alicankaradag
Üye
- İsim
- Alican
Flowey x50 hızlı Cila kullanıyorum. En son aldığım ürün bu. Çok memnun kaldım. Atas idrolak tan da çok memnundum ama o artık piyasada yok. Divortex, koch, autofinesse de var elimde ama en çok flowey den memnun kaldım.@mustafacagri hocam yıkama sonrası sık ve sil olarak uygulayacağımız cila için önerin nedir ?
1. 2. ve 5. yazılarınıza istinaden.,@alicankaradag
1-jant temizliği için Valet pro bilberry her yıkamada yapılacak hatta bir adet jant fırçası alıp detaylandırabilirsin
2-şampuan olarak valet pro cirtus kullanıyorum gayet iyi ön yıkama imkanın varsa ön yıkama şanpuanı da almalısın
3-iç temizlik ve genel temizlik için auto finesse verso yada valet pro apc kullanabilirsin
4-yıkama bittikten sonra auto finesse finale uygularsın sık sil tertemiz kalır.
5-kurulama havlusu markayı sen seç ben auto finesse ürünlerini genellikle tercih ediyorum.
6-demir tozu temizliği için aracına senede 1-ya da 2 kez jantlarada senede 3-4 kez olmak üzere auto finesse iron aut öneririm sık bekle durula
7-jant fırçası olarak whell woliess düşünebilirsin ayrıca bir tanede detaylı temizlik fırçası alıp iç ve dış temizliği yapabilirsin
8-birde yıkama eldiveni ve kovası lazım
9-iç temizlik bittinden sonra da auto finesse spritz uygulayabilirsin
10-lastik partlatıcı olarak da auto finesse satin var güzel bir ürün öyle çok parlatmıyor ama orjinal matlığını veriyor.
Şimdilik bu kadar ama bu ürünleri maliyetleri yüksek öncelik sırasına göre değerlendirmeni öneririm zamanla zaten neye ihtiyacın olup olmadığını sen daha iyi tahlil eder ona göre kararını verirsin... Tabi nerede yıkayacağın kendine ait yıkama alanın var mı yokmu bunlarda etkiler.lakin en önemlisi aracına güzel bir seramik uygulaması yapmanı öneririm gtechniq cristal serum serisini öneririm 2 sene oldu gayet menunnum.
Bende de hemen hemen bu şekilde boncuklar oluşuyor ama demekki beklenti bende fazla Bi sonraki yıkamada yine deneyeceğim ama en son acaba bendeki ürün mü sıkıntılı veya bozuk diye düşünmeye başladım. Geçen sene bu zamanlar almıştım aldım alalı Bi memnun bırakmadı bu ürün beni@mustafacagri Hocam ben çok memnunum acayip boncuklama ve su iticilik yapıyor. 750 ml dağıtıcın var 2.5 ml pw koyup üstünü su ile tamamlıyorum . Islak arabaya sıkıp geçiyorum çok pratik oluyor. Geçen gün abim 1/20 sulandırmış elle uyguladı hiçbir fark gözlemleyemedik . 2.5 -3.5 ml arası 750 ml için ideal. Fotoğrafları şöyle bırakayım su iticiliğin videoları mevcut isterseniz wp üzerinden gönderebilirim .
750 ml genelde 1 araba için yetiyor.Makinanın başlığını çıkartıp su tutuyorum sonra başlıkla bir daha geçiyorum. Dayanıklılık olarakta 2-3 hafta araba yıkamadığım oluyor . Ama hala su itiyor.
Ekli dosyayı görüntüle 20949
Ekli dosyayı görüntüle 20950
Ekli dosyayı görüntüle 20951
Ekli dosyayı görüntüle 20952
Ekli dosyayı görüntüle 20953
Ekli dosyayı görüntüle 20954
Hocam ben çok sevdim toz tutmama konusundada iyi . Belki size gelen ürün bozuk olabilir . Uygularken bir şişeyi bitirip 2-3 dk su tutmadan bekleyin. Birde su tutarken aşağıdan yukarı tutun.Bende de hemen hemen bu şekilde boncuklar oluşuyor ama demekki beklenti bende fazla Bi sonraki yıkamada yine deneyeceğim ama en son acaba bendeki ürün mü sıkıntılı veya bozuk diye düşünmeye başladım. Geçen sene bu zamanlar almıştım aldım alalı Bi memnun bırakmadı bu ürün beni
Yıkama şampuanı olarak; Nanolex Pure, Adams car shampoo veya valet pro concentrated car wash, bunlar kova ile yıkama şampuanlarıdır., hepsi başarılı ürünler bütçe uygunsa ben Nanolex pure öneririm., ancak kova ile yıkamaya geçmeden önce aracın kaba kirini akıtmak için ön yıkama ürünü kullanmanız şart yoksa araç çizilir., bunun için valet pro citrus pre-wash gibi ön yıkama ürünü kullanmanız lazım ve piyasada 25-30 lira arası satılan Secho fx2 basınçı el pompası ihtiyacınız var..,@forzaGilles hocam kapı önünde kendimce birşeyler yapmaya başlayacağım, yıkamacılar hiç özen göstermiyor. Lakin nereden başlayacağımı tam kestiremiyorum. Bezlerim var şuan, sağolsun bir arkadaşım araç içi ve dışı için kullanabileceğim bezler sağladı. Yıkama şampuanı ve araç içi temizlikte (tavan-koltuklar-plastik aksamlar) kullanacağım ürünlere ihtiyacım var. Sizin de kıymetli önerinizi alma şansım var mı ?
Hocam benzinlik vb. yerlerde basınçlı su tutma şansınız olmasa bile hortum şart..!! secho ile aracı durulamanız imkansız..!!@forzaGilles hocam çok çok güzel bir açıklama oldu, teşekkür ederim. Ek olarak iki sorum olacak.hortum ya da basınçlı su imkanım yok, yakınlarımda para atılıp basınçlı su kullanılan istasyon da yok, bu yüzden dediğiniz gibi ön yıkamada sech fx2 kullanacağım, bu üründen 2x alıp biriyle vp citrus, diğeriyle temiz su geçsek yeterli olur mu ? Diğer sorum, herşey bittikten sonra hızlı cila önerir misiniz ? Biraz hevesliyim, araba da kırmızı olunca biraz kendini göstersin istiyorum