Yeni golfün comfortline modelinde ön arka park sensörü bulunmakta, dediğim araçta da led far opsiyonu varlığı nedeniyle otomatik far da vardı.
Bir diğer husus, golf 7 sahibi olmuş ve ilk parti golf 7.5 sahibi olan birisi olarak;
-aracımda çekmece var.(bir defa bile kullanmadım)
-arka isofix bağlantı kapakları yok( ha varlığı ha yokluğu, bir anlamı olan önemli bir parça değil)
-akümün üzeri tümüyle keçe kaplı.
-kapı üzerinde ayna içindeki vidaların görünmesine engel plastik muhafaza yok. (Çok önemli değil ama olsa iyi olurdu).
-herhalde olsa dediğim tek eksiklik silecek suyu miktar uyarısı
İki göz, iki plastik kapak ve bir keçe için 100.000 lira para verip 4-5 yaşında araç almak için iyice delirmiş olmam lazım herhalde. Zira alıp 2 yıl kullansam araç 7 yaşını görecek... kaldı ki dediğim gibi manuel ve benzinli araç, en tercih edilmeyen seçeneklerin bir araya gelmiş hali.
bugün 100.000 verip alan kişi 2 yıl sonra 70’’e satamaz. Ancak dediğim aracı alan 2 yıl sonra kaça satar? Orası artık forum ahalisine kalmış...
tekrarlıyorum, cebinizden para çıkan her durum aslında bir yatırımdır, aracını alan insan satışını da düşünür, satışında da eski araç 10.000 km’de olsa da yarışa olumsuz başlar. Bu kadar net.
dilerim aracınızı istediğiniz fiyattan satabilirsiniz, ama piyasa koşullarının isteğini karşılamaktan uzak araç satılmıyor diye aracı kötülemek mantık dışı.Clio peynir ekmek gibi satıyor, çünkü dizel otomatik aracı idare eder fiyata veriyor. Ben gidip benzin manuel clio’ya dizelden 5.000 az istesem satamam, sizin ilan da bu çizgide örneklenebilir.
Burdaki olayı farklı değerlendiriyorsunuz., ona ihtiyacınız yok., yok zaten bu gereksiz, yok zaten ben onu sevmiyordum falan mevzu bu değil., Sizin aynı rakamı veripte., hatta daha fazlasını veripte bunların neden olup-olmadığı mevzusu.,
Anlayamadığınız diğer şey; Maliyet sebebiyle yapılan kırpmaları bir anda yapmadılar., yani siz diyorsunuz ki benim aracım makyajlı ama akü kılıfı var., evet olabilir ama şimdi gidip Showroom daki araca bakın olmadığını göreceksiniz., hepsini birden yapmadılar ki insanların gözüne batmasın., yavaş yavaş yedire yedire yapıldı bunlar.,
Kaputu açın akünüzün markasına bakın.,
isofix kapakları olmamasını önemsemiyorsunuz ancak arkada oturan bir insan kapak olmadığından isofix bağlantı demiri poposunu rahatsız eder..
Kaputu açın yakıt hattında kullanılan hortumların üreten firmaya bakın., sonra da gidip Mk7 kasadakine bakın.,
Madem hem eski hem de makyajlı kasaya sahip oldunuz., Şuan ki aracınızın koltuklarında kullanılan döşemenin orta kısmındaki süet tarzı malzemeyi elinizle inceleyiniz., sonra da Mk7 ^de kullanılanı inceleyiniz., Mk7 de bu malzeme Alcantara iken., Malesef makyajlı kasada bunu sentetik bir malzemeden yaptılar, görünüm olarak aynıdır., ama ellediğiniz vakit ikisi arasındaki malzeme kalitesi farkını anlarsınız., daha da önemlisi kalitesi düşürülen o sentetik malzeme ciddi şekilde terletiyor.,
Sizin için koltuk altı çekmecesinin kullanmaya bilirsiniz önemli gelmeye bilir., Hatta sizin aracınızda bu çekmecelerin olması da değil., olay sadece sizle bitmyor şuan gidin bayideki araçlara bakın çekmecelerin olmadığıı göreceksiniz., İlk parti araçlarda çekmeceler mevcuttu., sonra çekmecelerden birisi kaldırıldı., sonra da her ikisi de kaldırıldı., ama olayı tek size indirgeyemeyiz genel olarak düşünmek gerekli., hadi onu da bırakın çekmecenin olduğu o bölgeye insan bakınca sanki çalınmış gibi orada bir boşluk var estetik olarak kötü duruyor.,
Olayların detaylarını bilmediğinizden sadece tek eksikliğini hissettiğim konu
silecek suyu uyarı ikazı diyebiliyorsunuz., halbuki sadece silecek suyu uyarı ikazından mahrum kalmadınız., aynı zamanda silecek suyu hazneniz eskiden 5 litre iken şimdi 3 litre oldu.,
Mk7 'de far yıkama varken makyajlı da bunu kaldırdılar., yok efendim Led far da zaten buna gerek yok diyemezsiniz., Madem gerek yok Led farlar yağmurda-çamurda far kirlenince farın aydınlatma perfarmansı azalmıyor., O zaman bu hali hazırda zaten standart olan özellikte kırpmaya giderek., neden opsiyon olarak satıyorsun.,
Mk7 'de orjinal ebatta stepne/jant standartı., ve Highline donanınımda da orjinal alümünyum Dijon jant/stepne standarttı., Şimdi ise bisiklet lastiği gibi sizi ancak lastikçiye kadar idare edebilen ince jant stepne var., Olsun daha iyi bagaj 5cm büyüdü diyebilirsiniz ama bunu eskiden taleb etmek istediğiniz de orjinal ebattaki alüminyum stepne fiyattan düşülür para cebinizde kalırdı., ve tamamen kişinin tercihine bağlıydı., Allah göstermesin sağlam bir çukura girip çıktınız., jant pert oldu ne yapacaksınız..? ben söyliyim gidip bir dünya para verip jant almanız gerekecek., yada netten temiz çıkma jant kovalayacaksınız.,
Bagaj kapağındaki TSI ve TDI logosu kaldırılması, yine BlueMotion Technology logosunun kaldırılması geçtim bunları çok önemli değil de., Sen gidip 2019 şasi üretim yılında üretilen araçlarda dörtlü flaşör üzerindeki minnacık "krom parçayı" bile insana çok görüp kaldırıyorsan.,
Daha geçen showroom da gördüm araç hangi donanımdı hatırlamıyorum Aux girişini bilee kaldırmışlar.,
Forumun Adminlerinden
@yusuf hocam hatırlar geçen sene mi neydi Midline Plus ve Comfortline 'da CD player 'ı kaldıracaklarından bahsediyorlardı., sonra bi ara bazı parti araçlarda gerçekten CD Player gelmemeye başladı.,
Evet doğru hatırlıyorum; 2018 model 14. hafta itibariyle üretilen Comfortline ve Midline Plus donanım seviyesinde medya cihazında CD çalar bulunmayacaktır. CD Player 'ı kaldırmak ne demek.,
Ufak şeyler suyu bulandırır., su bulanırsa insanın midesi bulandırır.,
Bunlar benim dikkatim sonucu inceleyebildiğim şeyler (çok daha fazlası da var ama uzatmayayım).,
Bunlar insanın görebileceği şeyler.., Peki ya göremediklerimiz...?
Not: Ayrıca benim aracımı satmıyorum., ve benzinli de değil ne alaka onu anlayamadım..