Türk İnsanının Medeniyet İle İmtihanı

Çok geçmiş olsun..

Biz ne kadar dikkat etsek de, başkalarının dikkatsizliğinin önüne geçemiyoruz maalesef...

Otoparklarda mümkün olduğunca bir tarafımı iyice duvara verip diğer tarafımı geniş bırakıyorum.. 2 araç arasına girmemeye çalışıyorum.. Ama inatla yeterince boş alan olmasına rağmen, kapım açılmayacak şekilde park ediyorlar. Deli oluyorum  s=s20

Biz de kendine malına kıymet vermeyenlerin başkalarının malına dikkat etmesini bekliyoruz  s=dry

Bu olayı gözünüzün önünde yapanlar arabasına inip binerken kendini evde sanıp kapıyı öyle açanlar birde siz birşey söyleyince ne oldu ki ne var ki onda diyip üste çıkıyorlar  s=s20 avmlerde bu yüzden tek araçlık yerler tespit ettim belirli yerlerim vardır oralar doluysa kolona sıfır yanasır aradaki mesafeyi açık bırakırım çok geçmiş olsun aslında buna tedbir olarak kapılara yapıştırılan birşeyler var ama park halinde kapının kaportanın neresine vuracaklarını bilemiyoruz araç boyutlarıda farklı olunca iş Allah'a ve o kapıyı açanların vicdanına kalıyor.

Sonuna kadar halısınız. 2. ayda kapım boyanmıştı :(

kg0BND.jpg

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Bazı arkadaşlar çok takıntılısın filan diyor, bir ben değilmişim demek ki.

Sizin gibi bilinçli insanların var oluşu sevindirici.

cankilic dedi:
Sonuna kadar halısınız. 2. ayda kapım boyanmıştı :(

kg0BND.jpg
Hocam çok geçmiş olsun

Pasifik mavi almamamın tek sebebi vuracaklarını bilmemdi.

ki vurdular da çizdiler de , haklı çıkmayı hiç sevmiyorum bu yüzden. 

@Negatiwe

hocam geçmiş olsun yani ne diyim. arkadaşlar gerekli sıfatları yakıştırmış zaten. ben de kapımı açarken araya elimi koyuyorum elim sıkışıyo falan; neden? kapı değmesin diyorum. kendi aracım için değil, karşıdakinin de canı yanmasın diye. ama kapıyı çekip fırlatarak açan bir sürü insan görüyorum.

avm'lerde araç profili seçip ona göre koymaya çalışıyorum artık. otoparkta volvo, range rover vs ararken eşim artık yeter koy bi yere diye isyan ediyo  :D

murat hocamın da tavsiyesiyle sürekli paralel parketmeye çalışıyorum napalım artık...

Negatiwe hocam, Çok geçmiş olsun, yapan komşumuz falan mı?

golf7 tdi dsg

@Negatiwe Çok geçmiş olsun hocam, biraz insan taklidi yapsalar her şey daha kolay olacak aslında ama işte yok

medeniyet kelimesi henüz bizim ülkemize çok uzak malesef.

@Negatiwe

Hocam geçmiş olsun,hepimiz aynıyız.Evim dışında kolay kolay iki aracın arasına park etmem,dolanırım dururum hanımdan fırçayı yerim,gittiğim yerde park sorunu varsa araba ile gitmek ciddi stres olur...Her zaman yanımdaki araç rahat hareket edebilirmi,çıkabilirmi,kapıyı açabilirmi(leri) düşünürüm.Geçenlerde markette şöför kapısına bir karış mesafede park etmiş bir güzide insan,haliyle yolcu kapısından girdim ama deli oldum,çıldırdım. s=s20

Negatiwe dedi:
Otoparkta başlar.

Oradan buradan kısıp kredi çekerek sıfır araç alırsınız, gözünüz gibi bakarsınız. Park ettiğiniz yere dikkat eder tedbirinizi alırsınız.  Yanınıza park eden insan evladı kapısını insan gibi açmadığı için aracınıza kapılarını sürter bir aylık aracınıza zarar verir boyasını attırır.

Allah beterinden saklasın üzülmüyorum, olacağı varsa olmuştur. İsyan da etmiyorum. Ancak ben bu kadar dikkat ederken, sendeki bu rahatlık nedir be yobaz insan. Ben niye mesafe yeterli değilse senin aracına zarar vermemek için kapıyı tam açmayıp iki büklüm iniyorum arabadan.

Resim temsilidir. Kapı kollarının altındaki ütü izi çizgisi artık dümdüz değil

09.jpg
Değerli Serdar Hocam,

Öncelikle geçmiş olsun.

Allah kötülerle karşılaştırmasın. Kötüye kötülükle karşılık verirsen karşıdan bakan gerçekten kötü olanın kim olduğunu anlayamayabilir.

En güzel yanıt onu kendi yarattığı cehenneminde yalnız bırakmaktır .

Sizin gibi güzel bir insana yakışanı yapmışsınız zaten.

Kızmakta haklısınız. ..

Dişiniz tırnağınızla yıllarca yapılan birikimlerinizin böylesi hoyratça suimuameleye maruz kalması insanda karmaşık duygulara yol açıyor.

Ben gözlerimle yanindakine ister hava atmak ister benim için değersiz bu aletler havası vermek olsun arabasının kapısını içeriden tekneyle açan insanevladını görünce onun yetiştirdiği evlatların da kendisine benzeyeceğine eminim.  En çok  da o çocuklara üzülürüm..

Sen Ecrin'e ben ipek'e güzel örnek olalım, daha uzuuun yıllar yanlarında kalalım  bence önemli kısmı bu.

Bozulan onarılır, onarılmayacak kadar hasar gören  değiştirilir, değiştirilemez olanın  yenisi alınır, yenisi alınamayacak yeri doldurulamayacak olanları ise daha dikkatle korumalı daha iyi bakmalıdır.

Sen kendine iyi bak değerli  dostum...

Senin gibi güzel insanlar kolay yetişmiyor. Ne kendini üzmene ne de tepki vermene değmeyecek kadar önemsiz. .

Çünkü  bir şekilde "Gerisi olup gider..."

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aynını ben 2 defa yaşadım hemde birisine şahit oldum. sitede komşum sağolsun... dönüpte bakmadı bile bende bişey diyemedim neden halen anlayamadım.... herkesi düzeltemeyecek kadar hayat kısa... geçmiş olsun ben gibi herkesin başına gelene.

Geçmiş olsun  hocam

Bu acıyı yaşamayan yoktur. Ama artık akıllandım özellikle avm ve benzeri yerlerde 2 araçlık yeri ortalayıp aracı park ediyorum. Hatta bugün migrosun otoparkında öyle yaptım akşam saati kalabalıktı muhtemelen yer bulamayanlar biraz sinirlendiler fakat yapacak bir şey yok yapmasaydım ben sinirlenecektim.  2 araçlık yere park etmek hoşuma gitmiyor ama buna mecbur bırakıyorlar. 

@axi2934

Hocam siz yine de sağa iyice yanaşıp öyle pakedin. Bu yaptığınızın ters tepme ihtimali yüksek. Park yeri bulamayan sinirli birinin hışmına uğramasın araç sonra

Geri
Üst Alt