Acc nin özellikle frenleme için kalibrasyonu var mı? Bazen geç tepki vermesi hissiyatı oluştu gibi.
Yetkili servis de ona göre göstereceğim. Acc sürüş modunda tutarsızlık var gibi.
dostum ACC modunu SPORT moda alırsan araç hızlanma ve durma gibi aksiyonları adı üzerinde daha hızlı yapacaktır.
ECO modda ise hızlanmayı daha yavaş,durmayı ise COMFORT moduna göre biraz daha yavaş fren( bu frenleme kaza yapacak gibi yavaş olarak anlaşılmasın sürücü bu geç hissiyatı asla anlayamaz.ECU buna karar veriyor.) yapar.
bu seçim tamamen sürücüye kalmış, siz aracım frenlemeden sonra hızlanmayı çabuk yapsın frenlemeyi daha kararlı yapsın isterseniz NORMAL mod yada SPORT mod işinizi görecektir.
ama aracımın hızlanması benim için çokta farketmiyor biraz daha yakıt tasarruflu sürüş olsun derseniz ECO mod veya bu modun bir tık daha üstü COMFORT mod daha iyi işinize yarayacaktır.
kısacası daha agresif sürüş için SPORT veya bir alt modu NORMAL olarak kabul edelim
daha ekonomik sürüş olsun aracı her şartta yormadan kullanayım daha sakin bir sürüş profili istiyor isek bu sürüş modunun en alt modu ECO bununda çok az farklı modu ise COMFORT modudur.
benim aracım 90 PS lik manuel 1.6 TDİ
aracımda ben ACC modunu ECO moduna aldığımda,ACC nin diğer parametresi olan öndeki araç ile takip mesafesini otoban sürüşünde en uzun olan 5.çizgiyi seçerek kullanıyorum.Şehir içi trafiğinde ise 3.çizgiyi kullanıyorum.
aynı araçta ACC modunu SPORT moduna aldığımda şehiriçi yada dışı yollardayken mesafe takip çizgisini 3.çizgiyi seçerek kullanıyorum.
bu seçimlerle sürüş yaptığımda ACC ile herhangi kötü bir durumla çok şükür karşılaşmadım.
not: aracımda ACC'nin bir üstü PACC( şerit takip kamerası ve navigasyon desteklisi olan ) donanım var.
bu donanım için söyleyeceğim bir diğer en önemli konu ise multimedyadan sürüş asistanları menüsü içinde olan ''yoldaki virajları dikkate al'' '' hız tabelasını dikkate al'' seçeneklerinin seçili olup olmadığına dikkat ederek kullanın.
''yoldaki virajları dikkate al''seçeneğini tiklerseniz navigasyonda görünen viraj,kavşaklar vs.. aracınızın sabit hızı ne olursa olsun aracınızı güvenli bir şekilde seyahat etmesi için bu bölgelere yaklaştığınızda aracınızı yavaşlatır, bu bölgeleri geçtiğinizde tekrardan sabitlediğiniz hıza geri gelir.
'' hız tabelasını dikkate al'' bu seçeneği tiklerseniz, yolda seyir halinde ilerlerken ön camdaki şerit takip kamerası tabelalardaki hız sınırlarını okuyarak seçtiğiniz hız eğer yüksek ise tabeladaki hıza düşürür.Bir diğer hız tabelasını okuyuncaya kadar gördüğü hızda ilerletir.( radarın olduğunu düşündüğünüz yollarda bu seçeneği seçerseniz ceza yemezsiniz çok işinize yarar.)
Ama gelgelelim bu her iki seçeneği seçtiğinizde aracı PACC ile kullandığınızda arkanızdaki araçların varlığını unutmayarak seçin.
çünkü diyelimki aracı 100km/h değerine aldınız ve seyir halinde bu hız ile ilerlediğinizde arkanızdaki araç siz kavşaklara virajlara yaklaştığınızda ve tabela okuma açık ise tabeladaki hıza hızınız birden düşeceği için çarpışma riski doğar.
arka trafik kaza durumları için bunu dikkate alın.