Peki o sis farı yuvasına takılabilecek en güçlü, projektör gibi patlayıp karşıdan gelen araç şoförünü uzunlarla gittiğine pişman edecek ve kendi aracımın elektronik aksamında herhangi bir problem çıkartmayacak bir led ampül var mıdır ?
1- Hayır sadece selektör ile yanar sisler.merhaba,
Bu konu ile ilgili bir kaç sorum olacaktı yardımcı olabilir misiniz,
1-bu kodlama şekli ile uzun farlara geçtiğimizde sisler yanar mı ?sadece selektör için mi geçerli
2-bu kodlamayı sislere değilde gündüz farlarına yapsak , yani 'leuchte4tfl lb4 ve rb32 kanalına gündüz seelktörde bir hata oluşturur mu?Burada amacım kısa farlar açıkken selektörde gündüz farları da yanarak daha etkili olsun istiyorum.
Merhaba @huseyinkaraduman aracım polo 2015, gündüz farı altta tamponda,far grubundan ayrı yani. sis farı yeri var ama sis takılmamış,comfortline donanım,1- Hayır sadece selektör ile yanar sisler.
2- Farlarınız halojen mi? Halojen ise zaten gündüz farı uzun far ve selektör bir arada tek ampül olarak ( uzunlar,selektör,gündüz,park tek ampül üzerinden yanıyor)
Kodlamalar farklı olacaktır o zaman. Çünkü araç beynindeki isimlendirme ya da harf olarak kodlaması aynı model araçta ledli-ledsizde dahi farkediyor. Sizin aracınızda da değiştirmek istediğiniz özelliği uygulayacağınız ampülün adını bulmak gerekir. Ondan sonra o isme göre burada belirtilen adımlar uyarlanmalıMerhaba @huseyinkaraduman aracım polo 2015, gündüz farı altta tamponda,far grubundan ayrı yani. sis farı yeri var ama sis takılmamış,comfortline donanım,
Yani yabancı forumlara bakıp araştırmak gerek. Ya da oturup ampül kodlarına tek tek bakıp üstlendiği görevlere göre isimlerini kendiniz çıkarmanız gerek.@mustafacagri Dediğinize katılıyorum değişiklikler mevcut, peki araç üzerindeki ampullerin kodlarını tanımlayan bir program veya bununla ilgili bilgiye nereden ulaşabilirim?
Evet açılabilir. Limit olarak da artırılıyor şu an 60 da kullanıyorum ben viraj farımı mesela.@fcsrn hocam sellektörle ile değilde virajda sisler açılabiliyormu, hatta viraj farınında hız sınırı kaldırılabiliyormu, sanırım viraz farı 40 hızdan sonra yanmıyor virajlarda.
60 değilde tüm hızlarda viraj farı aktif ediliyor mu hocam?Yani yabancı forumlara bakıp araştırmak gerek. Ya da oturup ampül kodlarına tek tek bakıp üstlendiği görevlere göre isimlerini kendiniz çıkarmanız gerek.
Evet açılabilir. Limit olarak da artırılıyor şu an 60 da kullanıyorum ben viraj farımı mesela.
Limit değeri yoktu diye hatırlıyorum hocam. İstediğiniz limit hızı kendiniz giriyorsunuz. Ama tabi yüksek hızda belli açıda direksiyon çeviremediğiniz için devreye girmemiş gibi olacak aslında 60 yaptığımın farkını ancak köprülerden ana yola katılım olan yollarda görebiliyorum. Yani şerit değiştirmede falan sert direksiyon kırmadıkça devreye yine girmeyecektir. Yine bu bahsettiğim devreye girme açısı da değiştirilebiliyordu60 değilde tüm hızlarda viraj farı aktif ediliyor mu hocam?