu noktada benim şarteller attı ama sakinliğimi hala koruyorum. Aldığım cevap, ben KDVsiz fiyat verdim size. Maksimum 7000 TL'lik bir fatura kesebilirim. Eğer tam bedeli istiyorsan 2000 TL daha vermen gerek dedi. İçimden Allah'ım diyorum beni neyle sınıyorsun. Adam bir sürü hikaye anlattı, şöyle vergi ödeniyor, böyle gümrükten geliyor falan filan 7000 TL lik faturanı keserim akşam alırsın dedi. Ayrıldığım çalıştığım iş yerine doğru yola çıktım.
İş yerine vardıktan sonra İtalya'dan cevap geldi, konuyla ilgili distribütörle hemen iletişime geçmemi istediler ve Metropol Müzik ile iletişime geçtim. Kendimi tanıttım zaten hatırladı, hafta sonu sistemi aldığım yer de aramıştı. Durumu izah ettim ve aldığım cevap şu oldu: bu adam örnek verecek olursam 220 voltla çalışan ürünü 360 volta takmış cihazı yakmış dedi. Cihazın 4 Ohm sub desteklediğini ama 2 ohm köprüleme ile bağlantıda cihazın arızalandığını tamamen tamircinin hatası olduğunu söyledi. (Çok anlamıyorum Ohm ilişkisini ama aklımda kalanı aktarıyorum sizlere.)
Bana canımı sıkmamamı takılan subwoofer'ın yanlış olduğunu ve APBX 10DS yerine APBX 8R takılması gerektiğini bu şekilde sorunsuz çalışacağını belirtti. Bunun üzerine fiyat farkı nedir diye sordum ve yeni takılacak subwoofer'ın 30 euro daha ucuz olduğunu, üste kesinlikle para isterse ödememem gerektiğini belirterek sorun olursa tekrar iletişime geçmemi söyledi.
Aradım çok sevgili tamirciyi ve dedim bu model takılmalıymış, yine önce kendi yaptığının doğru olduğunu, kaç yıllık usta olduğunu anlattığı hikaye bölümünü geçtikten sonra tamam akşam gel takalım dedi. Gittim ürünü taktı (Bu arada ürün 30 euro daha ucuzdu ama hiç söylemedi bile), yine bir sürü hikaye anlattı ustalığı hakkında. Birde şunu söyledi distribütör firma Metropol Müzik, bu tamirci ile Aydın Elektronik tamamen ilişkisini kesmiş, artık bayisi olmayacakmış onu da söyledi. Sonra faturayı 7145 TL olarak kestiğini belirtti. Sorun yok ben bu bedeli bekliyorum çünkü. Direk Gelir İdaresi Başkanlığına müracaat edip vergi kaçırmadan dolayı karşılaşacağı hukuki süreçleri çoktan araştırmıştım. Faturanın detayına bir baktım ki almadığım ürünlerle dolu. Bir şey demedim çünkü hikayeleri ilgimi çekmiyor.
Dükkandan ayrılır ayrılmaz distribütörü aradım ve yaşadığım durumu, hukuki süreç başlatacağımı belirttim. Kendileri çok sakin bir dille dinledi ve ne yapmam gerektiği konusunda yönlendirdi. Hatta kendisi de tekrar beyan etti, bu firmayla artık çalışmıyoruz diye. Daha sonra nasıl ilerlememiz gerektiği ile ilgili uzunca konuştuktan sonra yapabileceğim 2 yol olduğu hangisini seçersem seçeyim destekleyeceğini ve herhangi bir sorunda yardımcı olacağını belirtti.
Bu yollardan birisi Gelir İdaresine Başvuru ve takip başlatma, diğeri tamircinin yine başka yalan ürünlerle 9200 TL lik fatura hazırlayıp tarafıma vermesi. Ne yapacağım hiç bilmiyorum, bu tamirci denen düzenbazla uğraşmayı çok istesem de harcayacağım enerji ve vaktim böyle birisine değmeyecek.
Tavsiyeniz varsa tavsiyelerinize açığım?
Bu yazıyı uzun uzun yazdım ki ben yandım siz yanmayın arkadaşlar. Aldığım faturamı burada paylaşıyorum.
Takılan ürünler ve anlaştığım fiyatlar:
2 çift Morel Maximo Ultra : 1500
1x Audison AP F8.9bit 8CH with 9CH Amfi: 4200
1x Audison APBX 8R 20cm Subwoofer : 1500
1x Kablolama - Bilmiyorum
1x İşçilik - 800 TL
Bu resimdeki de bugün teslim aldığım faturam.
Ekli dosyayı görüntüle 18952
NOT: Fatura tarafıma aittir. Sadece ev adresimi gizledim.