1.2 TSI Manuel rekor Tüketim ( Uzun Mesafe )

Kastamonu istanbul arasi 1.4 benzinli manuel aracimla cc yok, klima hep acik yakit ve hiz ortalamam.

fa1bfe542e32407cc16fb4efb2b89ea4.jpg

farbar dedi:
Kastamonu istanbul arasi 1.4 benzinli manuel aracimla cc yok, klima hep acik yakit ve hiz ortalamam.

fa1bfe542e32407cc16fb4efb2b89ea4.jpg
Bu ortalama hız ile çok güzel bir değer bence.  (Yol bilgisayarı ve pompa ölçümü uyumlu ise) çünkü dizel olsa kesinlikle 5.5 den az olmazdı

SM-N7505 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba arkadaşlar :)

Kısmetse 1 ay sonra bende Golf'ümle uzun bir yolculuğa çıkacağım rotamda şu şekilde olacak :)

İstanbul------------------->Fethiye Ölüdeniz

Fethiye ölüdeniz------> İzmir Bornova

İzmir Bornova    ------> Ankara

Ankara--------------------> İstanbul

Bu rota sonucunda ortalama 2200 Km yol yapacağım. Aracım henüz 200 Kmde.

Araç euro6 motor 110 hp  Acaba 1 depo ile ne kadara giderim ve 2200 kmde ne kadar ortalama yakıt masrafım olur ?

Ayrıca rodaj sıkıntısından dolayı çok sakin gitmek zorundayım. Hız aralığım yüksek ihtimal 90-100 km/h aralığında olacak. Klimaya ihtiyaç duymayacağımı düşünüyorum çünkü her zaman Gece gitmeyi tercih etmişimdir.

Siz değerli Üstad'ların yardımını bekliyorum. Bir çok kişiye yardımcı olacaktır bu konu :)

@CMasteR

Hocam öncelikle iyi yolculuklar. 120 130a kadar basın 3 bin devir geçmemiş olursunuz. Motorda güzelce kendine gelir. Klima kapalı olur ve arabada fazla ağırlık yoksa 5 litre civarı bir tuketim değeri yakalarsınız. En fazla 5.5 olur bu şartlar ile. 90 civarı giderseniz 5 litre altı mümkün. 120 litre civarı bir yakıt harcamaniz olur.

@yusuf Hocam çok teşekkür ederim.

Bende ortalama 5.5 lt yakarım diye tahmin etmiştim yakıtta sizin belirttiğiniz gibi ortalama 120lt yazdım yaptığım hesaplamalarda kağıda  s=s18

Araçta yeni olunca malum bir tık fazla yakacaktır. Burda en birinci ağızlardan yakıtı duymak daha çok işime yarayacak.

Teşekkürler  :'(

@yusuf hocam 1 depo ile uzun yolda 900km yapabilirmiyim sizce ? Yaparsam eğer gerçekten mükemmel olur :D

@CMasteR

Hocam 90 ile klima kapalı giderseniz 950 1000km bile mümkün. Okadar sabırlı mısınız asıl soru bu ;)

@yusuf Hocam inan o kadar sabırlı değilim. Ama sırf aracın Rodajı uğruna bu eziyeti çekeceğim. mecburen tabi.

Bir önceki aracımda yine birgün izmire seyahat ediyordum. Aklımda 90-100 gitmek vardı. Evim Kartalda Pendiğe kadar sakin gittim Shellden depoyu doldurdum. Sonra Allah ne verdiyse :D

5.5 Saatten izmir Bornovada evin içindeydim. Ve Körfezi dolanarak 5.5 saat :D ama şunuda unutmamak lazım. Manisaya kadar hiç mola vermedim. verincede 45 dakika durdum.

Zaten maniza izmir arası max 40-45 dakikadır. 5.5 saatten onuda düşsem 4 saat 45 dakikada körfezi dolanarak izmire vardım :)

Golf ile bunları yapmayacağım tabiki 90 ile zulüm olacak  s=s17

@CMasteR

Hocam rodaj 90 demek değil. 130-140 basın sorun olmaz. Gazı koklemeyin yeter. 140da 3bin devir civarında olacaksınız zaten.

Ne bileyim abi ilk sıfır aracım bu :D Kitapçıkda rodaj ile ilgili birşeyler yazıyormu servis ne öneriyor bu konu hakkında ?

bugün 190'ı görerek rodaj sürecime katkıda bulundum mesela :)

şaka bi yana 3.20i nin bi türlü gelip geçemeyişini görmek güzeldi. ama arkadaş abartınca bi de beygiri nedeniyle ben çektim ayağımı gazdan. dediğim olay ankara çevre yolunda yaşandı. şehir yollarında yapmam böyle bişey, belirtme ihtiyacı hissettim. rahatsız da oldum zaten. araç müthiş stabil ve rayda gibi gidiyo ama acile gelen orası burası paramparça olmuş ve bizim saatlerce çivi,plak,vida koyduğumuz hastalar gözümün önüne gelince 90-100'e çekip sodamı yudumlamaya devam ediyorum :D

@CMasteR

Bu konuda çoğu vw çalışanı bizim söylediklerimizi dahi bilmiyor. Asıl mesele motoru zorlamamak. Bu da en çok ani kalkışlarda ve deviri 3000 üzerine çıkınca olur.

Geri
Üst Alt