Golf bir çok konuda leondan iyidir. Buna şüphe yok. Ancak sadece donanım deyip kenara atmak da yanlış bence. Anahtarsız giriş ve çalıştırma, geri görüş kamerası, led farlar vb. donanımlar konfor odaklı, sunroof, hayalet ekran vb. donanımlar görsel odaklı, front assist vb. donanımlar güvenlik odaklıdır. Bunların da herbiri değerlendirme kriteridir. Yani bunlar da leon için önemli bir artıdır. Temel kriterlerden olan motor ve şanzıman konusunda zaten aynılar. Güvenlik ve sağlamlık olarak da çok fark olmamasının yanında leon yaya ve çocuk güvenliğinde daha başarılı sonuçlar almıştı diye hatırlıyorum. Malzeme kalitesi, yalıtım, piyasa, marka algısı vb. konularda ise golf açık ara daha iyi. Karşılaştırma konusu araçlara gelirsek; aradaki donanım farkı golfün artılarını benim için kaldırmaya yeterli düzeyde olduğundan aynı fiyata leon xcellence tercihim olurdu. Herkesin karşılaştırma kriterleri farklıdır. Sadece bu kriterleri iyi irdeleyerek terazide hangi taraf ağır basarsa onu tercih etmek gerekir.