- İsim
- hakan
- Araç
- MK8 GTI
@Wyt23 Suanda insanlar araclarini cok ucuza satisa koyuyorlar, vergi indirimi ve sonra tekrar yükselmesi insanlarin kafasini karistiriyor, adam 2019 model golfünü sattigi paraya hyundai i20 alabilir, ama bunun farkinda degil, cünkü arabasini degistirmek icin satmiyor, vergi indirimiyle aldi 6 ay sürdü, amortismani düstü, bana sürdügüm kar diyor ve ucuza satiyor. Ben aracimi satip 3-6 ay sonra araba almayi düsünüyorum, golften biktim. O yüzden fiyatlara hakimim, daha öncede dedigim gibi golfümü satip ayni paraya i20-toyota corolla ve kafama birtane huni alacak degilim. Sifiri 158 bin lira diyelim araca, bu arac 5 ay 3700km kullanildi, nekadar amorti edilmesi lazim? 20 bin lira mi? Sen benden 20 bin lira amorti etmemi istiyorsun, tamam ben bu araci 143 bine aldim, ama o benim karim, alacagim araclarda vergi indirimi yokki, olsa sen haklisin, hep söylerim ama kimse sallamaz; bir aracin 2.el degerini sifir fiyati belirler, ayrica yilbasinda hurda indirimi büyük bir ihtimalle kalkiyor, yani sifiri 165 bin olur. Bana gülebilirsiniz ama ben yeni yilda bu araci en az 150 bine satmayi planliyorum.
Bana sunuda söyliyebilirsiniz ki hemen assagiya bu tarz yorumlar gelecek: Kardesim bu paraya 2017-2018 model 1.4 start stoplu-led far bilmemneli-dolu arac var, böyle arac varken niye senin araca bu kadar para verilsin?
Cevap: Kimisi 30-40 bin km olsun, 2-3 yil eski olsun ama arac dolu olsun ister, kimisi arac sifir gibi olsun, bayiden alacagima 5-10 bin lira ucuza alayim, extralar önemli degil der. Benim ikisinede saygim var, benim sahsi tercihim 2.secenek, opsyionlarin cogunu kullanmiyorum zaten.
Tavsiyem, buldugunuz temiz araclari alin, cünkü cogu firsat araci, inanmayabilirsiniz ama fiyatlar cok ucuz, fiyatlar oturmadi, vergi indirimi beklentisi ve hurda indiriminin devami beklentisi büyük ihtimalle bosa cikacak. (Bana ucuz dedim diye tepkide göstermeyin, sifir fiyatlarini ben belirlemiyorum)
Bana sunuda söyliyebilirsiniz ki hemen assagiya bu tarz yorumlar gelecek: Kardesim bu paraya 2017-2018 model 1.4 start stoplu-led far bilmemneli-dolu arac var, böyle arac varken niye senin araca bu kadar para verilsin?
Cevap: Kimisi 30-40 bin km olsun, 2-3 yil eski olsun ama arac dolu olsun ister, kimisi arac sifir gibi olsun, bayiden alacagima 5-10 bin lira ucuza alayim, extralar önemli degil der. Benim ikisinede saygim var, benim sahsi tercihim 2.secenek, opsyionlarin cogunu kullanmiyorum zaten.
Tavsiyem, buldugunuz temiz araclari alin, cünkü cogu firsat araci, inanmayabilirsiniz ama fiyatlar cok ucuz, fiyatlar oturmadi, vergi indirimi beklentisi ve hurda indiriminin devami beklentisi büyük ihtimalle bosa cikacak. (Bana ucuz dedim diye tepkide göstermeyin, sifir fiyatlarini ben belirlemiyorum)