Arkadaşlar merhaba,
Bir önceki wax uygulamasını bayram öncesi hızlandırılmış tur yapınca paylaşmadım. Bu seferde akşam 10 da gidip sabah 3 gibi işim bitince ve fazla final fotoları olmayınca paylaşmasammı diye düşündüm ama ilk yıkama sonrası çoğaltırız final fotolarını..
Gelelim uygulamamızdan önceki kirli fotolara ama sadece tozluyuz gibi..
Jantlar ve davlumbazlara ön yıkama için flowey r1 1:4 oranında ve ceviz prewash 1:1 kullandım.
Duruladıktan sonra %80 gibi temizlik sağlandı.
Ön yıkamayı da flowey b33 ilk kez kullandım alta foam ile. 1,5 lt su ve 70ml kadar b33 kullandım wax uygulayacağım için. Autobrite direct Magifoam a göre aracın üzerinde daha az kaldı gibi geldi bana, tabi temizliğine laf yok
Jant ve davlumbazın detayını da aynı ürünler ile wheel woolies ve mothers fırça ile yaptım. Mothers davlumbaz fırçası biraz hantal kalıyor ama ben memnun kaldım. Jantlar 18 olsa zorlardı büyük ihtimalle..
Kova yıkamasında ad purple velvet i tercih ettim. Çoklu eldiven, washpad kombinasyonuna devam ettim.
İlk kez carpro nun beyaz en yumuşak (ultra fine) olan kil hamurunu kullandım. Gayet yumuşak ve temizliğini de beğendim. Tavanda özellikle güzel temizlik yaptı. Kil kaydırıcı olarak da velvet i kullandım. Kayganlıgı ve kokusu çok iyi..
Durulayıp purestar duplex ile kuruladım.
Kapı eşikleri, bagaj kapağının aralarını autobrite direct p32 + sonax bsd karışımı ve soft99 bez ile kurulayıp parlattım.
Camları purestar bez ve meguiars glass cleaner ile geçtim.
M700 tiner ile son kez aracı geçtim. Silmek için bilt hamber double speed wax ın yanında gelen bezi kullandım.
Biraz mola zamanı epey yorulduk soluklanalım
Ve geldik wax uygulamamıza zymöl creame wax ı kullandım. Yanında gelen pad ile uyguladım. Biraz daha tecrübe edersek el ile uygulamaya da geçeriz inşallah.. Panelleri ikiye böldüm uygularken, 30-60 saniye sonra silmeyi öneriyor çünkü. Silmesi bana kolay geldi, gyeon soft wipe ile. Uygulamadan 30-45dk sonra da son parlatmayı yapın demişler onu da purestar luxury towel ile yaptım.
Jantlara da zymöl wheel coat uygulayıp, eve geçtim geç olunca..
Ertesi akşamda jantlara zymöl un ikinci katını atıp, lastiklere nanolex tire uyguladım.
Finaller biraz parça parça oldu. Kusura bakmayın arkadaşlar.. Biraz ertesi gün birkaç tane de iki gün sonra. Tabi bu arada köye gidip gelindi tozlandıkta biraz..