Varta AGM 70ah yetkili varta bayisi 790lira; AGM aküler malesef pahalıdır daha uyguna bulamazsınız; https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-12v-70-ah-760a-varta-aku-silver-dynamic-start-stop-agm-e39-710644767/detay@dinar626 peki hesaplı bir öneri var mı acaba? Bu çok pahalı, tavsiye var mı arkadaşlar lütfen?
Kocaeli' den eskişehire gelesiye bu akünün başına ağırlığı sebebiyle neler gelir neler fiyat çok uygun ama ağır parçaları kargocuların nasıl yerden yere vurduklarına bir kez şahit olmuştum. Garantide sorun çıksa yine baş ağrısı en iyisi 1100 ü gözden çıkartmak, akünün dayandığı yere kadar beklemeyi düşünüyorum bagajda takviye hazırhavalar soğumaya başladı her an elveda diyebilir. Winter is comingVarta AGM 70ah yetkili varta bayisi 790lira; AGM aküler malesef pahalıdır daha uyguna bulamazsınız; https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-12v-70-ah-760a-varta-aku-silver-dynamic-start-stop-agm-e39-710644767/detay
Bazı alet edevatınız varsa kolay., sökerken önce (-) kutbu., yenisini takarken de önce (+) kutbu sonra (-) kutbu takıyorsunuz., bu işlemi araç çalışır esnada yapmalısınız ve akü kablolarını kaporta gibi metal bir yüzeye değdirmemelisiniz (bez ile sararsanız sıkıntı olmaz) aklıma gelenler bunlar..@forzaGilles kendim değişebilir miyim hocam? Neye dikkat etmem gerekir değişirken? Kodlama vs gibi?
2018 trafiğe çıkış ama o akü büyük ihtimal araç satışa çıkmadan bir yıl kadar feleğin çemberinden az şarjla geçmiştir. 2018 çıkışlı aracın garantiden değiştirmeleri lazım@Kysr038 son bir aydır günlük yolum toplam git gel 15 km civarı..daha öncesinde günlük 72 km ev-iş yolum vardı...
15 km de bir günde alınan yol olarak aküyü optimal şarja getirmek için yeterli aslında??
2018 ocak ayı trafiğe çıkışlı ise garantilidir o akü, direkt değişimini yapsınlar.10 günü aşkındır süredir. Start stop devreye girmiyor. Bilgi ekranında hep aynı bilgilendirme!
"Aracın enerji ihtiyacı yüksek" ??? (fındık/tahin/red bull karıştırıp araca içiresim geldi ? 10 günlük bitkinlik çok fazla bi süre)
Daha önceden bu uyarı yine olurdu ama ertesi gün start stop aktif duruma geçerdi
Buradan akünün artık mefta olmaya yakın olduğunu anlıyorum ben !
Araç 2018 ocak trafiğe çıkışlı. Km 45 bin
Bu kadar kısa sürede ömür tüketen akülerle işimiz zor....
Karadüzen normal bir aküyü opel astra G aracıma takıp (mutlu) 6,5 yıl sorunsuz kesintisiz enerji aldığımı bilirim 6,5yıl hizmet!
Start-stop /erken biten akü masrafı /yakıt ekonomisi ilişkisinde amorti hesabı yapıp evet start stop faydalı bişey diyebilmek için ??? İyi hesap yapmak lazım
Bu 10 günde Klima kapalı /off
Dfp rejenerasyonu yok
Onu da belirteyim
Ters giden bişey olduğu belli, 1,5 senede hiç bir akü bu kadar kısa sürede bitmez., yüksek ihtimalle araç bayi nin garajında satılmadan uzun süre bekledi ve bu sürede şarj etmedilerse akü zayıf düşmüştür.,2018 ocak ayı trafiğe çıkışlı ise garantilidir o akü, direkt değişimini yapsınlar.