@alicankaradag
Detay işi o kadar kapsamlıki kişiden kişiye kullanılan ve memnun kalınan ürünler değişebiliyor. Genel olarak kabul görmüş ürünlerden tercih etmeye çalıştım ve birkaç aydır kullanmaya başladım.
Şampuan - Zymöl veya Nanolex pure. İkisini de aldım ve gayet iyi işlerini yapıyorlar. Detay forumlarında satan arkadaşlar var zymöl kargo dahil 120tl ve 1.40lt. Nanolex i n11 üzerinden 80tl ye 750ml alabilirsiniz.
Kurulama bezi - Yeni çıkan ve çok tutulan benimde çok memnun kaldığım iyi ki almışım dediğim twisted pile havlular var ve yine detay sitelerinde yurtdışından getirip satan arkadaşlar var 70/90 ölçülerinde 150-175tl arasında. Klin korea duo, purestar duplex veya wizard gloss marlin üç markadan birisini alabilirsiniz. Havluyla çok rahat 1.5 araba kurulayabilirsiniz ve sıkma gibi bir derdiniz yok. Bunlarla uğraşamam derseniz de gyeon soft dryer n11 üzerinden 60/90 ölçüleri yanlış hatirlamıyorsam 70tl.
Araç içi temizleyici - Auto finesse spritz gayet başarılı. Tozu hafif bir nemli bezle alıp. Üstünden bunla geçerseniz mat ve yeni bir görüntü bırakır. Herhangi bir yağlı doku hissi yoktur.
Koltuklar ve tavan temizleyici - Koltukların normal yan bölgeleri ve halılar için valet pro carpet cleaner. Alkantara kısımlar çok nazik olduğu için Dr Beasley's microsuede cleanser ile temizleyip, Dr Beasley's microsuede protection koruma altına alabilirsiniz. Ben kılıf kullandığım için bu ürünü kullanmadım. Colourlock bulabilirseniz onu da kullanabilirsiniz. Tavan ı da bence auto finesse verso gibi iyi bir apc veya valet pro carpet cleaner ile mikrofiber beze sıkıp silebilirsiniz. Çok ıslak bırakmadan kuru bir bezle de üzerinden geçersiniz.
Hızlı cila - Sonax bsd epey sevilen ve kullanilan bir ürün. Toz tutmasından şikayetler var ama parlaklık ve su iticiliği gayet başarılı. Autobrite project 32 ile 50/50 karıştıranlar var ama ben daha deneyemedim toz tutmasini azaltmak için.
Genel amaçlı bez - Bimden alınan 5 li mikrofiber bezlerden kullanabilirsiniz. Iyi bir bez kullanıcam derseniz de gyeon soft wipe kullanabilirsiniz. Asıl cila silme bezidir ancak ben çok begendim araç içinde de kullanıyorum. Sadece tozlu yerlerde.
Jant temizleyici - Chemical guys signature wheel cleaner. Kullaniyorum gayet başarılı. Sonax falkenreiniger çok az kullandım ama o da işini iyi yapıyor. Chemical guys 3.78tl 155tl ve 1/5 oranında seyreltebilirsiniz. Ayrıca size tavsiyem Valet pro dragons breath veya auto finesse iron out ile ilk önce demirtozu temizliği yapmaniz yönünde olur. 6 ayda bir yada yilda bir yapabilirsiniz. Aracın tamamına da uygulayabilirsiniz. Gözle görülmeyen demirtozlarini sokecektir kaportadaki ve camlardaki.Hatta lastikleri söküp yaparsanız daha da iyi olur. Jant fırçası olmazsa olmaz. Ömürluk isterseniz wheel woolies a kit (3lüdür) 270tl almalısınız. Biraz fiyatlıdır ama hakkını fazlasıyla veriri. Yafa gyeon medium brush 100tl alabilirsiniz.
Nacizane tavsiyelerim bu yöndedir, elbette karar sizindir. Kolay gelsin..