Merhaba, size yine iyi açıklama yapılmış, tercih sunulmuş. güle güle kullanın iyi yolculuklarda. Şimdi bizim arabalara taktıkları orijinal mi orijinal eko muymuş?
@yavuzbattal
@yavuzbattal
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yiğit merhaba, senin akü benim akü ile aynı. Bana söylenene göre orijinal olan akü bu...Merhaba, size yine iyi açıklama yapılmış, tercih sunulmuş. güle güle kullanın iyi yolculuklarda. Şimdi bizim arabalara taktıkları orijinal mi orijinal eko muymuş?
@yavuzbattal
Uzatılmış garanti ile akü değişimi yapıldığı bilgisi faydalı bir bilgi gerçekten hocam dediğiniz gibi. Nihayetinde sarf malzeme diyebilirlerdi. Sağolun paylaşım için@AhmetCakmak uzatılmış garantiden 3.5 yıllık aküye değişim yapacaklarını pek tahmin etmemiştim hocam o yüzden bilgilendirmek istedim.sizde sağolun..
Efb yerine Agm alabilirsiniz sorun teşkil etmez., birbiriyle uyumlular., ancak aracın üzerindeki akü kaç amper ise aynı değerde alınız., atıyorum mevcut akü 59ah ise 60 alırsanız sorun yok., ama 70ah alırsanız verim alamazsınız çünkü araçtaki hali hazırdaki marş motoru ve şarj dinamosu buna uyumlu mu bilmiyoruz., hadi marş motoru uyumlu olsa bile aracın şarj dinamosu daha yüksek amperli aküyü şarj edebilecek kadar güçlü mü bilmiyoruz., şayet değil ise şarj dinamosu ciğeri sökülürcesine didinir durur ömründen yer.. ve yüksek ah’lı aküye vereceğiniz fazladan para uçar gider..@forzaGilles
1.4 TSI araca EFB Yerine AGM Akü (60 amper) takılması yorumunuzu alabilirmiyim.
Ayrıca mutlaka akünün (her ikiside 60 amper)kodlaması gereklimi
Eko olanların üzerinde Economy series yazar., bu arkadaşa taktıkları orjinal akü., araç fabrikada üretilirken üretim bandında taktıkları akü..Merhaba, size yine iyi açıklama yapılmış, tercih sunulmuş. güle güle kullanın iyi yolculuklarda. Şimdi bizim arabalara taktıkları orijinal mi orijinal eko muymuş?
@yavuzbattal
Evet ben aldım ve kodlattımMerhaba arkadaşlar N70 alıpta bu kodlamayı yapan yada yaptıran varmı acaba.
kodlama ile ilgili olarak:
1 - Akünün Markası
2 - Model Numarası
3 - Seri Numarası (ECU yeni akü takılıp takılmadığını ayırt etsin diye)
4 - Amper Değeri (aracın şarj sisteminin kendisini ayarlaması için)
aracın ECU suna yazılması gerekiyor.
Varta akü için örnek kodlama;Merhaba arkadaşlar N70 alıpta bu kodlamayı yapan yada yaptıran varmı acaba.
kodlama ile ilgili olarak:
1 - Akünün Markası
2 - Model Numarası
3 - Seri Numarası (ECU yeni akü takılıp takılmadığını ayırt etsin diye)
4 - Amper Değeri (aracın şarj sisteminin kendisini ayarlaması için)
aracın ECU suna yazılması gerekiyor.